Gå til innhold
chitzi

Grunnleggende innføring i isfisking?

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg skal være med min kjæreste på isfisking nå i løpet av de neste par dagene, kunne noen av dere vært så snill og gitt meg en grunnleggende innføring i temaet isfisking, sånn kort og generelt slik at jeg har hvertfall LITT peiling? Evt henvist til en link der det står om det. Tips om sløying av fisk ønskes også. :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du trenger ei isbor, isause, pilkestikke, røyeblink med liten krok under, maggot (får du kjøpt hos sportsforretninger, evt. mark om du skal fiske ørret. Fest tre magotter på kroken, senk ned på bunnen og løft kroken 20-50 cm over bunnen, slipp ned på bunnen igjen. SLipp gjerne røyeblinken ned på bunnen slik at du tiltrekker deg oppmerksomhet. Hev så forsiktig blinken sakte oppover, hvis du merker at fisken " er etter" kroken, gi tilslag og hal opp. Ved ørretfiske kan fiske med fritthengende krok agnet med to eller tre marker henge fritt, gjerne over natta. Linken som nevnt over sier litt om dette. Skitt fiske !

Sløying: Skjær opp buken, fjern innvoller og blodrand. :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skal det fiskes etter ørret, ser det ståsnøre som gjelder. Et snøre med et lite søkke og så 20 cm under søkket henger en krok med mark. fest så snøret til en kvist som står godt festet i snøen på isen, og så er det bare å sette seg å drikke kaffe og vente til kvisten begynner å danse. Dette funker også greit på røye, men da ikke like effektivt som å pilke med blink. Du kan gjerne sette ut flere slike snører for å forbedre odsene, og la dem gjerne stå over natta. Utrolig spennende å trekke snørene ("snikene") dagen etter. En utmerket måte å fiske på sammen med kjærester!

Se

for illustrasjon av hvordan jeg gjør det:-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.