Gå til innhold
  • Bli medlem

Skitur til Tjørnholstind


Halvorkm

Anbefalte innlegg

Annonse

Tjørnholstind er en grei skitopp, men man må som alltid ellers være obs på både breer og rasfare. Det er mye snø i området nå. Gjøvik og Toten turlag arrangerer tur dit i helga. Jeg var i nærområdet i går og så over på Tjørnholstind. Det så både lekkert og fristende ut. Vær obs på overhengende skavler mot bratte hengpartier. Gå rygg - gå trygg. Snøen har en veldig fast og fin konsistens. God tur. :oops:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vurdering, selvfølgelig, men med snøforholdene som er nå om dagen, godt og varmt om dagen og ganske mange minus om natta i høyfjellet, så holder snøen seg godt. Brepassering skal man alltid være forsiktig med, men her kan man gå relativt trygt. Det kan være breglepper inn mot fast fjell, men som sagt har snøen dekket det meste. Det er i hvert fall lurt å styre unna der det kan være farer; breglepper og klare søkk i snøen. Forsiktighet må man alltid utvise når man går på bre, men forutsetningene for trygg ferdsel er til stede slik forholdene er nå 8)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var på Tjørnholsoksle sist lørdag, og det som var den store utfordringen var faktisk den siste flanken opp mot toppen. Der er det ganske bratt, og snøen var beinhard og noen steder direkte isete. Det gikk greit oppover, men jeg sleit litt ned igjen. Måtte trampe stålkantene på skia flere ganger inn i isen for hvert steg for å få litt feste. Det hadde nok vært en fordel med kramponger og isøks akkurat da. Men med økende varme på dagtid, kan jo dette problemet løse seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da blir neste spørsmål: Siden man vel må vel innom en bre på turen, hvordan er den? Trenger man tau?

Du trenger ikke å gå over noen bre for å komme til Tjønnholstind fra Valdresflya. Ei heller vil turen over Tjønnholsoksla innebære brepassering, så tauet kan du godt legge igjen ved bestigning av disse toppene.

Vær imidlertid oppmerksom på at det er ganske bratt de siste 100 høydemeterene før toppen av Tjønnholstind, noe ”harhauga” nevner over. Det er vanlig å skrå mot vest rett under toppen, for så å ta den langt slakere vestskulderen de siste meterene til topps.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Vi kom ned over Tjørnholsoksle søndag og kunne kjøre sammenhengende på snø til ca en km lenger inn i Leirungsdalen. Så også spor etter en person som hadde kommet ned fra Tjørnholstind. Leirungsåa lot seg greit krysse mange steder men åpnet seg ganske mye i løpet av dagen. Denne kan bli en utfordring. Det er fortsatt mye snø i området og etter kjølige netter er det gode forhold. Legger ved et bilde av Tjørnholstind sørfra. Det er mye større åpne snøfelter på nedkjøringen fra Tjørnholsoksle mot Leirungsdalen enn på Tjørnolstind.

post-2487-133474547466_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.