Gå til innhold
  • Bli medlem

kano tur


Anbefalte innlegg

Annonse

I fjor sommer tok madammen og jeg ally-kano opp til området rundt Balvatnet i Sulis en ukes tid.

Parkerte bilen ved demningen i Balvatnet og padlet i retning Fuglevatn-fossen. Verdt å merke seg at Balvatnet er stort og lunefullt, og selv om en padler langs land har vannet tilnærmet klippekyst over visse distanser. Dette i tillegg til svært kaldt vann (hele sommeren), gjør at man bør se an været godt før man legger avgårde. Hadde neppe greid å svømme 100 meter i det vannet selv på den varmeste sommerdag, og 'klippekysten' gjør det vanskelig å komme på land.

Ved Fuglevatn-fossen er det verdt å prøve fiskelykken i kulpen før en bærer kanoen opp til Fuglevatnet (eller setter den på båttrekket og drar den opp.. :D )

Fuglevatnet er etter min mening idyllisk og gir gode fiskemuligheter, og her er det både gode teltplasser og mulighet til å finne bålved (som ellers kan være vanskelig i Sulis-fjellene).

Vi bar utstyret videre opp mot Rosna (ca en halv times jobb om man får med seg alt på en tur) og 'elvedeltaet' nedre Rosna er en labyrint av stort sett sakteflytende vann som går rimelig greit å padle.

Oppe i Stor-Rosna er det gode muligheter for leirplasser (og fin ørret), og selv om det er et yndet mål for små og store sportsfiskere kan man ved å ha leir i den nord-vestlige delen av vannet slippe nærgående folk.

Vi var en tur oppe i Dobakkstilla med planer om dra kanoen videre opp til I Rosna, men ble overrasket av dårlig vær og måtte snu. Hadde vært interessant å se om det hadde vært mulig å dra kanoen oppover Sølvbekkelva mot Ner-Sølvvatnet. (kanskje andre på forumet er kjent i området og kan si noe om området oppover mot Nienna-vatnet og Fiskeløysvatnet)

Alt i alt en flott tur uten de store strabasene, og hadde gjerne blitt ei uke til om muligheten hadde vært til stede. :)

Muligens for kort tur med for lavt nivå i forhold til hva du etterspør, men for oss med svært begrenset padleerfaring og betydelig interesse for fiske var den super.

En annen tur vi vurderte da og har tenkt litt på til sommeren er en rundtur i Hamarøy, gjennom Reinoksvatnet inn i Sverige (Padjelanta) og tilbake inn i Norge gjennom Linnea-vatnet.

Ble vel mer en turbeskrivelse enn bare et tips om egnet padleområde.. :wink:

Mvh Peter

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tipset.

blir nok å prøve dette sammen med fruen. har hørt om andre som også har brukt Balvatnet som utgangspunt, men de har båret kanoen til Mavaas. De sier at det er langt og vanskelig. det som var der var å holde høyden og ikke komme ned i busker og kratt. Det er en del km. fra Balvatnet til Mavaas. Jeg har også hørt om de som har tatt utgangs punkt i lomi vannet og videre inn i sverige. Men vet veldig lite om hvordan foholdene er der.

Hilsen Jostein

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.