Gå til innhold
Chivato

Blyhagl i Sverige

Det er 3669 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Blyhagel är förbjudet vid

- skytte som inte är jakt

- jakt i våtmarker

- jakt över grunda delar av öppet vatten

Vid annan jakt är blyhagel tillåtet.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Grunnen i Norge tåler ikke blyhagl. Det gjør den i Sverige. :roll:

Godt sagt :D

Men sant det er lovleg for nordmenn å kjøpa hagl i Sverige og?:D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, du kan kjøpe blyhagl i Sverige til bruk der, men det er forbudt å innføre det til Norge.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Aokai;) Men om ein vert teken med blyhagl på veg inn mot Noreg vert det vel sikta opp i mot våpen-loven?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Aokai;) Men om ein vert teken med blyhagl på veg inn mot Noreg vert det vel sikta opp i mot våpen-loven?

Det skal du da ikke. Når du reiser over til Sverige må du deklarere ammoen. Når du kommer tilbake melder du inn det du ikke har brukt. Alt dette gjør du via Internet på sidene til det svenske Tollverket...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Forøvrig er det mer enn pussig at norske myndigheter ikke ser ut til å være i stand til å ta nyere forskning til etterretning. Det er jo ingen skam å snu... :)

Hører at skogeierne foretrekker at det skytes med bly på skogsfugljakt o.l., stålammoen ødelegger treverk og sager. Dessuten har jeg ennå til gode å bruke alternativ ammo som kan måle seg med bly. :!:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Blyhagl var gode tider :wink:

Men kom ikke her og fortell at det ikke finnes fullgode alternativer! Se f.eks på remington wingmaster HD, en suveren patron til hardskutt vilt. I mine øyne er dette en patron som er bedre enn de gode gamle bly skuddene, på de fleste områder(hvis ikke alle).

Har man en hagle som ikke tåler denne ammoen så blir jo det en annen sak. :?

Men så kan det jo diskuteres om dagens wingmaster har en fornuftig pris. Er vel snakk om over 40 kr for ETT skudd, og så må man få det "spesial sendt" i posten fordi det ikke selges her.:D (her er det fint med kjeninger)

Og da sier det seg selv at en nittedal bly til 5 kr, som gjorde samme nytten, er og foretrekke. De ga god drepeevne og tette skudd, og forøvrig var de ikke til rare skaden i skogsterreng. :(

Og ser man på Sverige i 2005 var blyutslippene fra blyhagl beskjedne 2,3%, og det er tenkelig at Norge ikke er altfor langt unna. (hvor sikre kildene til dette er, vites ikke)

Dette er ting jeg har plukket opp, og kan sikkert diskuteres i det vide og det brede. Men jeg har fått inntrykk av at "bly-er-fy" når det havner på stortinget.

Forøvrig så går det for det meste i Blysmuth i hagla :P

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anonymous

Jeg ble forespeilet at vismut var det beste alternativ til blyhagl. Jeg må dessverre si at det var dårlige greier. Jeg tror at det blir skadeskutt mye vilt på grunn av dårlig amu.

På folkemunne blir det hevdet: "VISMUT=FISMUT". Kan tildels være enig med de på "folkemunne".

post-4307-133474536775_thumb.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 3669 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Skjult lenke - logg inn for å se den

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen
  • Av Kikut
   Hadde en mindre trivelig opplevelse på reinsjakta sist høst.
   Hadde en godt innskutt rifle. Som vanlig hadde jeg pusset og oljet løpet før jakta - nytt i år var at jeg også hadde gått løs med bronsebørsta inne i løpet og at jeg brukte såpass med pussepapir at det ble "trangt" å dra det gjennom løpet.
   Første skuddet på jakta ble mot en stillestående bukk med breisida til på ca 70 meter. Noe nedoverhelning mot dyret. Bom. Ingen skuddreaksjon på dyret og jeg fulgte flokken lenge. Flokken gikk etter hvert inn i naboterrenget og jegere der rapporterte at de ikke så noe skadeskutt dyr. På skuddstedet var det ikke tegn til treff, intet blod eller pels. Ettersøk samme dag og påfølgende dag uten tegn til noe dyrefall. 
   Altså med overveiende sannsynlighet en klar bom. Årsaker? :
   - Jeg var sliten etter å ha løpt etter flokken et par kilometer, men jeg følte jeg lå godt i anlegg og så dyret fint i siktet. 
   - Dårlig avtrekk i kombinasjon med svak helling nedover mot dyret? Rifla er innskutt med treffpunkt noen centimeter over siktepunkt på 100 meter. 
   - Så til det overskriften beskriver: En i jaktlaget forteller at han ofte når han skyter på bane, opplever at første skudd etter pussing av løpet, er skjevt. Jeg skøyt mot blink dagen etter nevnte jaktsituasjon og hadde fin samling. Kan det være at man bør være forsiktig med "blodpuss" av rifla før man fyker til fjells, evt. da passer på å skyte av et skudd i myra før man jakter?
    
   Takknemlig for alle tanker og kunnskap noen måtte ha rundt dette. God påske!
  • Av Jonas H
   Rypejakt på Senja i kjempefint terreng og godt vær. Vi startet 3 stykk opp fra svartholla på Nord-Senja og inn til Svarthollavannet, her fikk vi Båttransport inn over svarthollavannet som dere kan se på bildet. Her slo vi leir utpå kvelden og fyrte bål, litt grilling og avslapping før vi gjør oss klar til første jakt dag. 
    
    

   Bilde av Eirik og Eivind med en av dagens fangst. Under istinden. Mye fjellrype og se i dette området

   Etter en lang dag i fjellet kommer vi til leiren og lager oss middag, godt og få tørre klær. Idag lagde vi Elgskav med sopp, løk, bacon og potetmos med hjemmerørt tyttebær.

   Jeg og Eivind har lunsj på Pålfjellet, her gikk vi på 4 fugler, Eirik fikk en fin lirype her. Vi gikk videre til lasset som er nede i høyre bilde, her så vi en fugl på hele turen. eivind Fikk sen en fil fjellrype. Senjas høyeste fjell Breitind vises også bakerst i bildet. 
    

   Nå er vi tilbake fra en lang dag i fjellet (ca 1.5 mil) det er pølsesuppe på menyen. Pølser, kålrot, gulrot, potet, sjalotlauk som dem sier, purreløk, smaker veldig godt med litt salt og pepper, vi bruker også buljong terning for litt mere smak utsikt fra leiren litt bedre middag for oss som ikke er så glad i realturmat! 
    

   Fine kvelder med stjernehimmel og nordlys! på disse turene skulle man ønsket og ha godt kamera med seg! her lå vi ute og hadde bål og koblet hverdagen helt ut. 
    
   så er det siste jakt dag, når har vi vert her i 4 dager, og idag er det mye vind ute i fjellet. Vi satser på og jakte i fjellsidene og holde oss unna toppene, vi hadde nokk oppi 20 sm noen plasser, fallvind fra fjellet er virkelig sterk. Jeg har 2 dager med mye bom, og idag er det min tur, det startet dårlig, men turen gikk tilbake til det store mikkefjellet i håp om og få fylt kvoten. Vi jakter lenge og Eirik får mye fugl, jeg fortvilet bare bommer! Men så, løsner det, jeg får kvoten min på ca 30 minutter, og dette var virkelig godt! endelig tilbake i rett modus. Vi har 10 fugler, noen fra dagen før som eivind ikke fikk med seg hjem. En dag men maks utteling kan man vel si! Mikkefjellet hadde mye fugl og by på, både li og fjellryper. Det blir nokk ikke siste turen hit. vi hadde og mange sjangser med 17hmr, dette hadde vi med oss på turen, men dette var også eneste dagen de ble liggende i leiren xp så typisk! flotte fugler!   
    
   Siste kvelden blir tilbringet i teltet, det er mye ving så gryteretten blir lager i teltåpningen. Det virker som om at kvelden blir lang! men tvert imot så var det godt og like varm og mett, mens vinder suser ute, vi har jo litt attåt tel middagen som varmet godt i kaffen, jeg kom på en ide tidligere på dagen, jeg hadde jo ikke yatzi med, men jeg lastet det ned på telefonen mens jeg hadde dekning, så det ble en kveld med yatzi, radio og noen godt i koppen! (Helsport reinsfjell superligt 3) kjekt med2  åpninger i teltet, da kan man lage mat der det ikke er vind

   God varm middag nytes etter lang dag med god fangst

   Fint om morningen før hjemreise dag 5 Vi fulgte utløpet til demningen påtur hjem , gikk rørgata ned til bukkemoen og ble der hentet og kjørt til bilen ca 9 km og gå. sekken veide 28 kg når jeg var hjemme
    
    
   Takk for oss Senja
     
    

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår.