Gå til innhold
  • Bli medlem

"40 fjell på 5 dager"


Roger

Anbefalte innlegg

Annonse
  • Svar 98
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Men hva er poenget...? Det fatter jeg ikke. Hver topp bør nytes, det er min mening. Dette blir som å sette seg ved et bord fullt av gourmetmat, for så å innta en bulimisk holdning til herligheten. Det er fristende å dra en allegori til kvinner også, men av respekt for datoen i dag, skal jeg avstå fra det. :?:

Men dette er tull. Synes jeg. Andre får mene hva de vil. :shock:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir kvalm av denne form for "friluftsliv" Rekorden de skal sette imponerer meg heller ikke når man tenker på alle ekstremer som finnes i dag. Men anntallet topper på så kort tid er alikevel såpass høyt at streben etter å nå antallet vil være for stor i forhold til tiden man trenger for å nyte, sanse, studere og lære om området man befinner seg i. Jeg er slettes ikke imponert, for disse folka vil ikke ha noen særlige geografiske kunskaper eller tilstrekkelig med minner når alt skal gå i et slik forykende tempo. Det er trist at toppene mer og mer blir en arena for rekorder, synes jeg da :shock:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke helt hva jeg skal si, rimelig patetisk hele greia ja. PR-kåte folk må de da være, er som dere andre ikke veldig imponert over denne rekorden.

Jeg skal vel være noe forsiktig med å uttale meg om hvor dumt det er å bare fosse forbi topper etc, men vi har alle vår måte å nyte naturen på. For min egen del kan jeg bare si at jeg nyter mye og har lange nok pauser på topper til å virkelig nyte landskapet rundt meg så sant været er bra. Jeg tar meg også tid til å ta mange bilder etc..

Hvis de skulle klare denne "rekorden" er det jo ikke akkurat vanskelig å slå da, kommer jo ann på hvilke fjell du ser på, burde heller vært antall høydemeter det gikk i eller noe sånt, antall topper sier jo egentlig ikke så mye.

Tok jo selv kanskje 55 topper på 6 dager (spørs på noen kandidater), og da hadde jeg to hviledager så da klarte jeg ikke rekorden gitt :shock:

Skal det bli slik at vi skal ha rekorder for flest topper på 24t, 48t, 5 dager osv osv osv?? Selv skal jeg hvertfall aldri informere VG om mine turer, det for å holde med forumet her :?:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hehe,,, "fjellforums ekstremrekorder"? da har man jo mange muligheter:

-raskest tilbakelagte dnt-time

-antall høydemeter per minutt opp/ned (å sette en uslåelig nedrekord blir kanskje det siste du gjør?)

-antall hytter med overnatting passert på en dag

-km på 24t

-minste gjennomsnittlige pf i 2000m-loggen...

-største ditto

-flest topper Nils ikke kan gjette navnet på?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jaja, så vil de slå en eller annen rekord, so what? For min del rusler jeg nå rundt i naturen i eget tempo, og kommer det noen med hastverk så slipper jeg dem forbi dersom jeg (mot formodning) befinner meg på en sti...

Noen samler topper, noen jager etter rekorder og det store flertall(?) av fjellfolket nyter bare. Vi bor i et fritt land, la dem løpe :D:lol::?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kjent lukten av rekordjakt og PR-kåtskap av flere enn Asle og Jon-Hroar. Også på her på Fjellforum.

Hehe.. ja du er ikke den eneste. Rafser noen over 7-8-10 topper på en dag så diskuteres det heftig, superlativene henger normalt veeeeldig løst. Gjør noen det samme 5 dager på rad er det kvalmt? Hehe.. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel en viss forskjell på en turrapport i etterkant av turer, kontra ei dobbelside i VG i forkant av turen essem???

Og samtidig kalle det "Rekordforsøk" :D

40 topper >2K på fem dager er ei solid økt, men tar man de rette toppene er jo det fullt gjennomførbart for ganske mange!

Men la nå 99,9 % av VG's lesere bli imponert, og la oss andre bare smile litt i munnviken av dette etter mitt syn patetiske PR-forsøket...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Personlig gleder jeg meg til å lese turbeskrivelsene eventuellt se filmen. Like mye som det gledet meg å følge "tinderanglerne" på sine rekordforsøk i fjor . Eller for den skyld mayhassen, eaa eller nils` flotte beretninger om turer i fjellheimen.

Stå på alle sammen inkludert Berteig og Nordstrøm. :D Jeg driter i hva agendaen for turen er, samle på topper, koseturer, rekordjakt... jeg leser det gjerne...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel en viss forskjell på en turrapport i etterkant av turer, kontra ei dobbelside i VG i forkant av turen essem???

Jeg sammenlignet ikke. Bare kommenterte det Larsen skrev, ut fra kommentarene først i tråden. Jeg skjønner ikke hva som får folk til å tro at en slik tur er noen mindre naturopplevelse enn andre turer. Om man går fort eller sakte, kort eller langt betyr i mine øyne ingenting. Man er i frisk luft, i fjellheimen, øynene er åpne og kikker framover og til sidene, sansene er med, osv osv. Syns ikke det er noe kvalmt eller patetisk over dette. Hadde mer enn gjerne gått over 40 topper på 5 dager, og jeg hadde virkelig kost meg (hvis jeg hadde trent litt på forhånd :D)

Hva media skriver når det gjelder slike ting tar jeg alltid med ei klype salt. Når det er sagt tror jeg ikke "bragden" disse folka skal gjøre er hovedmotivet med artikkelen. Det å bringe Norsk fjellnatur ut til folket er vel så viktig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

.... Rafser noen over 7-8-10 topper på en dag så diskuteres det heftig, superlativene henger normalt veeeeldig løst. Gjør noen det samme 5 dager på rad er det kvalmt? Hehe.. :D

Du tar det på kornet :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men hva er poenget...? Det fatter jeg ikke. Hver topp bør nytes, det er min mening. Dette blir som å sette seg ved et bord fullt av gourmetmat, for så å innta en bulimisk holdning til herligheten. Det er fristende å dra en allegori til kvinner også, men av respekt for datoen i dag, skal jeg avstå fra det. :lol:

Men dette er tull. Synes jeg. Andre får mene hva de vil. :D

Heil enig. Viss en bare går på topptur for å sette kryss på lista, er hensigten etter beste overbevisning min forfeilet :?

Jeg samler ikke på topper, men på fine opplevelser i fjellet, derfor er det ikke noen vits for meg å gå på topptur i møkkavær, mener det er bortkasta tid!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å stå frem i VG og prøve å gi inntrykk av at dette er noe svære greier synes jeg blir feil.

Slipper man Bjørn Dæhli eller Thomas Alsgaard løs med fjellski i Jotunheimen er jeg sikker på at de ville rasket med seg 3 ganger så mange topper på samme tiden. Særlig hvis de konkurrerte seg imellom om hvem som er innom flest mulig topper :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

40 fjell på 5 dager! Det står jo respekt av det uansett. Tror nok alle vi på Fjellforum er nysgjerrrige på hvordan det går! :( De fleste av oss har vel et konkurranseinstinkt. Vi higer etter å sprenge grenser...strekke strikken så langt det er mulig til tider. Jeg er vel selv en av dem til tider. En "konkurranse" som mange ganger har vært oppe her på Fjellforum er jo det å gå alle toppene i Rondane så fort som f...

Rekorden er vel som de fleste vet ca. 13 timer. Knut Stabell er (var) en seig jævel!! Har selv lyst til å prøve denne turen, men er usikker på om knærne har godt av dette. Kunne jo vært moro å klare det på under et døgn..men jeg jeg har jo sååå mange flere topper igjen på lista så jeg kan vel ikke risikere å ødelegge beina... :lol:

Vet ikke om andre har hørt denne historien...tror det var da Colombus kom hjem etter å ha oppdaget Amerika. Han ble jo hyllet av mange, men noen mente at dette ikke var noen bragd. "I et selskap var det mange som kom med slike innspill om at dette var en bragd de fleste kunne klare. Colombus fikk da en idé. "Er det noen av dere som kan få dette egget til å balansere på spissen?" Alle rundt bordet ville prøve dette, men ingen fikk dette til. Da tok Columbus og kakket et lite hakk i enden og fikk egget til å balansere på spissen. Ahh,- det der er jo noen alle kan gjøre,- sa kritikerene. "Ja,- sa Columbus, men HVEM gjorde det!! :)

Uansett!! Ut på tur i alt slags vær! En topp i året eller 40 på 5 dager. Shit au!! Nå er det påske snart og da SKAL jeg på MANGE topper, men jeg ringer ikke VG, men Fjellforum får kanskje høre fra meg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å stå frem i VG og prøve å gi inntrykk av at dette er noe svære greier synes jeg blir feil.

Slipper man Bjørn Dæhli eller Thomas Alsgaard løs med fjellski i Jotunheimen er jeg sikker på at de ville rasket med seg 3 ganger så mange topper på samme tiden. Særlig hvis de konkurrerte seg imellom om hvem som er innom flest mulig topper :lol:

Kanskje dette nettopp er svære greier fordi det ikke er Alsgaard eller Dæhli som skal gå, men en gjeng vanlige turfolk fra 19 til 60 år, som i følge intervjuet skal gå sakte, stoppe og spise og kose seg underveis.

Prestasjonen ligger vel også i hvor mange reelle topper som skal bestiges. Regner med at man her kjører ned mot pf 10, greit nok, men har man i så fall vært på 40 topper over 2000m ???? (eller 40 fjell som VG presenterer det?)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kjent lukten av rekordjakt og PR-kåtskap av flere enn Asle og Jon-Hroar. Også på her på Fjellforum.

Uff ja, det er ille gitt, når enkelte bruker et nettsted som Fjellforum til å diskutere og dele sine naturopplevelser i fargerike ordelag. At det går an! Og det på et forum… :wink:

Nei, enig med Håvard i at det er noe søkt å dra en parallell mellom en turrapport/innlegg på Fjellforum og oppslag i VG. Som trådstarter er inne på, er det ikke noe sensasjonelt over ”rekordforsøket” i dette VG-oppslaget heller. Selv om jeg måtte ha lagt meg i hardtrening for greie det i dag selv…. :wink: Men det gir jo mer blest om toppbestigninger og hvor herlig denne galskapen kan være da. Skal bli spennende å se hvordan det går med de.

En topp i året eller 40 på 5 dager. Shit au!! Nå er det påske snart og da SKAL jeg på MANGE topper, men jeg ringer ikke VG, men Fjellforum får kanskje høre fra meg...

Ja det håper jeg virkelig du gjør Atomsilda! Altså, får deg noen flotte fjellopplevelser og lar Fjellforum høre fra deg…. :!: Vi er flere her som setter stor pris på superlativrike turrapporter som er levende beskrevet. Eller bare en turrapport. Uansett om det er snakk om daffetur i marka eller en rekord-klatretur. Dette er virkelig med på krydre forumet!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ingenting imot Asle og Jon-Hroar sitt rekordforsøk i VG. Snarere tvert i mot! Derimot er jeg mindre begeistret for folk her på Fjellforum som kaller Asle og Jon-Hroar for PR-kåte og patetiske - og at de ikke er særlig imponert over det de to DNT-turlederne ønsker å prøve seg på hvis vær og føreforhold lager seg slik til - når de selv er i sine mange turbeskrivelser feier over et stort antall 2000-topper på rekordtid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sålenge det er sporløs og umotorisert ferdesel er det vel opp til den enkelte :wink: Mange her på forumet veksler jo også mellom mellom koseturer og rå dagsetapper. Jeg synes (nesten) alle turrapporter er spennende. At noen velger litt mer media fokusert stil kan jo bidra til at flere kommer seg ut av godstolen og opp i fjellet :wink: .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor er dette patetisk folkens? Og hvorfor kan man ikke nyte disse turene kontra turer hvor du kommer deg på 1 topp? Vi snakker jo tross alt om topper som ligger relativt nær hverandre? Er det at de kommer i avisen som provoserer?? :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.