Gå til innhold
  • Bli medlem

Utstyrsliste..


LadyA

Anbefalte innlegg

Selv om det er veldig 'Lars Monsen', så ville jeg anbefalt en ekstremt lett pressenning bare for å holde teltet nogenlunde tørr - med 'parachete cord' eller hva det heter på norsk for å henge det opp mellom trærne. Stortsett fordi det å flytte leir med søkvått telt, eller å vente på at det tørker er ikke noe særlig eller ikke alltid mulig - der kom Monsen ihværtfall med noen gode tips...jeg har selv opplevd 6 dager med pøsregn i NZ der jeg ikke hadde med pressenning, det suget...men den må være super-lett! Må ha trær i nærheten da...Cookie :)

P.S. det de andre sa om støvler - second that! Støvler først, kanksje telt og sovepose andre, og så resten...ikke glem tørre sokker!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Telt og sovepose vil jeg ikke legge altfor mye vekt på med mindre man vet at man skal campe i omgivelser som kan være krevende. Under "vanlige" forhold har billige soveposer ofte vist seg å være like gode som dyre. Her er det mindre snakk om personlig smak og behag: noen poser har gode egenskaper og spenner over større temperaturer og puster godt, andre ikke. Men selvfølgelig er det greit å ta seg råd til en pose som er god for de litt tøffere turene som garantert vil komme i framtiden :)

Støvler er det viktigeste, men jeg vil sette sekk som nr 2. Du skal ikke bære mange kiloene langt før en dårlig sekk kan ødelegge veldig mye! Er været ok vil et billig telt og en billig pose duge lenge, men hvis du har bært femten kilo i en sekk som du har kjøpt fordi den var billig, og ikke fordi den var bra, så kan jeg love deg at gnagsår og smerter i rygg, nakke og skuldre vil ødelegge nattesøvnen.

Ligger du i skog så blåser det ikke så hardt, og har du i tillegg en duk å spenne over, så trenger du ikke bekymre deg for regn nesten samme hvor dårlig teltet er. Man må bare være var for at underlaget ikke kan lage hull i det. Finn en butikk hvor de kan sko, og finn en butikk hvor de kan sekk så har du fått en veldig god start om du følger deres råd!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, vi prøver på det, men det vi har fra før får duge inntil vi får råd til nytt. :wink:

men ny sekk hadde vært greit å hatt på tur snart da.. men som sakt så skal vi ikke ha med oss så mye og planen til høsten er å kjøpe pulk til hundene så vi trenger den kun til sommer halvåret ++..

-vil ikke bruke såå altformye på sekk, siden det ikke kommer til å bli lange turer vi skal ut på heller.

Noen som har noen tips på bra sekk?

Det hovedtingene (større ting) vi må ha med på helgetur er ihvertfall :

*sovepose

*liggeunderlag

*stormkjøkken

*regnjakke

*telt

hmm.. men det tar vel ikke såå stor plass :)

Later til at du trenger det meste.

Følg med på oslosportslager og sportsnett, de har med jevne mellomrom gode tilbud. Arc'theryx sekkene er gode (jeg har Bora 80 og 95). Ajungilak sine Tyin poser selges med jevne mellomrom ut til rundt 1000 lappen, og mhp. pris/kvalitet får du nok neppe noe bedre. De er både varme og slitesterke, men er selfølgelig litt tunge og store.

Tror du bommer fullstendig om du skaffer deg en 35 liters sekk. Den bør være dobbelt så stor - minst... Husk at du kan nedskalere en stor sekk ved å stramme den inn om du ikke fyller den opp.

Kjøp liksgodt en brenner som går på bensin/parafin. Kjøper du en som kun går på gass så vil du måtte kjøpe deg en ny til neste vinter. (gass funker dårlig om vinteren). Jeg kjenner godt Omnifule og MSR Whisperlite. Begge disse kan anbefales.

Lavpris telt kan jeg ingenting om om.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så jeg var nevnt tidligere her. Kom ned fra fjellet i dag etter å ha testet Exped Andromeda Extreme en natt. Turen var kun ment for å teste teltet og min nye Coleman 533.

Det virker lovende. Vi var to karer som var på tur. Hadde kun tredd i stengene hjemme på kjøkkenet, så var spent på hvordan det var å sette det opp ute. Det blåste litt, men oppsettingen var enkel og uproblematisk. God plass inni for to mannfolk, Går til nøds an å sove tre, men logistikken blir da tungvindt tror jeg, i hvert fall vinterstid. Stort og romslig fortelt. God plass til matlaging og annet utstyr i forteltet. Høyt og fint under taket. Ellers virket løsningene inne i teltet gode. Har ikke rukket å gjøre store erfaringer enda, da jeg kun har en natt i teltet.

Uten alt for mye erfaring enda, vil jeg si det virker lovende.

Forøvrig gjorde Mr. Coleman susen også. Amerikansk gryte ble tilberedt til kvelds, og kjøttdeigen rakk ikke engang lande i kasserollen før den var stekt :wink: Brant litt urent i starten, men dette kom seg etter hvert. Mulig jeg burde forvarmet? Tempen var ca. -1.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.