Gå til innhold
Erlend S

Problemer med Primus 111

Anbefalte innlegg

Du har selvfølgelig rett, runegutt123. Det er en Optimus 111 og ikke Primus 111. Takk for hjelpa, nå er den klar til bruk bare jeg får tak i en ny o-ring.

Jeg prøvde meg først med ståltråd, men det vanskelig å få til skarp nok bøy på en tråd som var sterk nok til å tåle draget. Etter å ha gjennomsøkt konas sysaker måtte jeg i en husflidsbutikk for å få tak i passende heklekrok. De er nok ikke vant til at det kommer karer innom, for det var så veldig hyggelig service :).

Med det rette verktøyet greide jeg å få trukket ut metallbiten o-ringen satt på. Grunnen til den store mostanden var at O-ringen hadde blitt så stor at den hadde kommet i klem mellom nedre del av metallbiten og røret. Etterpå var det lett å få ut skiva som låser metallbiten.

Nå trenger jeg altså bare en ny o-ring før primusen er klar til bruk. Får jeg det i sportsforretninger, eller må jeg i jernvareforretning e.l.?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Her om dagen fant jeg fram en Primus 111 som har ligget ubrukt i mange år. Da jeg prøvde å trekke ut pumpestanga for å sjekke pakningen var det noe motstand før hele stanga kom ut - uten pakningen. Det så ikke ut som om stanga hadde knekt, og det var ingen gjenger e.l. på den. Pakningen m.m. sitter altså fast i røret.

Hva gjør jeg nå? Kan jeg presse pakningen ned i selve beholderen slik at jeg får tak i den, eller går røret for langt ned?

Er det noen som har erfaringer med dette? Evt. har forslag til hvor jeg kan levere den for reparasjon?

Mvh Erlend

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.