Gå til innhold
  • Bli medlem

Noen fine turer i Nordmarka i Oslo?


eAmabuq

Anbefalte innlegg

Annonse

Ta bussen til Bislingen Fredags ettermiddag og overnatte ved Gjerdingen, deretter er det bare du selv som bestemmer tempoet nedover mot feks. Sognsvann der du kan hoppe på buss eller T-bane. Dropp gjerne innom Ullevålsseter på hjemveien for varme vafler og en Kvikklunsj.

Et annet alternativ er å ta toget oppover Fredags ettermiddag til Stryken og starte skituren derfra og nedover mot feks. Sognsvann.

Fant denne på nettet:

http://www.turweb.net/hovedside_skiturer.htm

ellers finner du selvsagt mye på :

http://www.skiforeningen.no/markadb/showloype.cgi

God tur :shock:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Tog til Grua, gå opp til Snellingen og så følger du Romeriksåsen sørover så langt du vil. Du kan gå ned til Glitre/Hakadal hvis du vil avslutte, eller gå helt til Skedsmokorset og ta bussen til Oslo. Snellingen og Bekkestua er ok overnattingssteder (ubetjent DNT), og gjør at du f.eks kan starte fredag ettermiddag (ca en mil Grua-Snellingen). Hele denne varianten av Romeriksåsen på langs er ca fem mil, jeg har gått på to dager og overnattet på Bekkestua. Er du sprek, går du hele på en dag, men da mister du overnattingskosen!

Mindre folk her enn i NOrdmarka, og veldig fint terreng! Utpå vinteren er det fint å overnatte utendørs, også :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Skal du tilbringe en helg i Nordmarka vil jeg anbefale å bruke litt tid på å bestige en skikkelig skogtopp eller to, toppene i marka har, til tross for sin beskjedne høyde en vanvittig utsikt. Oppkuven (704 moh) har vel en siktelinje som regnes for å være en av Norges absolutt lengste ettersom man i klart vær kan se en rekke Jotunheimtopper fra utsiktstårnet her oppe. Hvis du er i god form og ikke er redd for å tilbakelegge noen mil om dagen, vil jeg anbefale å starte fra Sørkedalen, det passer bra med å tilbringe natt til lørdag f.e.k.s et sted på Oppkuvenplatået og bruke resten av helgen til å ta en sving gjennom hele marka. Total lengde ca 9-10 mil. Turen ville da kunne toppes med å bestige Svarttjernshøgda 717 moh, den nordligste og høyeste toppen i marka. Hvis du har tung pakning og ikke har som mål å sluke alt for mange mil i løpet av turen er det kanskje bedre å følge rådene om å starte på Bislingen fredag kveld, da vil du også ha bedre tid til å gå på kryss og tvers og få med deg flere flotte topper. Den meste tilgjengelige vil da være Kirkeberget (Oslos høyeste punkt)mellom Katnosa og Sandungen som kan nås ved å ta av fra løypa på det høyeste punktet og gå ca 1 km i sørøstlig retning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.