Gå til innhold
  • Bli medlem

Snøspader


lel

Anbefalte innlegg

Folkens folkens folkens! BCA Traverse Showel til 349 kr (550 kr veil. pris) hos vpg.no denne uka! Dette er MYE spade for pengene!

Til sammenligning må du ut med 100kr MER for Rottefella's røde klassiker. Jeg skal i allefall ha en:)

http://www.vpg.no/eshop/pub/engine.php?id=196

Den var billig ja! Jeg kjøpte den spaden på Intersport for litt over 1 år siden for ca. 600 kr. Jeg er storfornøyd med den og kan absolutt anbefale den!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • 3 år senere...

Har kjøpt inn endel ulike spader til et par forskellige studentfriluftsgrupper i tillegg til venner og meg selv, så har noen erfaringer som kanskje kan være nyttige for enkelte.

BCA Traverse er den første turspaden jeg kjøpte til meg selv, denne er ganske lett og en fin allround spade. Problemet med den er at den over tid ikke er spesielt solid. De knekker etter et par-tre år med middels bruk, og om det er langt innpå vinterfjellet, eller i en skredsituasjon kan det være krise. Den er imidlertid favorittspaden min til å ta med på topptur m/tanke på vekt/pris/styrke. Om den ikke blir brukt mye stoler jeg nok på den m/tanke på en redningsaksjon hvor man må grave raskt i hardpakka snø. Men jeg vil ikke grave veldig mye med den før jeg ikke stoler på den mer. Det er krise om den knekker i en nødsituasjon!

Rottefellaspaden er veldig kjekk å ha til snøhulegraving, og er derfor kjekk som nødspade på høyfjellet vinterstid. Den er imidlertid liten og knotete å bruke og har kort skaft. Skaft og spade sitter dårlig sammen om man har vært et par dager på tur. Det hjelper imidlertid mye om man fester de sammen med en spiker(om man ikke trenger å demontere den), eller bore et hull gjennom treet der det allerede er et hull i skaftet slik at man kan dytte en bolt gjennom.

Til snøhulebygging er definitivt Black Diamond Deploy 7 den beste snøhulespaden! Den har god krumning som gjør det lettere å grave seg innover i snøen. Dessuten har den mye større blad enn Rottefellaspaden som gjør det mye lettere å spa vekk snø og lage og flytte snøblokker. Den er dessuten kjekk for å få avrunda taket i snøhula så man slipper sånne tapper som det drypper vann fra iløpet av natta ;o)

Er man mye på overnattingsturer med telt eller lavvo blir spaden mye brukt. Derfor vil jeg velge en med forlengbart skaft, og som er over gjennomsnittet solid. Sånn jeg ser det er G3 Avitech eller Voilé TelePro T6 svært gode alternativ. Jeg heller mest mot G3 spaden som ser ut til å ha det mest solide festet mellom håndtak og spadeblad. Det finnes større og mer effektive spader, men i allefall om man skal bære utstyret på ryggen har vekt også noe å si.

Så gjelder det bare å velge den perfekte spaden for ditt bruk!

Kun toppturer: BCA Traverse om du er istand til å bruke den litt forsiktig utenom nødsituasjoner

Kun nødspade som ligger permanent i sekken m/tanke på dårlig vær + enkelte sitteplasser: Rottefella eller Black Diamond Deploy

Turspade som blir mye brukt: G3 Avitech / Voilé TelePro T6

Har testet endel andre spader også, men syntes disse er de viktigste av de jeg kjenner til på markedet i dag

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.