Gå til innhold
  • Bli medlem

Aursjøveien


ØS

Anbefalte innlegg

Hei.

Er det noen som har erfaring med hvor lenge utover høsten Aursjøveien er kjørbar (uten for stor fare for snø inne)? Kan tenke meg at det kan variere mye fra år til år, men sikkert noen som kan gi en pekepinn :D

-Øyvind

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg kjørte den veien i sommer. Husker ikke hvor lenge den holdes åpen, men det er jo en sommervei så det kan jo hende den er stengt allerede. Det er uansett ingen vei jeg ville kjørt med så mye som et snøfnugg eller minusgrad. Når har jeg riktignok litt høydeskrekk, men glatt vei opp fra Eikesdalen må være et mareritt.

JG

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Her kan det muligens oppstå en smule forvirring mht at alle veier fører til Aursjøen. Vangshaugen er en Sunndalsvei som ikke har noe med Aursjøen å gjøre, og jeg vet ikke hvordan det ligger an med stenging av den.

Den veien JohnnyGunn omtaler, er Finnsetlia fra Eikesdalen til vestenden av Aursjøen, og jeg har forståelse for hans skepsis til å kjøre der på glatt underlag. Trollstigen er barnemat i forhold. Finnsetlia har fritt fall så det forslår dersom du kjører utfor.

I tillegg går Likjdalsveien - som møter Finnsetliveien oppe på fjelllet - fra Sunndalsøra til vestenden av vatnet, og Dalsideveien fra Lesja til østenden og litt videre innover (Gåsbu/Merra/Vangsåi - Naustvika).

Dalsideveien går ikke sammen med veiene fra vest.

Jeg regner med at fjellstyrene for henholdsvis Nesset, Sunndal og Lesja har oversikt over forholdene mht tilgjengelighet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veien er stengt resten av sesongen pga brovedlikehold på Sunndalssida.

Se http://www.sunndal.kommune.no/artikkel.aspx?MId1=4&AId=1014&Back=1

Du kan kjøre over fjellet fra Nessetsida til snøen kommer (i dag ligger den ned i ca 800 m som er ca 100 m lavere enn høyeste punkt på Aursjøvegen så jeg vet ikke om jeg hadde tatt sjansen.

Se også

- http://www.visitaursjovegen.no/hoved.html

- http://www.aursjovegen.no (dessverre er de elendige på oppdatering om kjøreforhold, stengning etc)

- http://www.torbudalen.no (de er flinkere med oppdateringer)

Det er ikke tillatt å kjøre på strekningen Krøsbekken - vestgrense verneområdene i Nesset (dvs over Torbuhalsen og forbi Aursjøen) samt sideveien til Reinsvatnet 1.12. - 31.5.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fjellgardsvegen, dvs veien Gjøra - Snøgutu -Svisdal - Dalabrua - Hafsåsen - Røymoen, er helårsvei. Grødalsvegen (tar av mellom Svisdal og Hafsåsen) brøytes vanligvis opp til vinterferien fram til Vangshaugen ("Steinbrua") og så igjen til påske - mellom påske og vinterferie og etter påske tas den vanligvis opp etter snøfall, men ikke alltid. Er litt diskusjon om hvem som skal betale...

Parkering for hytteeiere,og andre som skal innover i Grødalen om vinteren er ved Dalabrua, dvs der Fjellgardsvegen krysser elva (Svøu / "Grødøla"). Skal man inn i Grøvudalen, er det parkering ved Røymoen, for turer inn Geitådalen (Raudberghytta) er det parkering ved Skålvollen.

Skal man inn i Lindalen (Gammelsetra) eller Skirådalen (Loennechenbua) er Jestadlivegen brøytet fram til Jenstad. Parkering rett før gårdene.

Ellers skjønner jeg ikke hvorfor noen blander Lesja fjellstyre borti Aursjøvegen. Veien i Lesja heter Dalsidevegen.

--------------

A propos høydeskrekk - et par historier om Storsvingen i Snøgutu - der du kan stoppe å se ned i

Åmotan (http://www.sunndal.kommune.no/kunde/filer/Brosjyre-NO%20e-bok.pdf stor pdf):

Da de bygde svingen som nødsarbeid i 30-åra (tørrmur på kanten av ca 100 m stup...) sto en håndsveivet kran på svingskive der. Etter arbeidstid dro ungene i Svisdalen ned i svingen, hektet kroken i buksereima, tok rennafart og seilte i en bue ut over juvet og inn igjen på nedsiden av svingen...

Om du kommer forbi så legg merke til at betongen på en del av glidekanten nederst i svingen er nyere (lysere) enn resten. Det var tankbilen fra meieriet som ikke klarte bakken videre opp på holka, og sklei baklengs ned igjen. Den slo hull i muren, men ble hengende på kanten. Sjåføren hadde hoppet ut da han merket han ikke klarte å stoppe utglidningen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.