Gå til innhold
  • Bli medlem

rondslottet haster!


Cloudberry

Anbefalte innlegg

Annonse

uff, det virker at det er umulig å ta en dagstur til rondslottet, hvis vi parkerer på straumbu så er det 2 timer til bjørnholia også 5 timer opp til rondslottet så 3,5 ned og tilbake til straumbu. Det er jo 12,5 timer. Så spreke er vi også ikke:( Hvor kan vi da gå som tar ca. 8 timer? Tenkte på topptur. Eller vi trenger ikke å gå helt opp. Det viktigste er å få fint utsikt. Det var vanskelig dette her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis målet er å gå dagstur fra bil til en topp i Rondane er Høgronden fra Dørålseter en mulighet. Høgronden er ca 60 lavere enn Rondslottet og turen opp fra Dørålseter er meget flott (har jeg hørt av de som har gått den ruten).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Straks du har krysset elva ved parkering på Straumbu er det et skilt med Høgronden, følg det! Stien er tydelig og fin, og veien til Bjørnhollia krysses tvert over. Når du kommer over til Langglupdalen gir resten av veien seg selv. Der krysser du bare stien fra Bjørnholllia til Høgronden ( ikke noe skilt ).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk alle sammen for svar. Vi hadde en kjempe fin tur. Sola skinte, det blåste friskt noen steder men vi er kjempe fornøyde:) Vi tenkte å gå opp Høgronden fra staumbu. Krysset elven, fant skiltet og fulgte stien, men til slutt kom vi på stien som gikk fra Bjørnhollia til rondslottet. Så et eller annen sted hadde vi gått feil og gått forbi høgronden, så vi måtte gå opp rondslottet istedenfor. Dessverre begynte vi litt sent så vi rakk ikke helt opp, men nesten:) Fin tur var det allikevel:)

post-3099-133474487689_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Der dere kom inn på stien fra Bjørnhollia skrår det et T-merket tråkk opp til høyre i retning Høgronden. Tror det står en varde i krysset og dette er ikke langt fra der dere tok det fine bildet. Dere hadde rukket opp dit siden dere hadde spart en times gange på den flate stien innover Langglupdalen. Forøvring syns jeg graspartiet på høyre side av Veslekollhøi rett før krysset knakende fint. Verdens beste teltplass? Med utgangspunkt der har dere to fine dagsturer til Høgronden, Midtrondene og Digerronden èn dag og Slottet den andre dagen på neste tur! :roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er også en veldig fin tur å gå fra Rondvassbu. Her er det som regel mye mer folk og ingen tvil om veien! Når du kommer opp i passet mellom Storrronden og Vinjeronden endrer utsikten seg betraktelig etter et godt stykke i litt ensformig steinur. Sykkel fra Spranget der du parkerer anbefales! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.