Gå til innhold
  • Bli medlem

Bergans Trollhetta 95l


Anbefalte innlegg

Vil tro Trollhetta er en helt ok sekk til f.eks. hytte til hyttebruk og kortere turer hvor man ikke trenger å bære så tungt. Testen i UTE var basert på 20kg i sekken. De store forskjellene på bæresystemene dukker opp når sekken blir tyngre. Men hvis man ikke skal bære mere enn 20 kg er det jo ikke noe problem. Selv har jeg en Alpinist på 8 året nå. Vil tippe den har passert 250 døgn og den fungerer fortsatt bra. Har kun røket et par glidelåser, som Bergans har fikset gratis!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 måneder senere...
Annonse

Hei!

Har en eldre utgave av Trollhetta 95 , da het bæresystemet AXS så den er ikke direkte sammenlignbar med dagens modell.

Synes sekken er god å bære med 15-17kg men blir gradevis mer ubehagelig å bære ettersom vekta øker utover dette. 24-25kg er ikke noen fornøyelse og dra på lengre turer med i denne sekken synes jeg. Sekken har endel smarte detaljer og noen mindre smarte (som at det bare er en spenne til lokket), men dagens modell har litt andre løsninger , som f.eks.dagstursekken.

Min erfaring: god å bære opp til 17kg , mindre god og for liten til de tyngre børene på lengre turer.

Selv vurderer jeg nå å kjøpe Norrøna Para Ranger eller Bergans Viking.

Ha en god tursommer!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hatt sekken i fire år og har hatt en del overnattingsturer med den, både sommer og vinter. Er 172 cm og 78 kg og synes den er komfortabel opp til ca. 26-28 kg. Får ingen gnagsår av sekken, selv ikke etter en hel dag. Lengste dagsetappen jeg har er 10,5 timer og det gikk helt greit. Da veide sekken 28 kg når vi starta. Synes den lille sekken er smart. Fin å ha klær i og for kortere turer når man har slått opp teltet f.eks. på en fisketur. Og man trenger jo nødvendigvis ikke å pakke det tyngste lengst fra ryggen 8) Liker sekken veldig godt og ville ha kjøpt den igjen hvis jeg skulle kjøpe ny i dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Hei,

Ser det er mange "dårlige" erfaringer med denne sekken.

Tror det kommer litt an på fasongen på kroppen. :)

Skal nå gjøre et hastekjøp av ny sekk, og trenger noen detaljer om Trollhetta.

De turene jeg er på, er med 2-3 barn, og det varieres mellom to lettvektstelt (3-manns)+ gapahuk, eller en lavvo. Vandling i opptil en mil i skog og variert terreng.

Volumet på disse to oppakningene er omtrent det samme, som "pølse" er det omtrent 70 lang og 30 cm i diameter. teltene og gapahuk veier ontrent 9 kilo og lavvo 12 kg. Maks vekt er da omtrent 20 kg. ( er 175 høy og 66 kg.)

Den sekken jeg hadde revnet denne uken, den var på 75 liter, regner med at det var inkl. dagstursekk på 4 liter og to sidelommer på omtrent 2 liter, så innvendig volum var nok bare på 65 liter.

Da fikk jeg presset matboks, etpar sokker, t-skjorte rundt, og kokekar på toppen. primus og parafinflaske i den lille sekken utpå.Sovepose utvendig og under sekken, liggeunderlag bak under primus. og sidelommene helt fulle.

Har sett på Trollhetta 95, Rondane 85 og Telemark 80 for å finne innvendig volum.

Ser ut som, som nevnt i andre innlegg, at trekker man fra dagstursekken og evt utvendige lommer, så er nok Trollhetta på omtrent 80 liter. Rondane kan være på omtrent 80 liter innvendig, og telemark på omtrent 70.

Trollhetta ser ut som en bra sekk, men kan ikke se noen utvendige reimer/fester som kan brukes til liggeunderlag og sovepose. Som på f.eks Telemark 80

Noen som kan svare på følgende:

Har sekken stort nok indre volum , slik at man kan få mer i sekken enn det jeg nevnte innledningsvis? Tenker da hovedsaklig på bredde, siden jeg justerer slik at hovedtyngden hviler på hoftene.(desverre pga nakkeproblemer/skjelett). Forrige sekk målte 75 cm fra bunn/hofte og til topp.(midt på bakhodet).

Det er ikke ønskelig at sekken er noe særlig høyere.

Er det muligheter for å feste sovepose og liggeunderlag utvendig? Kan ikke se noen stropper/reimer på bildet.( slik som på Telemark)

Prisnivået jeg har bestemt meg for er omtrent 2000.-,helst under, det er jo desverre midt i ferien nå.

Hvis det kan anbefales andre tilsvarende sekker, så er det veldig positivt. Skal kjøpe i morgen eller senest lørdag, og det er merket som avgjør hvor langt og hvor jeg kjører.

Så jeg ønsker tips, slik at jeg slipper å reise rundt hele fylket.

Må takke for svar på forhånd...

DagE

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Kva med Bergans PowerFrame 130l. Vurderar å kjøpe denne, då eg har fått eit på tilbod til 2500,-. Er derimot usikker på behovet. Går kanskje 3-4 lange turar med 20-30kg oppakning i året. Hovudsakleg fisketurar. Jaktar ikkje og er usikker på om 130l med pakkramme er tingen. Men til den prisen var eit kjøp fristande... Nokon som har erfaring/anbefalinger til min type bruk (forøvrig 191cm/85kg).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kva med Bergans PowerFrame 130l. Vurderar å kjøpe denne, då eg har fått eit på tilbod til 2500,-. Er derimot usikker på behovet. Går kanskje 3-4 lange turar med 20-30kg oppakning i året. Hovudsakleg fisketurar. Jaktar ikkje og er usikker på om 130l med pakkramme er tingen. Men til den prisen var eit kjøp fristande... Nokon som har erfaring/anbefalinger til min type bruk (forøvrig 191cm/85kg).

Løp og kjøp :)

Du trenger kanskje ikke en så stor sekk nå, men kanskje om 10 år. Denne sekken er så bra at den vil forstsatt være like bra om 10 år...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Jeg har denne sekken, og har ikke hatt problemer med gnaging på hoftene. gikk imidlertidig feil justert på første turen som gjorde at jeg fikk vondt oppå rompeskalkene..det føltes ut som vekten gjorde at jeg fikk melkesyre..kortet inn bæresystemet og da ble det bare bra. jeg kjøpte også sidelommer til denne sekken som gjør at jeg nå har rimelig med plass.

Når det er sagt, så vil jeg anbefale deg å ta en titt på Lundhags sekkene. en kamerat har en 75L lundhags, og jeg synes de virker litt mer praktiske + de har flere ytre lommer mener å jeg å huske.

Men jeg kommer ikke til å skifte ut Trollhetta 95L med det første.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt off-men-ontopic her..

Lurte på om noen fikk med seg sist 71 grader nord, fikk bare sett i noen minutter, men syntes virkelig synd på folka der. Det hadde lassa opp med bortimot 50 kg - hvis ikke mer - på sine Bergans trolhetta sekker. Og for å si det sånn, det så ikke helt godt ut for ryggene deres! Man så hvordan bæresystemet bare kolapset av all tyngden, og det var null stabilite igjen. He burde kanskje bergans ha spedd på med en Aslpinist eller noe i stedet. :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 måneder senere...

Jeg var innom butikken i dag og testet 75`liters versjonen da min trofaste 60 liter truer med å revne i stoffet etter 10 års bruk, og siden jeg er godt fornøyd med Alpinisten så tenkte jeg at det kunne være verdt turen å prøve deres mindre sekker også. For all del, sekken satt godt på ryggen og var behagelig å gå med, kanskje noe utsvinget fra ryggsvaien og en del ulyder fra bæresystemet men når vi slengte oppi 17 kg med vekt raknet det løftehankens sømmer og ryggplaten mellom sekkerommet og bæresystemet krøllet seg innover i sekkerommet og stjal ganske mange liter fra volumet..

"krrrtsj" kom det fra sømmene, i samme sekund tenkte jeg "hah, as if" og sa takk til Trollhetta. Vèl hjemme i min matbutikk med en bærepose i hver hånd blir jeg forbigått av en ivrig skientusiast med skipose og Trollhetta 75 fullpakket på ryggen, jeg ser litt etter på sekken og oppdager 2-3 strimler macgyvertape rundt om på den.. Stakkars fyr tenkte jeg :\

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er nok en bra sekk, men vil likevel anbefale deg å ta en runde å prøve forskjellige sekker. Sekker er som sko, de må passe. Ingen sekker passer alle rygger. Husk ALLTID å prøve sekken med vekt i. Det er også viktig at sekken er riktig innstilt. Tips: Arcteryx Bora 95

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.