Gå til innhold
Molok

Slangebrennere: Oppbevaring når utstyret ikke er i bruk

Anbefalte innlegg

Dette er vel neppe noe problem for de fleste her - som jo sikkert bruker primusen hver dag til å lage mat hjemme når man mot formodning ikke sover ute i det fri...

Men jeg har en Omnifuel brenner - og lurer på om det er spesielle hensyn å ta når jeg legger vekk utstyret for noen uker/måneder. Kan pumpa være skrudd i en flaske med drivstoff (miljøbensin) ? Være skrudd inn i en tom flaske? bør jeg ta den ut, skru den fra hverandre og finpusse alt sammen og deretter legge skiva i en boks vaselin?

Ich habe keine anung! Og det stod ikke noe om dette i manualen som jeg kan huske.

Helt kjekt om utstyret kan stå med pumpa i en fylt flaske - så er alt klart på kort varsel :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har selv en novabrenner (den til trangiaen) og den renses jo enkelt med en magnet som føres frem og tilbake og leder rensenåla gjennom der den skal...Gjøres det etter bruk og før bruk tror jeg ikke det er meningen at man skal måtte ta noen flere forhåndsregler (annet selvfølgelig, enn å la restdrivstoffet brenne ut så systemet tømmer seg før den pakkes sammen).

I og med at jeg oppbevarer min brenner inni stormkjøkkenet sammenpakket er det uinteressant ifht å ha flaske stående på. Men jeg er ganske sikker på at man i teorien skal kunne det. Den skal jo være tett ved bruk i teorien... Det fordrer derimot at du har hundre prosent tillit til alle pakninger og produsenter osv osv. Noe jeg definitivt ikke har i så stor grad at jeg risikerer å fylle sekken min med bensin for å spare to sekunder ved montering...Det kan være litt kjedelig å ha en lettanntennelig sekk og ditto klær når man sitter og fyrer på vidda...:-)

Jeg vil med andre ord ikke anbefale å la brennstofflaske henge på ved hjemfart og utfart for å spare litt tid!

th

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har også MSR Whisperlite og i manualen står det at den trygt kan oppbevares med pumpen i flasken. Man skal bare slippe ut trykket først. Tror også det står at den kan fraktes slik men da må man selvfølgelig være veldig forsiktig med hvordan den pakkes.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.