Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvem har hund og hvilken rase?


Tiri

Anbefalte innlegg

Vi har to flotte irsksettere :?: Ramp på 11år og Lukas på 1år.. Den eldste brukes mest i skogsterreng mens den yngste debuterer i nord-norge om en uke :)

Noen andre med irsksetter her på forumet?

Ellers noen andre unge som debutere med jakt i høst?

post-3337-133474494473_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Vi har to flotte irsksettere :P Ramp på 11år og Lukas på 1år.. Den eldste brukes mest i skogsterreng mens den yngste debuterer i nord-norge om en uke :D

Noen andre med irsksetter her på forumet?

Ellers noen andre unge som debutere med jakt i høst?

Irsksetter er en utrolig fin rase!!!!

Er noen som prøver å påvirke meg til å skaffe meg Irsk også, men har nok med de jeg har :D !

Moro å få prøvd unghunden da, sønnen min skal ha med seg unghunden sin på ei ukes treningsleir om et par uker.

Han skal vel prøve henne på jakt til helga.Det blir to unge debutanter det :?::) .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Otto Støver

Ja du verden, det var mange flotte hunder. Men å diskutere hva slags rase som er best, er nesten verre enn å diskutere hvilken bil som er best.

Selv har jeg nå min tredje hund, en Border Collie, og er super fornøyd med han. Jeg har tidligere hatt to Siberian Huskies, og den tiden var jeg svært aktiv mht hundekjøring. I denne forbindelse lånte jeg hunder hos andre medlemmer av klubben, så jeg kjenner litt til flere raser også.

Grunnen til at det ble en Border Collie nå, var at jeg i Sverige fikk se en kraftig stor hanhund som ikke lot seg affisere av å ligge ute i 20 grader minus. Når man er på vinterfjell er det viktig at hunden har en viss tyngde, og også er så godt pelset at den kan ligge i forteltet på en matte dersom man skulle ligge ute. Hovedregelen er at den hund i vanlige vinterforhold (usporet fjellvidde) drar sin egen vekt i puklen. Min hund er ca 30 kg, og han har dratt 30 kg fra Sulis opp til Ny-Sulis-hytta. :D ( Sjekk med NPL-gåerne hva de synes om den bakken!) En 30 kg hund får med seg 20 kg nyttevekt for meg i pulken. Jeg regner da 5 kilo i vekt på pulken og 5 kg hundemat på en ukestur. En 20 kg hund får bare med seg litt over halvparten av nyttevekta. Den spiser som regel litt mindre, men pulken veier det samme.

Til bare vinterbruk er polarhunder suverene. Trives med å slite pulk, elsker faktisk dette. Sover ute, har labber som tåler all verden, og som aldri fylles opp av isklumper ved -3 og puddersnø. Men de har et ubendig jaktinstinkt som sier at alt på fire føtter utenom hunder, og alt på to føtter utenom folk er JAKT. At jeg som eier har en annen oppfatning spiller ingen rolle hvis jeg ikke har en skikkelig kjetting mellom meg og hunden. Til sommertur må man derfor hele tiden ha hunden i bånd. Her hvor jeg bor er det mye ur og fjellskog der jeg går, og da er båndet en sann plage.

Fordelen med Border Collie er at den ikke stikker av når det kommer en flokk sauer eller rein. Den står interessert å ser på dyrene og ser på meg for beskjed om den skal samle dem. Hvis den ikke får beskjed om det er det greit, da går vi bare forbi. Det hadde aldri en polarhund jeg har møtt gjort. Jeg har hatt den i 4 år, og gått flere lange turer både sommer og vinter. Eneste ulempe er at jeg må passe på å klippe småhårene mellom tredeputene før lange skiturer for å unnga isklumper.

Skulle gjerne lagt med noen bilder av Tass på tur, men jeg er helt ny på forumet og har ikke funnet ut av det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
  • 4 uker senere...

Heisann :)

Jepp.....jeg har hund.Ei Rottweilertispe på 15 mnd. Har hatt hund hele livet og prøvd div raser,men har nå funnet den rasen som passer meg best.En rolig,stødig,snill,sterk,utholdene og uredd rase. Kun positive erfaringer og har aldri hatt noe problem med utfall og agressivitet mot andre hunder.Tvert i mot myk og lettlært:-)%7Boption%7D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann :)

Jepp.....jeg har hund.Ei Rottweilertispe på 15 mnd. Har hatt hund hele livet og prøvd div raser,men har nå funnet den rasen som passer meg best.En rolig,stødig,snill,sterk,utholdene og uredd rase. Kun positive erfaringer og har aldri hatt noe problem med utfall og agressivitet mot andre hunder.Tvert i mot myk og lettlært:-)%7Boption%7D

Jeg har også vært borti denne rasen endel. Og den er en fantastisk rase på alle måter. Desverre har denne rasen et sterkt instinkt som noen ikke klarer å håndtere. Denne rasen krever dresur og mye trening. Det er også noen oppdrettere jeg vet om som ikke bryr seg om hvem som får en sånn hund. Til denne rasen må man skille mellom vokterhunder og familiehunder. For ulike eiere har ikke samme dressur måte. Dette vet du sikkert godt :D Har du hatt denne rasen lenge. Psykisk trening er like viktig som fysisk. Prøv å legg en liten leke eller godbit inni ei flaske, da vil de holde på hele dagen til den får den ut og hjernen blir sliten. Av denne lille øvelsen så blir de helt utslått.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Jeg har en Rhodesian Ridgeback tispe på 5 år. Hun er den ultimate turkompis, hun elsker å være med på tur. I sommer fikk hun prøve seg med kløv, og til neste år regner jeg med at hun kan begynne å gjøre litt nytte for seg :) Det blir stort sett barmarksturer på oss for både "E" og matmor trives best i pluss-grader...

Mvh I&E

post-3595-133474509057_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har min andre brune labrador 2,5 år hann.Kanonbra turkompis til fuglejakt og kløving. elsker snø og mye oppmerksomhet.

Uredd i ulendt terreng, snill og lettdressert.

Har lite søkeområde og går løs hele året i skogen og stort sett i byen også. 33kg med muskler :roll: liten for å være hanne, men perfekt for oss.

Vengetind i bakgrunnen

post-3358-133474509093_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
  • 2 uker senere...

Har lest igjennom denne tråden. Mange fine hunder!

Blir vel som en konkluderte med; like vanskelig som å velge bil. :| Vedlagt bilde av Taisa, 7 1/2 år gammel tispe, blanding av Rottweiler og Dobermann, matchvekt på 39-40 kg.. Minner om en vorsteh-hann i kroppsform, dog ikke like mye jaktinstinkt som disse. Arbeidsvillighet, klok, utmerket hund til snørekjøring, kløv, i kano o.s.v.

God tur!

------------------------------------------------------------------------------------

Vegetarian = ancient word for lousy hunter.

post-3787-13347451372_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg har to Pointere, som brukes til trekk, kløv, og ikkje minst jakt. Begge er dyktige jegere, Med flotte fuglearbeider. ( Slik som det oftest er med pointern ) Begge er gode viltfinnere, faste i standen. djerve reisere og den ene er en god apportør. ( Den andre så som så )

post-1641-133474513739_thumb.jpg

post-1641-133474513744_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er Phil. Labrador som fyller 3 år 30 Juli 2008.

For oss/meg, har han blitt en suveren trukamerat, og har i løpet av de drøyt to årene vi har hatt ham, vært med på mange turer. I tillegg til de turene vi tar daglig, har vi vært på "Piggen", Storsylen, og mange andre flotte plasser. Han er en flott "kar" å gå tur med, og gir seg aldri. Er i veldig bar form, og har til tider vakt stor oppsikt med sitt tempo i skiløypene i Trondheimsmarka. (må skryte litt).

Det beste med labradore er vel at den "tåler en støyt". Dvs både vann, snø, lave temperaturer osv. Må riktignok passe på når det er varmt, men da legges alle ruter og turer der det er masse vann, eller myr for den saks skyld Ingenting er som å bade seg i skikkelig myrvann eller søle. Jo mer søle, jo bedre.

Han har og er så heldig at han får løpe i skog og mark, og fjell, så og si hver dag året rundt. Enten på ski, eller til fots. Han ern en fornuftig herremann, som aldri har vært lengere unna enn ca 50 m. Elg, sau, rein, rev osv, legger igjen god lukt, og sorene følges gjerne. Når de så evt dukker opp, er det helt greit, og de beskues stille på god og trygg avstand, uten tegn til hverken "jaging" eller andre aktiviteter. Noe som er behagelig når man er på tur. ..høflig er han også.

Til daglig jobber han på Trondheim Golfsenter, og der har han en god kollega i den franske bulldogen Joe. (se bilder på hjemmesiden)

Phil er fra Bergen (Kennel Ciboria), og ble NVCH høsten 2007.

Han er en ganske stor labrador, og matchvekta er på 37,5 kg, og ganske "fit"

Du kan, om du gidder, lese og se mer på sida hans: http://web.mac.com/gorgeousphil

post-3322-133474514014_thumb.jpg

post-3322-133474514026_thumb.jpg

post-3322-133474514033_thumb.jpg

post-3322-13347451404_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har jo boxer selvfølgelig! Han heter Bajas og er med overalt! Selv om han har kort pels, er han gladelig med ut, selv i flere minusgrader i bodøvinden. Må bare passe på å stappe han ned i jervenduken eller den fora hvileposen så fort det er pause :D

post-3614-133474514121_thumb.jpg

post-3614-133474514126_thumb.jpg

post-3614-133474514131_thumb.jpg

post-3614-133474514135_thumb.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Har en Irsk setter tispe på syv måneder. Valgte Irsk fordi jeg ville ha en hund som ikke fryser livskiten av seg i dårlig vær, og som kan brukes på skog. At de er glade i unger, og er usigelig vakre, er jo heller ingen ulempe! 8)

Øøøhhh... Hvordan legger jeg til bilder her, egentlig...? (hysj, ikke si til noen at jeg er en noldus på data...) :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har jo boxer selvfølgelig! Han heter Bajas og er med overalt! Selv om han har kort pels, er han gladelig med ut, selv i flere minusgrader i bodøvinden. Må bare passe på å stappe han ned i jervenduken eller den fora hvileposen så fort det er pause 8)

Overlegent bilde av Paris-pulken det der! :lol: Ikke dumt det i jærvenduken heller! Lo godt her nå

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Vi har en rottweiler / shefer blanding hann på 3 år, (som vi fikk når han var 1 år og skikkelig rabbagast) :lol: Lyder (som regel :wink: ) navnet Cæsar :) og er veldig glad i å være med på tur..

Vi har dratt kjelke med han og skal prøve med pulk til vinter'n..

Til sommeren tenkte vi å bruke kløv på han =)

p1010026.jpg

-på tur med Cæsar og mamma sin st bernhard valp Conny

13.jpg

Cæsar og katta vår Dorris

1.jpg

Full fart i hagen

4.jpg

Cæsar

---

Den 10 mars, er det forventet fødsel av et kull med rottweilere, og vi har resservet ei tispe derifra.. så vi gleder oss veldig til det..(bare 5 dager igjen) :o Hun er etter tysk brukshund slekt, og skal bli brukt til det(pulk, blodspor, andre søk ol. ) og litt utstilling ..

---

Ellers er jeg oppvokst med en husky/shefer blanding, en irsk setter, en rottis og en tibetansk spaniel..

:D Fine hunder alle sammen.. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en Engelsk setter på 5 år som heter Royaluras Beck, som rett å slett er nydelig.

Bruker han til rypejakt og trekking. Han har dessverre ikke lykktes så godt på jaktprøver, men er god nåkk til høstjakta.

Også har vi en Strihåret vorster, han heter Ludwik og er 1.5 år. I motsetning til Beck er han jaktpremiert og da kommer han til

å brukes utstilling. Han er en meget vakker hund medet veldig godt gemytt.

Etter mange år med flere hunder (har både hatt irsk setter, korthåret vorster, gordon setter og alaskan husky) har vi funnet ut at det er greiest å ha 2 hunder du kan konsentrere deg om.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.