Gå til innhold
Kjell Iver

Hybridlaksen tar over

Anbefalte innlegg

det er vel gammelt nytt, men allikevel.

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/troms_og_finnmark/1.2573738

Tragisk at det ikke blir satt strengere krav til oppdrettsnæringen. De er en milliardindustri som forsøpler naturen på uopprettelig måte. Det blir ikke det samme med bare oppdrettslaks i elvene!

Men jeg lurer på en ting. Smaker oppdrettslaks som er rømt like fælt som vanlig oppdrettslaks, eller blir den mer fast i fisken etter hvert..?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja det er tragisk. Rømt laks er et stort problem i elvene. Men hybriden blir jo steril?

Når det blir flere og flere oppdrettslaks i elvene så vil det bli mindre yngel av villaks.

Man ser lett forskjell på villaks og rømt laks så hvis noen får rømt laks på kroken så få de opp å drep de.

Tror ikke jeg har spist oppdrettslaks, men det kan ikke være godt. Kjøttet til oppdrettslaks blir jo rødt pga rødfarge i fiskematen og blir kunstig. Jeg tror rømt laks smaker bedre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Min smule erfaring er at når rømt oppdrettslaks har vært "vill" en stund, smaker den bedre. Det samme gjelder for rømt regnbueørret, som etter en tid i sjø/elv/vann endrer form fra den goplefeite oppdrettsklumpen til en velformet torpedo, og smaker fortreffelig. Vanligvis er det slik at fisk smaksmessig blir det den spiser, og jeg skulle tro det også gjelder oppdrettsfisk.

Senhøst/vinter fisker jeg et lokalt lavlandsvassdrag der det tas 90% oppdrettslaks, så det er åpnet for fiske også utenom ordinær fiskesesong i den hensikt å desimere bestand av oppdrettsfisk, og også av stedegen brunørret der bestanden er for stor i forhold til næringsgrunnlag.

Derav min erfaring med spising av oppdrettsfisk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Min smule erfaring er at når rømt oppdrettslaks har vært "vill" en stund, smaker den bedre. Det samme gjelder for rømt regnbueørret, som etter en tid i sjø/elv/vann endrer form fra den goplefeite oppdrettsklumpen til en velformet torpedo, og smaker fortreffelig. Vanligvis er det slik at fisk smaksmessig blir det den spiser, og jeg skulle tro det også gjelder oppdrettsfisk.

Senhøst/vinter fisker jeg et lokalt lavlandsvassdrag der det tas 90% oppdrettslaks, så det er åpnet for fiske også utenom ordinær fiskesesong i den hensikt å desimere bestand av oppdrettsfisk, og også av stedegen brunørret der bestanden er for stor i forhold til næringsgrunnlag.

Derav min erfaring med spising av oppdrettsfisk.

Hvis det er 90% av fisken som fiskes er rømt oppdrettslaks så bør det gjøres noe. Alternativ er å drepe alt liv i elva å bygge opp en god bestand igjen. Oppdrettslaks skal ikke være i lakselver.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis det er 90% av fisken som fiskes er rømt oppdrettslaks så bør det gjøres noe. Alternativ er å drepe alt liv i elva å bygge opp en god bestand igjen. Oppdrettslaks skal ikke være i lakselver.

Oppdretslaksen kommer jo uansett tilbake............

Og det er vel ikke 90% overalt ;) .

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Oppdretslaksen kommer jo uansett tilbake............

Og det er vel ikke 90% overalt ;) .

Nei det er snakk om enkelt elver. Når det er så mye i en elv så blir villlaksen utryddet i den elva på sikt. Eneste måte å redde elva på er å drepe alt liv i elva for å fjerne all rømt fisk som står i elva. Selvfølgelig vil rømt fisk komme til elva på sommeren igjen for havet er fullt av rømt fisk. Men mest sansynlig så blir det i mye mindre omfang som gir villaksen en sjansje til å gyte av sine egne gener for å overleve. Gyro og rømt oppdrettslaks er de som er i ferd med å utrydde den norske villaksen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det står elver i kø for å bli behandlet, og dette er ei lita, beskjeden elv som sikkert må vente i mange år. Samtidig er det et poeng som er nevnt her, at hva er vitsen, oppdrettsfisken kommer bare tilbake?

Til tross for at næringa i en årrekke har fått kjeft for rømming, myndighetene har sagt det er et problem som må gjøres noe med - hva skjer? Etter tall jeg har sett var fjoråret på rekordnivå mht rømt oppdrettslaks.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Lignende innhold

    • Av Tommy82
      Hei.
      Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
      Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
      veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
    • Av AmundJS
      Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
      Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
      Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
      Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
    • Av Iren Hansen
      Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
    • Av GrundeL
      Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
    • Av Vebjørn Holmslet Astad
      Navn: Litt frå jaktåret 2017
      Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
      Dato lagt til: 2018-03-27
      Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

      Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


      Litt frå jaktåret 2017
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.