Gå til innhold
  • Bli medlem

Bygging av kano


Anbefalte innlegg

Annonse

Hei,

ut frå arbeidsteikningane så legg ikkje dansken på noko glasfiber eller epoxy. Er super bra at nokon legg ut slike enkle teikningar :D Likte den amerikanske sida og. Har bil med takgrind og ingen båtplass så små lette farkostar er eg abs interessert i. Har kajakk men å lage ein kano har eg tenkt lenge på, imidlertid så har strips metoden verka litt for langdryg for meg men finer båt må jo vera eit alternativ. Skal hive meg rundt og lage ein kano og kanskje ei lita jolle :D

Kor mykje veg kanoanen dykkar no??

PS: supert at dåke legg ut denne typen prosjekt til inspirasjon for andre !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bygde en kano selv ifjor, og ble litt overrasket over hvor enkelt og billig det kan gjøres. Har ikke ikke bilder av den akkurat nå, men det er ikke det vakreste skue uansett. Brukte 4mm meranti kryssfinner til skroget og kappet til gulvplank av furu til skjelletet. Kostet meg ca 400 kroner og var ferdigbygd, behandlet og flytende på 4 dager, bygde egen åre også. Morsomt og givende prosjekt! Fant en gammel stol uten bein fra barndommen som jeg bruker til sete, fant ut at den smekre skrotten min passet akkurat så jeg sitter som støpt og ganske komfortabelt. Og hvis jeg roterer stolen rundt fremover blir den ei perfekt rygg\nakkestøtte hvis jeg føler for å ligge og bare nyte været midt på vannet.

Prosjektet begynte egentlig med at en kompis hadde en oppblåsbar kajakk han skrøyt så mye av, og maste om jeg også skulle kjøpe en slik. Må innrømme at jeg var litt misunnelig på kajakken hans, men når min var ferdig var det motsatt, sannelig glad jeg ikke kjøpte noe oppblåsbart også. Prøvde den oppblåsbare for noen uker siden, og ble til slutt sittende med rumpa oppi en dam inni kajakken, ikke gøy! Føler meg også litt tryggere når jeg ikke kan punktere farkosten med fiskekroker f.eks.

Tegninger kan lastes ned (gratis) her:

http://www.spirainternational.com/hp_frpl.html

Det står kayak på tegningene, men jeg kaller min for en kano siden jeg skoftet overbygget og den rommer to voksne personer.

Har man lyst på en billig farkost og vet i hvilken ende man skal holde ei sag ser jeg ingen grunn til å ikke prøve et selvbygg!

Har du eit bilete og to og legge ut?

Kva behandla du båten med??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

totto222 skrev:

Jeg husker for en tid tilbake da var det veldig populært å legge glassfiber utenpå gamle trebåter for å spare timer med båtpuss hver vår. Resultatet ble en hel masse pill råttne trebåter. Det la seg fuktighet mellom glassfiberen og treverket og treverket råtnet.

Går dette bra på kanoen?

Husker det du snakker om, var en katastrofe å gjøre det på gamle båter, man brukte gjerne polyester i stedet for epoxy, og det bandt ikke til gammel lakk/olje, og man fikk et bløtlagt skrog innafor glassfiberen..

på ferskt treverk, med epoxy, virker det helt konge.. uttynnet epoxy først, så det trekker godt inn i treet, deretter glassfibervev (ikke matte) utapå gjennomtrukketmed epoxy... blir mer eller mindre homogent, spesielt påstrip-bygde båter.

Litt større problemer med kryssfiner da den har sin naturlige barriere mellom finerlagene og epoxyen trekker ikke helt inn. Ved hard bruk kan det oppleves delaminering hvis kryssfineren er av for dårlig kvalitet..Er også bygd seriøst storebåter hvor man legger finerbord i flere kryssende lag og limer med epoxy.

for de som er seriøst interessert (og stødig i amerikansk engelsk), bør man surfe litt her: http://www.kayakforum.com/cgi-bin/Building/index.cgi

Gjelder båd strip-bygging og sy-og-lim. De har holdt på i årevis, og noe av det de bygger er snarere smykker enn båter....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 år senere...
28 minutter siden, smgj skrev:

Skal man bygge i tre så er denne siden fin

http://www.thomassondesign.com/en/building

Kan bekrefte at tegninger og byggebeskrivelse fra Bjørn er bra. Som kontorrotte klarte jeg å bygge en Najad i garasjen. Den flyter og går rett :-) . Etter 14 år er den fortsatt favoritten på langturer. For en med mer enn to tommelfingre ble det nok 200+ timer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.