Gå til innhold
Muschroom

Tur i fjellet

Anbefalte innlegg

Jeg hadde tenkt meg en tur i fjellet for å telte og fiske, i starten av juni. Tenkte først på Hardangervidda vest, men så slo det meg at det mest sannsynliger for tidlig, at det fortsatt er snø og is der oppe. Så da må jeg finne på noe annet. Er det noen som har noen gode forslag til steder som egner seg for en femdagerstur med mulighet for fine fiskeopplevelser i fjellet så tidlig på sommeren? Er i hovedsak ute etter ørreten.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nordlige deler av Setesdal Vesthei (Nord for brokke-suleskard veien) har flere fine vann med mulighet for aure og bekkerøye, og selv om snøen ligger ut i juni, er det nok farbart til fots. Lite folk er det og.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

I begynnelsen av juni er det akkurat blitt grønt i ca. 900-1000 moh. stort sett uansett hvor du er i Sør-Norge, så det er bare å ta utgangspunkt idet.

I høyfjellet kommer ikke sommeren for fullt før i siste delen av juni. Da har snøsmeltinga kommet igang for fullt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for tips.

Jeg har tittet litt rundt på nettet, og vurderer å prøve Hallingdal, nærmere bestemt Gol. Noen som har erfaring fra disse traktene? Har tittet mest på vannene som Gol Jeger- og Fiskeforening tilbyr.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.