Gå til innhold
  • Bli medlem

Omelett på tur?


justanothernut

Anbefalte innlegg

Heisan!

Var innom Sportsnett for noen dager siden og så at de solgte poser fra Adventure Food med omelett. Men til den prisen ble det med oppdagelsen! Men omelett er jo i bunn og grunn bare egg. Og jeg mener å ha sett eggepulver til salgs et eller annet sted for en stund siden. Men da lette jeg jo ikke etter det, så jeg bet meg ikke merke i hvor og sånt...

Så er det noen der ute som har erfaring med eggepulver på tur og/eller som vet hvor det kan finnes?

H.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ellers så går det jo an å lage omelettrøra ferdig før man går og helle den over på flaske. (Gjerne hardplast som "Nalgene"). Hakk litt paprika, løk og kanskje noen ferdigstekte kjøttbiter + salt og pepper, så er det bare å steke når man kommer frem. Skal man på langtur får man evt. vurdere eggepulveret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så faktisk ett naturprogram fra Sverige på NRK for en ukes tid siden hvor ei dame lagde omelett på tur og hun hadde tørket eggene!! Ja du leste riktig! tørket eggene. Hun fortalte ikke hvordan hun gjorde det, men hun hadde spesialisert seg på å tørke mat av alle slag. Eggene var ett pulver hun blandet med vann.. Genialt..

Men hvordan en gjør dette??? Hmm noen som vet??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg så også programmet med den svenske damen som tørket eggene sine. Vel ikke hennes egg da, men eggene hun hadde med seg. Men fordi jeg skal ha med meg disse eggene på en 12 uker lang tur stoler jeg ikke helt på at jeg klarer tørke-prosessen helt riktig. Dårlige egg gir nok ganske dårlig mage!

Egg på flaske er en god idé, i allefall på kortere turer.

Eggepulver er ikke syntetisk, det er tørket egg. Mulig noe konserveringsmiddel er tilsatt. Det finnes et pulver som alergikere kan bruke som erstatning for egg i matlaging. Tror ikke det er noe særlig som omelett.

H.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fant et sted der jeg kunne få kjøpt eggepulver. Men da måtte jeg kjøpte minimum 8 kilo, og til 160 kroner kiloen ble det litt mye for min del. Om det var med eller uten moms er jeg ikke sikker på...

For dem som måtte ønske så store kvanta, eller finner noen man kan dele med (jeg har ikke tid til å lete, drar på fredag) her er stedet:

PALS Fabrikkutsalg i Rosenborggata, inngang fra Pilestredet. I Oslo, for den som måtte lure.

www.pals.no

H.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Deler gjerne 8 kg med deg jeg!

Tilbudet er godt, men jeg har ikke mulighet til å benytte meg av det. Eggepulveret var bestillingsvare, og om jeg bestilte det i dag klarte de akkurat å levere på fredag. Bestiller jeg i morgen er leveringsdag lørdag, eller mandag. Og da er jeg på tur allerede... Sorry!

Hadde jeg bare funnet ut av dette for noen uker siden 8)

H.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det noen som har prøvd dette pulveret i praksis?

For de som har reist litt eller bodd på hotell vet man at de fleste storhotellene bruker eggepulver til å lage eggerøre med til frokost. Smaker pyton synes jeg. Hvordan er det med holdbarhet etter at pakningene er åpnet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal sjekke opp litt i forhold til holdbarhet etc. og poste her etterhvert. Når det gjelder kvaliteten på eggerøre på hoteller tror jeg det har mer med kokken å gjøre uten at jeg tør garantere det. Som regel smaker det pyton ja.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.