tomclancy

Noen spørsmål om tørrmelk

Anbefalte innlegg

Hei!

Hvor mye brukt er egentlig tørrmelk på tur? Ser det snakkes en del om supper og potetmos og pasta her,men mange av posene til Toro trenger litt melk i i tillegg til vann... Bruker dere tørrmelk da? Hvordan blir da i såfall resultatet?

Og et bonusspørsmål kanskje... Hvis jeg steker kjøtt (kjøttdeig, kyllingfilet, osv) på forhånd, hvor lenge holder den seg i sommersekken på tur? For min del blir det neppe mer enn 2 overnattinger på samme tur i år...

Takk for alle svar fra alle villmenn og villkvinner!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei!

Bruker en del tørrmelk i frokostblandinger på tur.... Porsjonspakker disse i zip-lockposer...

Bruker noe sånn som

- Ca. 150g firkorn

- Rosiner

- 4-5 typer nøtter (masse god energi) B)

- Tørkede bananbiter

- Tørket mango e.l. lign.

- Ca. 1 spiseskje sukker (mye god energi) :wink:

- Ca. 2 spiseskjeer tørrmelk

Spiser kaldt el. varmt hvis kulda virkelig har satt inn og jeg trenger en god varm frokost og styrke meg på... Funker gull :P

TH

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har prøvd noe tørrmelk før og når jeg får det til er det ikke noe i veien med det, men siden jeg har hørt at tørrmelk ikke må koke har jeg tømt det i til slutt med det resultat at det blir masse klumper.

Noen som har prøvd å feks tømme det i sammen med grytepulveret i starten og la alt koke sammen?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvor får man kjøpt tørrmelk i Oslo? Har sett etter det i flere dagligvareforretninger men finner ikke annet enn Coffeemate eller hva det heter...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

I store butikker med godt utvalg kan du hvisnok finne tørrmelk ellers har jeg brukt litt morsmelk erstatning som funker bra. Den er litt søtere og mer mektig, men det kan jo bare være bra på tur.

Ellers bruker dem mye tørrmelk på bakerier, kanskje du får kjøpt en kg hvis du går innom ett sted og spørr pent.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bruker du morsmelkerstattning så må ha pulveret i væska, ikke omvendt for da vil det klumpe seg. Du kan vel ikke koke det, men kok først væska så har du i tørrmelk.

De selger også kalvegot på Felleskjøpet :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jeg har prøvd noe tørrmelk før og når jeg får det til er det ikke noe i veien med det, men siden jeg har hørt at tørrmelk ikke må koke har jeg tømt det i til slutt med det resultat at det blir masse klumper.

Noen som har prøvd å feks tømme det i sammen med grytepulveret i starten og la alt koke sammen?

Jeg har aldri brydd meg om at det ikke skal koke, maten blir veldig bra uansett :D Som du sier er det mye lettere å røre ut i starten, og gjerne med veldig lite væske.

Morsmelkerstatning blir for min del i feiteste laget, jeg bruker heller Viking pulvermelk. Det er ganske dyrt, koster rundt 50kr for en pakke, men den holder til gjengjeld til ca fire liter, og det er jo omtrent som litersprisen for vanlig melk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Hvor får man kjøpt tørrmelk i Oslo?

Meny, hvertfall i Bogstadvn og på Oslo City. Og de store Ica-sjappene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei; først av alt - du kan godt lage toroposer og alt annet tørrmat uten å ha melk i selv om det står at du skal ha det:) Masse pepper i, så smaker det bra allikevel.

Men hvis du ser i butikkhyllene der hvor hermetikken, bakevarene osv. befinner seg, så finner du sikkert Viking tørrmelk ( gul eske ). Når du skal lage mat med tørrmelk, så slenger du pulveret oppi - mengden tar du på "feelingen" - det gjør ihvertfall alltid jeg - det går helt greit :roll:

Til slutt et mattips:

1) God og enkel dessert/frokost e.l. Kjøp en pose vaffelrøre - ikke pannekakerøre - og du trenger kun å tilsette vann. Smaker søtt og godt - det er vaniljesukker i denne røra- noe det ikke er i pannekakene. Vaffelrøra blir mye tykkere enn pannekakerøra, slik at du får til å lage fine, små lapper uten problem. Steketiden er kjapp. Du kan bare steke dem i bunn av gryta. Har du teflon, trenger du ikke engang smør/olje.

2) Kjøp med deg noen 50 grams snadderpølser; whiskypinne/ Hot Amigo/Tapas pinne osv. - de kan du ha i alle slags supper/gryteretter osv. De er drøye også. Kapp dem i små biter, de gir mye smak. De er billige 16,- på Rema:)

Og til sist; kjøttdeigen skal du først steke ( kna inn MASSE salt og pepper ), deretter hiver du biter i ovnen på ca.100 grader i 1 times tid. Da holder den seg i ukesvis! Godt å hive i potetmosen.

Lykke til!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg bruker morsmelk erstatning til frokosblanding når jeg er på tur. Det er lettere å få tak i og dessuten er det mer næring/energi i det. Det smaker heller ikke så værst :lol:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har brukt tørrmelk ofte, er supert å ha med på tur. Gir maten ekstra smak. Pass på å ha det i en tett beholder etter at du har åpna pakken så holder den lenge. Men kjøp for all del tørrmelk av typen Viking hel. Tørr skummetmelk gir bare en flau smak av dårlig vann.

Angående kjøtt så har du det som tidligere nevnt i en tett pose og legger det på et kjølig sted, f.eks gravd ned i myr. 2 døgn går fint.

God tur :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive