Gå til innhold
Villmannen

Gjeddesaks.. Hvordan funker den?

Anbefalte innlegg

Hei! Den gangen jeg var lidenskapelig gjeddefisker på Hillestadvannet i Hof kommune på 70-tallet,-brukte vi gjeddesaks med stor suksess. Man spenner en kraftig fjær og trer en død agnfisk (liten abbor eller mort) inn på den nedre delen av gjeddesaksen.

:wink:

Kraftig snøre på ca 0,60 mm var festet i gjeddesaksen. Snøret var så festet til en kraftig pinne som stod fast på isen rett over hullet! Ingen gjedde kunne komme løs av denne når den først hadde tatt tak i agnfisken og dratt til! Da satt den rimelig godt fast!! Stygg sak egentlig! Trodde ikke noen brukte slike lenger. Overdelen av saksa, med en en skikkelig agnor, klappet kjeften sammen...tvers igjennom gjeddetrynet!! Huff! Effektivt redskap! Dratt opp titalls gjedder med denne! 8)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tror ikke det finnes noe sentralt forbud mot gjeddesaks og hoggpilk. Finner i alle fall ikke noe om det i lovverket. Når jeg søker på "gjeddesaks" på nettet finner jeg faktisk ut at det står konkret at det er tillatt brukt en del steder. Andre steder er det derimot ulovlig, noe den som har fiskeretten selvsagt kan bestemme. I oslomarka er det f.eks ikke tillatt med gjeddesaks, hoggpilk og støkrok

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Har sjekket litt på nett. Og du har desverre rett. Det er opp til den enkelte av forvalterene å regulere fiske med dette grusomme redskap...
Hva er så grusomt med det i forhold til andre fiskeredskap? Fisk har som kjent ikke følelser... For øvrig har jeg ikke greie på fiskemetoden.

Synes det er like grusomt med "catch and release". At man for sin egen fornøyelses skyld seigpiner og matter ut fisken så den ikke klarer å svømme mer, for deretter å slippe den. Helt forkastelig.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.