Gå til innhold
Villmannen

Gjeddesaks.. Hvordan funker den?

Anbefalte innlegg

Hei! Den gangen jeg var lidenskapelig gjeddefisker på Hillestadvannet i Hof kommune på 70-tallet,-brukte vi gjeddesaks med stor suksess. Man spenner en kraftig fjær og trer en død agnfisk (liten abbor eller mort) inn på den nedre delen av gjeddesaksen.

:wink:

Kraftig snøre på ca 0,60 mm var festet i gjeddesaksen. Snøret var så festet til en kraftig pinne som stod fast på isen rett over hullet! Ingen gjedde kunne komme løs av denne når den først hadde tatt tak i agnfisken og dratt til! Da satt den rimelig godt fast!! Stygg sak egentlig! Trodde ikke noen brukte slike lenger. Overdelen av saksa, med en en skikkelig agnor, klappet kjeften sammen...tvers igjennom gjeddetrynet!! Huff! Effektivt redskap! Dratt opp titalls gjedder med denne! 8)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tror ikke det finnes noe sentralt forbud mot gjeddesaks og hoggpilk. Finner i alle fall ikke noe om det i lovverket. Når jeg søker på "gjeddesaks" på nettet finner jeg faktisk ut at det står konkret at det er tillatt brukt en del steder. Andre steder er det derimot ulovlig, noe den som har fiskeretten selvsagt kan bestemme. I oslomarka er det f.eks ikke tillatt med gjeddesaks, hoggpilk og støkrok

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har sjekket litt på nett. Og du har desverre rett. Det er opp til den enkelte av forvalterene å regulere fiske med dette grusomme redskap...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Har sjekket litt på nett. Og du har desverre rett. Det er opp til den enkelte av forvalterene å regulere fiske med dette grusomme redskap...
Hva er så grusomt med det i forhold til andre fiskeredskap? Fisk har som kjent ikke følelser... For øvrig har jeg ikke greie på fiskemetoden.

Synes det er like grusomt med "catch and release". At man for sin egen fornøyelses skyld seigpiner og matter ut fisken så den ikke klarer å svømme mer, for deretter å slippe den. Helt forkastelig.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.