Gå til innhold
  • Bli medlem

Topptur och tältning i Jotunheimen -var?


Peter Gbg

Anbefalte innlegg

Hej!

Vi är två som ska åka till Jotunheimen och gå på topptur med telemarkski och plastpjäxor sista helgen i april. Vi har tänkt att bo någon natt på hytte och tälta resten. Vill gärna ha tips på bästa platsen att ha basecamp. Kriterierna är fina toppar, bra utförsköring, inte alltför långa anmarscher, inte alltför mycket folk (möjlighet att hitta orörd snö)...

Vi väljer mellan tre ställen: Runt Spiterstulen, Leirvassbu eller Turtagrö. Vilket av dessa ställen rekomenderar ni? Eller har ni några andra favoritställen?

/Peter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Skal en kjøre telemark blir det ganske lange anmarsjer ved Fondsbu og en er avhengig av beltebil inn og ut. Finest rundt Fondsbu er antagelig Uraonstind og Galdeberget.

Bessheim og Spiterstulen er også åpne for tiden.

Området rundt Spiterstulen har nok best nedkjøringer av disse to. Galdhøpiggen og Leirhøe er opplagte kanidater. Det er heller ikke lange kjøreturen til Loftet. Du kan også dra med telt innover mot Leirvassbuområdet hvor det er mye fine nedkjøringer.

Rundt Bessheim er det litt slakere bakker eller noe lange anmarsjer til de fineste nedkjøringene. Kan være litt lite snø enkelte steder - om det ikke er viktig med 2000m topper kan Heidalshøe (1843) anbefales. Der var det greit med snø forrige helg. Hvis Valdresflya åpner er det ett flott utgangspunkt til Rasletind.

Rundt Turtagrø er nok de flotteste bakkene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Peter!

Normalt er jo toppene rundt Turtagrø glimrende for telemark og plaststøvler, men siste helgen i april avholdes tinderittet der. http://www.tinderittet.com/ Derfor kommer det til å bli veldig mye folk der. Høyst sannsynlig åpner vegen over Sognefjellet til den helgen, så da er Steindalsnosi og Fanaråken en mulighet. I tillegg er jo, som Langbein Riise nevner, Galdhøpiggen fra Spiterstulen og Loftet fra Jotunheimen fjellstue topper som gir masse morsom skikjøring.

Roger

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.