Gå til innhold
Kristin

Skal jeg ta med garn på langturen min i juni?

Anbefalte innlegg

Jeg skal gå fra Nordkapp og sørover i et par måneder fra juni, og har tenkt litt på å ta med et garn på turen. Dropper fiskestang,snelle og masse utstyr denne gangen - får så sjeldent fisk allikevel - men det er vel lettere å få noe i garnet? ...

Er det så enkelt som noen sier, at jeg bare kaster det ut i vannet for så å svømme ut å hente det morgenen etter?

Kan noen komme med tips om dette blir jeg glad!

Har erfaring med å legge ut/ dra inn garn fra båt, men ikke på ovenfornevnte måte.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

og svømme fra den ene til den andre siden med et garn er ikke noe problem om du kan svømme, pass bare på at du ikke vikler deg inn i garnet så går nok dette bra. vet av mange som har gjort dette, og også enkelte som bruker bikkja til dette "oppdraget".

hvor vidt det er fisk der du skal vet jeg ikke, men om du setter garnene riktig og i et fiskevann burde dette gå bra. det eneste som er litt kjinkig er at du må stå opp tidlig for å dra garnet samt greier floker og gjøre opp fisken, en annen ulempe er all beringen av fisk. med garn så er det vanskelig å styre hvor mye man får i ukjente vann. tror ingen vil like det om du enten legger igjen eller kaster uti masse død eller halvdød fisk.

ha en god tur :roll:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Srx (Ron)

Er totalt unødvendig å svømme ut garn. Har setta ut garn flere ganger aleina. Er bare å sette garnet pent og ryddig fra seg (i rett rekkefølge, altså pent og pyntelig sånn at det bare kan draes rett ut) på andre siden av ei bukt eller elveos, med snøre i begge ender av garnet, og trekke det over. Trekk i ene snøret til garnet er passe langt utpå, fest snora og gå tilbake og stram opp på andre siden, slakk litt og gjør fast. Eneste er at bunnen der du setter garnet fra deg og der du skal dra det ut må være ryddig uten stener og kvister. En kan også bruke lette vadere eller noe slikt for å få garn ut.

Bading i Finnmark og Troms i Juni er ikke bestandig like behagelig i Juni. Jeg har tross alt fiska på isen flere ganger i Juli.......

Det ender som oftest med det at ett bad er nokk... :roll:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Når vannet holder 6 grader, og hundrevis av mygg suger seg fast til deg, så skulle du nok ønske at du tok med fiskestanga likevel. Dropp garnet. Når fisken er i bittet kan du få middager for 2-3 dager, det kommer bare an på oppbevaringsmulighetene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Et par poeng: garn blir en del ekstra vekt og volum - antar du hverken har firbent eller rullende kløv.

Dessuten kan du få problemer hvis du setter garn f.eks. i små tjønner både i nasjonalparker og andre steder - regner med at du ikke drar rundt med fiskekort for hundrevis av kortområder - altså tjuvfisker du - og det er det sikkert tilgivelse for mht et turopplegg som ditt, iallefall for stangfiske, men kanskje ikke for garnfiske?

En kombinasjon spinner/sluk, mark og fluedupp som kan fiskes på en og samme stang, og hvor marktugga kan ligge ut og fiske mens du gjør andre ting, er morsommere, enklere og gir muligens like mye fisk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Enig med yardbird. Tviler på at det blir sett på med veldig blide øyne om du driver og roter med garn i tilfeldige vatn, tjønner og bekker. Og evt. ihvertfall uten fiskekort. Men med stang så er det f.eks. mye mere uskyldig å tjuvfiske litt :lol: ? Kan jo ikke basere seg på å kjøpe fiskekort over alt. Du opptrer mye mere anonymt også, mot alt styret med garn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Niks - dropp garnet.

Kan heller gi deg noen gode fisketips i nord om du trenger det - om du riktignok vet hvor du skal gå da...

Pål Chr

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

men jeg trenger en del gode fisketips!

Jeg har blitt skuffa mange ganger her på vestlandet, for jeg får bare ikke fisk :shock:

Tar med meg dupp, sluk ( i flere farger? ) og så har lært at jeg skal knytte på ei lita flue ( sort og rød ) cirka en meter under duppen.

Er det ikke noe med fargen på sluken og været også?

Helt grønn i dette her - spørs om jeg ikke heller skal holde meg til havregryn i stedet for å satse på fiskemiddager...

Områder jeg skal forbi er bl.a. Sennahaugen, Russelvdalen, Skaidi, Repparfjorddalen, Stabbursdalen, Masi, Dividalen, Abisko, Låddejåkka, Sulitjelma osv.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ta med noen lette spinnere i ulike farger (bronse, sølv, svart) - fisker bra i både elv og vann.

Fluedupp fiskes enklest ved å ha duppen ytterst, og så kan du ha to vanlige våtfluer - f.eks. March Brown og Butcher, henholdsvis 1.5 og 2 meter innafor duppen - effektivt på vann når det er litt bris - dra sakte inn - husk fluene illuderer insekter eller småfisk og de raser vanligvis ikke av gårde. Det er viktig at sene og stang er ko-ordinert og tilpasset vekten på det du fisker med - mange har en tendens til å tro de skal på havfiske når de skal drive fjellfiske - dette får du hjelp til i en sportsforretning eller helst spesialforretning for sportsfiske/fluefiske/innlandsfiske. Finn en selger som har litt peiling og bruk en halvtime med ham/henne og få veiledning og gode råd.

Og selv om det ikke er absolutte sannheter uten unntak når det gjelder fiske, er skymningen vanligvis beste fisketid. Inn- og utoser er ofte standplass for fisk.

Markdupp trenger vel ikke særlig beskrivelse - fordelen her er bl.a. at den fisker (i vann) mens du rigger leir, lager mat, sover etc.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ta men en pakke "lilleauren" 12 gram i både kobber og blank. Får du ikke fisk på dette er det bare å gi opp. Alle områdene du skal igjennom er full av fisk. (stort sett) ¨

Makk blir du bare plaget med da det sikkert er varmt og du skal gå langt. Flue er for bodøværinger (altså ubrukelig)

Noe annet du bør tenke på er at det ofte kan være for kaldt i vannet tidlig juni for fiske. Ofte opplever jeg at fiskesesongen ikke starter før 15.juli eller senere. Spesielt på vidda. Men uansett, lykke til.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.