Gå til innhold
Borgar

Mating på isen

Anbefalte innlegg

Har nå prøvd ut noen av tipsene jeg har fått her under temaet "Isfiske", og de funker bra alle sammen. Nesten for godt. Torskerogn lokket til seg masse røye, men de fiskene som først hadde fått smaken på rogna, villebare spise rogn og ikke krok:-( Jeg erfarte imidlertid at rekeskallet var umulig å få til å synke da det hadde rukket å bli frossent på vei til fiskevannet. Jævlig frustrerende!

Pultost skal visst være skikkelig saker for å lokke til seg røya, men jeg har ikke lykkes i å få tak i denne illeluktende osten. Det finnes en smørbar variant å få kjøpt, men den er ifølge isfiskeguru Pierre Aker helt ubrukelig. Og jeg siterer fra boka hans Isfiske - redskap, metoder, agn og fiskearter:

"Det vanligste er å fore med ostestoff, f.eks pultost. Pultost av den myke smørevennlige typen er ikke brukbar. Pultosten som er mer klumpet og smulete er bedre. Til vanlig foring over natta trengs det ca 1 kg for å oppnå sikker respons hos fisken Pultosten bør smules i hendene før den puttes i pilkehullet. På den måten sprer den seg bedre. Røye og ørretrogn er også fremragende. Det er en fordel å fore om kvelden og starte fisket neste morgen. Best resultat oppnår vi med foring over lengre tid. På den måten kan vi være sikre på at mange fisker kjenner foringsplassenIkke all fisk blir stående der, emn stedet blir oppsøkt med jevne mellomrom."

God påske alle sammen!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har prøvd begge deler. For jeg stilte nemlig samme spørsmålet for en stund siden. Rå torskerogn funket best:-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har lest litt rundt omkring om mating av røye/ørret. Ost og mais fungerer bra, men det er mange som mener at det høye fettinnholdet i osten kan føre til forstoppelse hos fisken pga fordøyelsessystemet ikke klarer å hamle opp med denne type kost. Det samme gjelder maisen. Maiskorn blir etter sigende liggende i magen på fisken. Jeg har ikke noen vitenskaplig bevis som bygger opp om disse påstandene, men det høres heller ikke helt utenkelig ut. Bare tenk på når fiskeren selv har spist mais. Det er ikke alltid maisen er like godt fordøyd, eller hva?

Jeg var og fisket på et vann i indre Troms for noen uker siden i et vann der statskog hadde et kultiveringsprosjekt gående. De tok 15 000 smårøyer i året i ruser. For å lokke fisk til rusene brukte de fryst torskerogn. Noen lokale karer tipset meg om å fiske i nærheten av disse rusene. Rusene var selvfølgelig laget slik at bare småfisken slapp inn og den større fisken ble stående utenfor å gnafse i seg rogna som falt gjennom nettingen i rusene. Det var virkelig et syn som møtte oss da vi kikket ned i hullet! Det vrimlet av fisk i alle størrelser rundt rusene, men det var nesten bare småfisken som ville ta kroken.

Jeg er overbevist: Fra nå av er det bare torskerogn som gjelder som fór for mitt vedkommede!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.