Gå til innhold
  • Bli medlem

Tromsø-OL


Alek

Anbefalte innlegg

Jeg håper og tror Norge ikke får OL i denne omgang. Hadde blitt så forbanna kjipt hvis det under OL hadde vært full storm fra havet med mildvær. Ligger ikke Tromsø litt mer værutsatt enn f.eks Lillehammer? Nå som mine skattepenger blant blant annet går til import av kriminalitet og omsorg for kriminelle, skal de da øke skattene yttligere for å få til et OL? Dette idiotiske oprahuset som før eller siden vil drukne i havet blir jo en rimelig utgift i forhold, for OL budsjetter har tradisjon for å sprekke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • Svar 56
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Fra Nettavisen.no:

SITAT

- Dette er en klok og historisk beslutning. Det er tid for en nasjonal dugnad. Tromsø, Trondheim og Oslo må nå slås sammen til Norge 2018, med oppdrag å promotere Tromsø og Norge, sier sjefredaktør i Nordlys, Hans Kristian Amundsen, i en kommentar til egen avis.

SITAT SLUTT

Han kan bare glemme den nasjonal dugnaden som han etterlyser. Vedtaket skaper splid og ikke den enighet og godfølelsen som man er avhengig av.

Håper virkelig ikke mine skattepenger går til å betale for anlegg som det ikke er behov for.

Bare for å ha sagt det: Jeg har ikke noe imot at det svis av 20-30 mrd på Nord-Norge i en jafs, men da må pengene brukes til å bygge ut de deler av landsdelen som virkelig trenger det. Tromsø by trenger ikke mer penger (heller ikke Hammerfest og Kirkenes bare for å ha sagt det). Hvis regjeringen "finner" 20-30 mrd som kan brukes til noe så sinnsykt som denne engangsfesten, så blir det bråk fra nærmest alle trengende landsdeler og svakstilte grupper i samfunnet. Nei, bruk pengene der det gjør mer nytte for seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Srx (Ron)

Dåkker e en gjeng med særinger....

Klart vi ska ha OL.

Og Tromsø e plassn, og dåkker e med å betale. :evil:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Srx (Ron)

Dåkker e bare sur for at OL ikke kom til Oslo.

Ett OL i Tromsø kommer til å bli mye bedre enn ka OL i Oslo og Trondhjem. Mere storslagen natur og lysforhold.

Og sist men ikke minst sne, kor dåkker sku stjele sne fra til ett OL i Oslo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Håpet OL skulle komme til Trondheim for Trøndalag sin del, men at valget falt på Tromsø synes jeg ihvertfall er bedre enn Oslo/Lillehammer. Noe så kjipt som Oslo og Østlandet skal man lete lenge etter.

Synes det er mye surmuling her på forumet med en gang noe stort planlegges. Virker som om mange helst skulle levd for 500 år siden. Selv er jeg ikke spesielt interessert i vintersport, men ser alt det positive et OL medfører for Norge sin del.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Problemet er at skattebetalerne antageligvis må dekke 15-20 mrd av regningen. Man får veldig lite igjen for det. Det er ikke behov for de 9000 ekstra sengeplasser. Det er ikke behov for alle anleggene. Det er bare ikke samfunnsøkonomisk fornuftig å svi av så mye penger på en sånn fest i Tromsø.

Dessuten trenger ikke Tromsø lekene. Byen er i vekst. Er det meningen at byen skal vokse enda mer og suge til seg enda flere folk fra andre steder i landsdelen? Eller ville det vært mer fornuftig å bruke pengene i fraflyttingstruede strøk?

OL gis til de vellykkede. Samfunnsøkonomisk er det ikke.

For all del, Tromsø må gjerne arrangere OL. Men da må byen betale for det selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm....Oslo og østlandet er vel den landsdelen med størst vekst :D

Desuten er vel Oslo befolka av folk frå nordnorge..... :evil:

Var med og jobba på Lillehammer det var utrulig moro trur ikkje oslo ville klart og slå det..... :evil:

Nei GRATULERE til tromsø :!:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Herregudamann, det er ikke Tromsø som evt skal arrangere OL, det er NORGE. Skal garantere at dersom Tromsø får dette, kommer en hel nasjon til å stå bak. Ang sengeplasser har jeg lest ideer om å leige inn cruiseskip til å ligge ved kaia, genialt spør du meg. OG prisen bør bli overkommelig. Er jo flotte hoteller dette, med plass til et par-tre tusen mennesker i hvert skip.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Herregudamann, det er ikke Tromsø som evt skal arrangere OL, det er NORGE. Skal garantere at dersom Tromsø får dette, kommer en hel nasjon til å stå bak.

Nei, jeg kommer ikke til å stå bak dette. Dette burde være en frivillig sak. De som vil at Norge skal arrangere OL kan betale sin egen OL-skatt. Eksempelvis ved å krysse av en egen rubrikk på selvangivelsen, alternativt ved å sende en sms. Det er det samme som taperskatten. Noen betaler den, andre ikke. (For de uinnvidde er taperskatt lotto, tipping o.l.)

Jeg vil heller ikke at Oslo skal arrangere OL, men her man får mer valuta for pengene i tillegg til at det blir billigere. Dessuten er det miljømessige betenkeligheter ved å bygge anlegg som det ikke er bruk for i ettertid. Hvordan har man tenkt å få SV med på dette? Svaret er at de ikke kommer til å være med på å betale for et gigantisk, kostbart, miljøfiendlig og kommersielt arrangement styrt av en stiftelse(?) i Sveits. Hele diskusjonen om Tromsø er egentlig akademisk.

I dag kjørte jeg forbi 2 svære idretthalller og to skihopp. Lite aktivitet der gitt. Hvorfor? Fordi de ligger på Lillehammer. Men i 94 fikk man ihvertfall spredt hallene ut til Hamar og Gjøvik - og andre anlegg til andre kommuner. OL i Tromsø skal bli et kompakt-OL. Hva betyr dette? Anleggene på rekke og rad? Enda mer press på Tromsø by? Enda mer sentralisering i en landsdel som absolutt ikke trenger dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Srx (Ron)

Nu protestere dåkker høylytt, bare fordi dåkker ikke får OL til Oslo.

Vil tru det neppe e sne i Oslo i 2018, og da skal det holde hårdt og arrangere OL.

Ett OL i Tromsø vil gi ett løft for hele landsdelen, både hva angår infrastruktur, veier, flyplasser, sykehus, parkering, overnatting, idrettsanlegg og alt. Men klart det er noe dere søringer ikke ser hensikten med skal skje her oppe.

Etterbruk...? Tromsø er en studentby som favner bredt blant innbyggerne, det er folk fra alle kanter med mange slags hobbyer og idretter, med ett komplett OL anlegg vil dette bare øke, i tillegg kan man arrangere VM, NM og WC i mange idretter etterpå.

I tillegg vil Tromsø gi rammer for ett OL som kommer til å bli noe ganske unikt, med lysforhold og en natur som kommer til å gi Norge en kjempereklame, men klart dere er bare sure fordi dere ikke kan sitte på terassen hjemme og se OL, og at det ikke er deres veier og infrastruktur som blir oppgradert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Srx (Ron)

Du har tydeligvis ikke vært nordpå du Espen (Tom's lille disippel ..... ... ... haha) siden du kommer med uttalelser om nord-norge og lysforhold.

Uansett så vil det nokk bli en bedre ramme rundt OL, ettersom jeg vet har ikke OL vært arrangert så langt Nord før, og vil danne en ramme rundt ett OL som vil være ganske spesielt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De fleste av oss som er i mot OL i Tromsø er det fordi vi ikke ønsker OL i Norge i det hele tatt. Årsaken til det er at OL er dyrt og gir liten varig effekt.

Noen av oss synes det er bra at Tromsø blir søkerby nettopp fordi vi er i mot OL..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, jeg kommer ikke til å stå bak dette. Dette burde være en frivillig sak. De som vil at Norge skal arrangere OL kan betale sin egen OL-skatt. Eksempelvis ved å krysse av en egen rubrikk på selvangivelsen, alternativt ved å sende en sms. Det er det samme som taperskatten. Noen betaler den, andre ikke. (For de uinnvidde er taperskatt lotto, tipping o.l.)

Det dummeste jeg har lest på lenge, selvangivelsen er teit nok slik den er. Problemet med østlendinger er at så lenge noe havner på et annet sted i landet, så er alt så jævlig gale. Et OL i Tromsø vil kunne bli det mest spektakulære verden har sett, et OL i Oslo eller Trondheim ville blitt sånn ca hvor som helst ellers i verden. Naturen der er ikke noe folk snur seg etter. I Tromsø er dette helt annerledes. Største ulempen er ustabilt kystklima.

OL er dyrt? Det blir kastet så mye penger vekk over statsbudsjettet, at dette knapt vil merkes. 20mrd er absolutt ingenting for et av verdens rikeste land, det blir vel noe slikt som 4.000 pr hode.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.