Gå til innhold
LURINGEN

Beverskinn.

Anbefalte innlegg

Beredning av skinn med pelsen intakt.

Du trenger følgende utstyr:

5-6 liter med sagflis (helst fra lauvtrær), håndbalsam eller glyserin, 8 1/2 % maursyre, kaliumlut, kokesalt og vaskemiddel av den syntetiske typen.

Det første du gjør er å tørke skinnet.

Deretter bløter du det opp i vann med temperatur 18 til 20 grader som er tilsatt ca 10 gram salt per liter vann. Skinnet skal nemlig være helt mykt før du begynner å arbeider med det.

Det neste du gjør er å vaske skinnet i vann tilsatt vaskemiddel, ca 1 til 2 gram per liter. Vannets temp må ikke være høyere enn 35 grader. deretter skal skinnet ligge i ca en time i en saltløsning som består av 20 gram salt per liter vann. temperaturen skal nå være på rundt 20 grader. du skraper bort alle kjøttrester som eventuelt sitter igjen, samt underhuden, slik at selve garvingen kan begynne å virke.

I en plastbalje av passe str. blander vi vannet ut med kokesalt i en blanding som tilsvarer 60 gram salt per liter vann. Deretter tilsettes 8 til 10 gram maursyre per liter vann. Skinnet legges ned i blandingen. Det er viktig å passe på så saltet er helt oppløst før skinnet legges ned i baljen. I denne blandingen lar du skinnet ligge i ett døgn før du tar det opp å henger det slik at all væsken renner av. Slik bør det henge i ett døgn.

Til selve garvingen blander du 40 gram koksalt og ca 60 gram kaliumlut per liter vann i en plastbalje. Temeraturen skal nå være igjen 20 grader, og skinnet skal ligge i enda ett døgn. Deretter lar du skinnet renne av seg igjen, men uten å tørke, f.eks ved at skinnet er dekket av plast e.l.

Skinnet smøres så inn med håndbalsam eller glyserin. Desse stoffene skal deretter arbeides ordentlig inn i skinnet, men ikke så det trenger fett ut igjen på hårsiden. Det siste du gjør er å helle sagflis på pelssiden, for så å børste eller riste det vekk igjen.

Selve beredningen er nå ferdig. Skinnet må strekkes godt ut ettersom det krymper noe under behandlingen. Skinnet kan f.eks strekkes mot en rundt stokk som er festet godt i begge ender.

Lykke til. Jeg skal prøve på noen skinn selv også. Utsyret får du kjøpt på apotek.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.