Gå til innhold
Joachim

Karasjokk- Alta i februar.

Anbefalte innlegg

Vi hadde en kjapp vintertur i Finnmark, planen var å få litt vintertrening til lengre turer. Vistnok trener Hvitserk på denne etappen til sine Sydpolturer, og uken før hadde det vært ned mot -38 i området. Vi fikk det desverre ikke så kaldt denne gang, men det kommer nok flere sjanser "kjenner" vi Finnmark rett.

Det er flere muligheter til så lange turer i Norge uten å måtte gå i oppgåtte spor: Hardangervidda, Norefjell på langs – man har ikke vært på fjellskitur før man har gjort den turen, ifølge Fridtjof Nansen – gjennom Rondane og over Dovrefjell osv. Men av alle mulige turer i Norge, er vel en krysning av Finnmarksvidda den som lokker mest for den som vil gjøre det selvforsynt – eller selvforskyldt, som noen vil kalle det.

Referatet har beskrivelse av turen, transport, kart og selvfølgelig bilder :)

Link her: http://daniel.amfibi.no/2007-02-Finnmark.htm

Vis rapporten i Turkartet

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Flotte bilder fra vidda. Jeg trodde det var trær overalt der oppe. :) Det frister ihvertfall til besøk.

Når begynner og slutter den behagelige sesongen? (Det vil si når det både er varmt i været (-10/+5) og fortsatt er skiføre?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Flotte bilder fra vidda. .................. Det frister ihvertfall til besøk.................

Ja, det må vel oppleves selv. :o

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

For blaserte Østlendinger som meg regnes Finnmarksvidda nesten som et fremmed land :) noe som naturligvis gjør den desto mer interessant. Å krysse Finnmarksvidda må nesten anses som en av klassikerne ved siden av Hardangervidda, Josten, Hallingskarvet og Rondane.

Må nesten starte en egen tråd om hva som må gjøres av lange skiturer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Utrolig kult!

Kjørte selv samme strekning (dvs alta-karasjok) med hundespann i fjor. Tipper det var nogenlunde samme ruta. utrolig fin tur :)

åhh.. nå får jeg lyst til å gå på ski! Heldiggriser!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Smaltur
   Har startet nedtellinga til det som kan bli vårens fineste eventyr. Planen er å starte fra Halsjøen i Våler (innsjø på svenskegrensa) og ta en dag av gangen i retning sørover. Forventer ikke at det er kjørt noen løyper, men legger sporet der det passer på norsk eller svensk side, og gleder oss til å ha vårsola i øynene over Finnskogens myrer i gjennom furuskogen, krysse ferske elgspor, raste ved gamle finneboplasser, kanskje kikke på orrfuglleiken en tidlig morgen, og kanskje  se et ulvespor eller to. Vi lar teltet bli igjen hjemme, tar heller med en god presenning og ei skikkelig buesag og øks, så det blir fine netter ute. Og sikkert noen under tak i gamle skogsarbeiderkoier, åpne buer og gapahuker, som det er mange av i området.
   Jeg har ferdes mye på Finnskogen både sommer og vinter, kanskje mest om høsten, men gleder meg til lange dager på ski med pulk og godt med mat og utstyr. Bikkja er lett å overtale, og kjæresten min har også bekreftet at hun er klar. I øyeblikket tørrtrener hun med bildekk på slep, så naboene hennes spør om hun skal krysse Grønlandsisen. Det skal hun ikke, i såfall er vi solid ute av kurs.
   Minnes ennå en påske for rundt 20 år siden, da vi var tre kompiser som prøvde oss på en ukestur i samme område, med alt på ryggen, pill råtten snø og veldig slitsomme dager. Denne gangen blir det fjellski med kortfell, staver med gode trinser, bagasjen i pulken og forhåpentligvis ei kald uke med relativt hardt føre og uten de store snøfall.
   Hvis noen har erfaringer som er relevante, så er jeg takknemlig for det. Har veldig begrenset erfaring med pulk, har en pariserpulk og gikk en ukestur i Femundsmarka i fjor, pluss en helgetur på Finnskogen (bildet nedenfor). Det fungerte ganske bra, da hadde jeg rundt 25 kg i pulken, det blir det nok nå også. Har du erfaringer om overnattingssteder, scooterled (greit å vite om vi blir lei av å lage spor) og annet, så tas det i mot med takk. Har ikke helt bestemt oss om vi tar med isbor og fiskeutstyr, men det er godt mulig.
   Jeg kommer med en turrapport når turen er unnagjort, men hyggelig om noen har tips og erfaringer å melde. Vi kommer til å ta det ganske rolig, og fremdriften er avhengig av føret. Tipper turen ender i nærheten av innsjøen Røgden. Tar med mat for ei uke, så vi trenger ikke proviantere.
   Bildet nedenfor er fra Statskogs åpne husvære på Kvåho. Vi tok en helgetur dit med pulk i fjor, det var da tanken om en ukestur med ski og pulk ble sådd.

    
  • Av StineHV
   FINNMARKSVIDDA på langs. Kåret av Forbes reiseguide til en av verdens fem flotteste skiturer - med god grunn! Jeg elsker Finnmarksvidda - ferdig snakka!
   Bilder og kort om dagene (link til bloggen): På tur over Finnmarksvidda
   Neste tur der håper jeg blir den gamle postruta. Da med barn. Finnmark er unik og fantastisk vakkert. Skituren er noe alle kan gjøre Bare å legge opp til det antallet dager man ønsker og hvor tungt man vil pakke.
  • Av Live S
   Neste uke skal jeg gå fra Alta og sørover til Kautokeino, vest for Rv93, stort sett langs skuterløypene, over Sandåsvannet og Čárajávri.
   Er det noen som vet om noe som helst av åpne buer/koier i dette området / "i nærheten av den blå streken"? Tips tas i mot med takk 😊

    
  • Av johnlovas
   Hei alle!
   Vi skal gå finnmarksvidda i vinterferien og lurer på om noen har tips om hvor vi kan kjøpe alkylatbensin i Alta? Ringte Shell der oppe, men de hadde ikke..
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.