Gå til innhold
Joachim

Bygdin Høyfellshotell- Tyinstølen

Anbefalte innlegg

Hei!

Vi tenker på å dra til Bygdin Høyfjellhotell på fredagen og gå etappene Bygdin HH- Yksendalsbu- Fondsbu- Tyinstølen. På Tyinstølen ringer vi Taxi fra Filefjell Taxi :220 kr per pers med bagasje.

Blir en kort påsketur med mange i alderen 16- 20. Blir en kjapp tur innom østre Jotunheimen da flere har jobb og familie å ta seg av. Selv drar jeg videre til Hardangervidda og tilbringer resten av ferien der.

Noen kommentarer på turen?

Hvordan er det med snø i området?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Grei tur det. Hvor mange er dere? Hvis det er en del andre gjester kan Yksendalsbu bli veldig fullt. Vi var der en påske, var mutters alene, men dagen før hadde det vært fullt hus, så det er veldig variabelt.

Etappe 1 til Yksendalsbu er kanskje ikke verdens aller mest spennende, men en grei tur. Kan kanskje være litt overvann om de har lagt kvistinga ut på Olefjorden.

Turen fra Yksendalsbu til Fondsbu er veldig fin. Dersom været er bra anbefaler jeg å forlate kvistinga siste stubben å trekke ut mot Hundeknappen (eller ev. Skjenegge) for en langt bedre utsikt enn det man får fra kvisteløypa.

Fondsbu - Tyinstølen er vel ikke akkurat spesielt spennende. Også her kan det vel bli litt bløtt utpå Tyin om det er vartm i været, men det går jo til nød an å gå løypa ut til vestenden av sjøen og så østover til Tyinstølen, men det er en del lengre. Tyin er smådrøyt dersom det er sugende skiføre, men man kommer alltids frem. Også litt kjipt å gå med sola i fleisen og utsikten i ryggen.

God tur!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Stor gruppe på 9 personer hvorav noen sover ute og noen inne (undertegnede ute) Derfor la vi det til en typisk "påskeløype", da ikke alle stiller med lik turerfaring.

Sett at vi går motsatt, får vi da bedre utsikt? Eller ville du ha gjort dramatiske endringer på turen? He he :wink:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.