Gå til innhold
  • Bli medlem

Hjelp oss å finne den beste påsketuren!


sigveo

Anbefalte innlegg

Vi er to kompiser som gjerne vil gå en 5 dagers påsketur (3-4 overnattinger) i fjellet. Vi har gått mye i suldalsheiane og på hardangervidda, da særlig innen 4 dagsmarsjer med Haukelifjell som utgangspunkt. Har vært mye på hyttene i strekningen Litlos - Mostøl. Vi er nå på jakt etter nye "jaktmarker", helst DNT-hytter som ligger litt utenfor allfarvei i påsken. Det er også aktuelt med overnatting i snøhule. Alt fra Ryfylke til skarveheimen er aktuelle områder, til nøds også Jotunheimen og omkringliggende herligheter.

Tar imot absolutt alle turtips med stor takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Om mannen på bilde er deg, så er det nok feil Sigve.. Men kjenner både en som heter Sigve, og en som er PRIKK lik mannen på bilde :wink:

- Du skriver at du/dere til nøds kan dra til Jotunheimen. I såfall har jeg muligens noen forslag, selv om jeg ikke akkurat har den største erfaringen med "vinter fjellet".. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Kan i alle fall anbefale en tur gjennom Folarskaret i Hallingskarvet. Skaret trengs å jobbe litt med, blant annet bør det utvides litt, men dette kan med fordel gjøres på sommeren. Hvis dere går fra Krækkja, via Haugastøl og Folarskaret, til Raggsteindalen er dette er tur som er absolutt overkommelig for de fleste. Det kan fort bli litt vind i bakkene opp mot skaret, men som regel letter været når man kommer høyt nok opp. Nedfarten på andre siden er fin-fin.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Jeg og en kompis var i Børgefjell for noen år siden. Vi tok tog til Namsskogen, busstaxi til Namsvatnet og rutebåt over namsvatnet og vips var vi langt fra allfarvei.

Ved Nordenden av Namsvatnet er det ei bu som da var åpen til bruk. Det passet bra den gangen, selv om vi hadde planlagt overnatting i telt. Vi hadde en uke til rådighet og det regnet og snødde vannrett alle dagene så det var en barsk herlig tur. Pga været ble det ingen topptur til Kvigtind.

Vi streifet fra Namsvatnet mot Tiplingsjøene og ned til Hattfjelldal. Turen kunne nok ha vært unnagjort raskere, men vi hadde håpet på noen toppturer underveis som ble avlyst.

Turen gikk i temmelig gudsforlatt område. Turistforeningen har "fredet" området og vil ikke åpne noen hytter i Børgefjell. Så drar dere dit må dere belage dere på overnatting i telt/snøhule etc. Vi hadde en sommertur, men regner med at det ikke hadde vært noe problem å tatt turen vinterstid. Ruten vi gikk er nokså værhard, så anbefaler ikke turen vinterstid om en ikke har vært ut en stormfull uke før.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.