Gå til innhold
Anders K

Baikal ij18

Anbefalte innlegg

Har ikke sett den i Links utgave noen plasser. Selvsagt mulig å bygge om børsa, men da forsvinner hele vitsen med en såpass billig børse.

Har samme børsa selv, en noget eldre type. Står i skapet som reserve nå.

Baikal er gode og driftsikre våpen, tåler en støyt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

har fått ei gammel ij18 børse, ser ut som kolben og forskjeftet er ganske mye lysere og av en annen type tre enn de nye jeg har sett annonser på. :lol:

men jeg skyter links. :P

er det noen venstre skyttere her som har prøvd denne børsa og har noen erfaring med den?

hører jo om venstre hente folk som skyter greit med børser som har relativt lite cast off.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har selv 2 stk baikalbørser. Ei ij 43 sideliggerhagle, kjøpt med links skjefte og ei enkeltskuddsrifle som er bygd på ij 18 hagla. Den er ikke linkstilpasset men på rifleskudd vil en jo bruke siktemidler så en har tid til å komme inn i rett sikteposisjon.

Det jeg har hørt fra noen med børsemakererfaring er at G-sport som ihvertfall tidligere hadde importen av baikal gjorde, er at de tok et vanlig skjefte som var rettest mulig og freste ut litt der kolben går inn i ståldelen av børsa. Slik får de til en liten vridning på skjefte som kan være nok for oss linksskyttere. Er jo en litt falsk links men er jo ei billigbørse. Utløsermekanismen på 43 hagla er ikke snudd så den går egentlig feil vei for oss som står på den sida av geværet. Men tror heller ikke dyrere produsenter har tatt seg bryet med å lage ekte links utsyr.

Er solide gode børser, men litt grovsmidd og noe tyngre er de jo. Rifla jeg har har veldig god treffnøyaktighet. Hadde en avtrekk som var ganske lang men fikk en børsmaker til å korte ned slepet og det gjorde den en del bedre. Avtrekket er noe røffere en på ei fin rifle da.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har også denne i 222 men etter avtrekk justering,prikker den ryper på 100m+ 8)

Jeg har ikke problemer med å anbefale denne til SITT bruk :wink:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Joa. Men skal man gjøre dette hos en børsemaker, samtidig som man skal kjøpe den ny, og i tillegg kommer prisen på montasjen. Taper man veldig mye penger den dagen den skal selges. Brukt verdi ca 1000-1200kr for våpen med jalla kikkert. Derfor mener jeg man kommer bedre ut med en brukt remington- Howa til ca 3000-3500kr. Taper minimalt ved videre salg, og smeller rett ut av eska uten like store problem med avtrekk som Baikal (spett) 8)

I tillegg bør det være krave patron i brekk våpen, ikke rille. Kjipt når ekstraktor vipper over rillen og patronen sitter dønn i kammeret, og du står midt ut på vidda :D

Og så var det kaliberet da, mye vind avdrift i 5,56 familen i.f.h.t 243win :D

Ja, jeg er mr. negativ med tanke på Baikal. Egner seg best til spiker produksjon :wink:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

jeg har en baikal ij18 links.bedre børse skal man lete lenge etter.bruker den til all småviltjakt.jeg må tilstå at ,hvis jeg ikke hadde hatt en nevenyttig bror.som bygde ny stokk gratis,ville nok ikke dette prosjektet sett dagenslys.litt spesiel historie. stokken ble bygd av bjørk.treet som ble brukt ble hugget på samme plass som jeg senere bygde hus.skryter av at haglestokken er hentet under kjøkkengulvet.mitt tips er at du bygger stokk selv eller får hjelp av noen.seinvokstbjørk fra fjell eller utsatte fjordstrøk duger bra.

LYKKE TIL :wink:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.