Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvor i Oslo..


Håvard

Anbefalte innlegg

Annonse
  • Svar 61
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Jeg bor sentralt i Oslo, men det er ikke verre enn at jeg fint kommer meg ut når jeg vil, enten med t-bane, trikk eller bil (selv om jeg må innrømme at jeg savner litt å kunne gå ut rett bak huset...).

Men tror innstillingen er mer avgjørende enn adressen :wink:

Lykke til!

IH

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med IH her. Egen innstilling betyr mest. Det finnes både hyggelige folk og rasshøl på begge sider av byen. :wink:

Jeg bodde i tre år på Oppsal og det var perfekt med tanke på ski- og sykkelturer samt klatring ved Hauktjern. Eneste aberet var at det er litt mindre snø i Østmarka enn i Lillomarka og Nordmarka. Nittedal er mer snøsikkert men selvfølgelig mindre urbant.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan ikke fri meg fra å lure på hvor/hva trådstarter faller ned på når det gjelder bosted... Mange av innleggende her ivrer jo sterkt i retning for å ikke bosette seg her i Oslo eller nærliggende områder. :wink: Lenge leve fordommer!! Hva skulle vi gjort uten. Morsom tråd.

Selv bor jeg i på vestsiden av Bærum hvilket betyr kort vei til Vestmarka, Nordmarka, klatrefeltene på Kolsås samt ikke lang vei til Sollihøgda o.s.v. Kort vei til buldrefelt og andre turherligheter i Buskerud også.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Da Gud skapte Norge syntes han det var uendelig vakkert. Så for å trøste de som ikke kunne bo her lagde han nordmenn.

(har vel sjelden passet så godt som i denne tråden)

15 minutes of fame has died. It's offspring, 3 minutes of fame, is alive but not well.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oslo er et utmerket utgangspunkt for turer i alle retninger. Bra skogsområder rundt byen og flere fine fjellområder innen en time eller to med kjøring. Tidligere denne uka gikk jeg fottur i Nordmarka nesten opp mot 400 meter. Til helga blir det skitur på Blefjell eller Norefjell tror jeg. Skiføre er det også innerst i Sørkedlaen eller i Nittedal.

De som klager på turforholdene i Osloområdet er stort sett folk som ikke bor her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bare må kommentere alt dritt som er sagt om oslo i denne tråden.

Oslo er en veldig fin by å bo i. For meg finnes det ikke noe bedre steder å bo i Norge. Utover at man har det beste tilbudet hva angår underholdning, utdanning, shopping og et kulturelt mangfold man ikke finner noe sted i landet, er det samtidig kort vei til sjøen, til marka og til fjellet. I Oslo har man rett og slett det hele, fra storbyfølelse til villmark på kort tid.

Jeg mener dessuten skillet mellom øst og vest er ganske oppkonstruert. Folk på vestkanten v. østkanten er ikke så forskjellig som man later til å tro. Det finnes jo områder på "østkanten" som er mer attraktive enn på "vestkanten". Nordstrand eks. er et av de dyrere og mest attraktive områdene i Oslo, selv om det geografisk sett er på vestkanten. Man har dessuten slumområder også på vestkanten, eks. Hovseter hvor det bor like mange sosialklienter og fattige som i de stusseligste bydelene i Groruddalen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Groruddalen kan neppe omtales som slum. Er tross alt et område hvor man neppe får en leilighet under en million. Etter å ha sett slummen i Nairobi synes jeg egentlig ikke ordet slum passer særlig godt på noe sted i Norge.

Oslo består stort sett av middelklassestrøk. Virkelig lav standard på boliger finnes omtrent ikke etter at mesteparten av indre by er pusset opp.

Vi som bor i Oslo trives stort sett med det. Det er derfor vi bor her. De som hater å bo i Oslo bor for det meste andre steder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Betegnelsen av Groruddalen som "slum" var naturligvis en spissformulering. Som du sier er prisene på boliger langt høyere her enn gjennomsnittet i Norge. Det er også riktig at man neppe får noen bolig i Groruddalen for under en mill kroner, selv om de aller billigste boligene i Oslo er nettopp her. Mitt poeng var bare å understreke at skillene Øst-Vest ikke kan anses som absolutt, og som sagt tror jeg ikke Groruddalen skiller seg nevneverdig fra eks Hovseter, som geografisk sett ligger på vestkanten, ift momenter som "dårlig rykte", sosial status, boligpriser m.m.

Selv om det blir helt feil å omtale Groruddalen som slum, skiller området seg likevel radikalt fra befolkningen på Frogner, Bygdøy, Vinderen osv ift sosiale status-parametere som udanning, inntekt m.m. Slik sett gir vel Groruddalen mindre sosial status enn nevnte bydeler.

Jeg tror for øvrig Groruddalen er meget undervurdert som bo-område. I likhet med mange andre deler av Oslo har man også i dette området god tilgang til eks marka, og jeg tror ikke at det nødvendigvis er så mye mer kriminalitet og sosial uro her som mange skal ha det til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror for øvrig Groruddalen er meget undervurdert som bo-område. I likhet med mange andre deler av Oslo har man også i dette området god tilgang til eks marka, og jeg tror ikke at det nødvendigvis er så mye mer kriminalitet og sosial uro her som mange skal ha det til.

Er nok riktig dette. Jeg synes det er like mye kriminalitet og uro i gatebildet på Majorstuen som i indre by øst. Jeg har bodd begge steder.

Mye av Groruddalen er undervurdert. Innimellom tabbearkitekturen fra 60- og 70-tallet ("norsk brutalisme" eller hva det nå heter) finner man mange hyggelige boområder, både villa- og leilighetsstrøk, der det er rimelig å bo etter Oslo-standard og kort vei til marka.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.