Gå til innhold
  • Bli medlem

Tatt for skudd i mørket


Ragnar

Anbefalte innlegg

Annonse

fullmåne eller ei, det er mye vanskeligere å forsikre seg om at bakgrunnen er trygg i mørket. og de fleste norske jegere skyter med saker som gir gjennomskudd på hjort... og så skal man jo finne igjen dyret og... det kan være vanskelig å få med seg hvor dyret tar veien når man blir blendet av munningsflammen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lurer på hvilken paragrafer de skal bruke når de tar ut tiltale. Iflg. jurister på flere jaktforum har han ikke brutt en eneste lov.

De vil nok forsøke seg med enten inhuman jakt.(fare for skadeskyting etc) eller uforsvarlig omgang med våpen. (Mulig med usikker bakgrunn etc..)

Og hvis han får en bot og godtar den er vel saken ute av verden. Men hvis saken havner for retten , skal det virkelig bli spennende å se utfallet. Hvis inhuman jakt med fare for skadeskyting blir argumentet, må påtalemyndighetene gjøre det sannsynlig at denne jaktformen har potensiale for å påføre dyr mere lidelser enn andre jaktformer. Dessverre for påtalemyndighetene viser fakta at det ikke er tilfellet. Hvis nattjakt skal forbys ut fra "inhuman jakt" argumentet , må drivjakt også forbys. Også andre jaktformer vil kunne bli rammet. All fluktskyting foreksempel.

Hvis "uforsvarlig omgang med våpen" blir argumentet, må det sannsynligjøres at denne jaktformen fører til flere uhell enn andre jaktformer. De vådeskudd ulykkene vi har hatt viser oss at det ikke er tilfellet.

Det sitter nok noen politi jurister og klør seg i nøtta nå for å finne noen innfallsvinkler som kan gi dem medhold i retten. Men jeg tror ikke de vil lykkes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lurer på hvilken paragrafer de skal bruke når de tar ut tiltale. Iflg. jurister på flere jaktforum har han ikke brutt en eneste lov.

Har du noen linker til slike jaktforum?

Skulle gjerne funnet veien til et forum om jakt jeg :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.