Gå til innhold
  • Bli medlem

Turmat!!


Gjest Anonymous

Anbefalte innlegg

Jeg har funnet den ultimate turmaten for hardbarkede gramjegere som vil imponere sine turkamerater: Astronautmat fra NASA :!:

Her kan man få 'Astronaut Beef Dinner', 'Astronaut Chicken Dinner' og en del annet snadder, blant annet desserter. Alle 'rettene' har vært brukt å amerikanske romferder. Om de har jobbet hardt med å få ned vekten vet jeg ikke for de må jo bære med seg vannet likevel, eller driver de med resirkulering der oppe? Næringsinnholdet burde jo også være nøye gjennomtenkt.

Selv har jeg bare smakt romis som barna fikk av en fetter som hadde besøkt NASA. Romis er ikke rom-rosin-is uten rosiner, men frysetørret iskrem (tress med vanilje, sjokolade og jordbær) som spises på romferder. Isen veier nesten ingen ting, smelter ikke og smaken minner overraskende mye om tress-is. Så veldig god er den ikke, men kan sikkert imponere i teltet langt inne i fjellheimen. Første gangen man spiser den er det ganske morsomt i seg selv, men jeg tror jeg hadde vært ganske lenge i orbit før jeg hadde tatt en til :wink: .

Bestilles på

https://secure.backpackerspantry.com/secure/category.cfm?Category=8

(Forøvrig tror jeg at jeg kommer til å holde meg til Real Turmat og frokostblandinger fra Rimi)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Annonse
  • Svar 95
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Gjest Anonymous
Sendte mail til Compact om muligheten å bestille direkte hos dem, og innen 10 minutter (kødder ikke) så ringte en meget hyggelig dame fra Compact tilbake til meg. Hun skal sende prøver i posten, og jeg kunne tilogmed få noen eldre rasjoner gratis (kun porto) om jeg bestillte, da de var for gamle å selge til forsvaret, men fortsatt fullt spiselige.

Kjempeservice, så her blir det nok til å bestille en gjeng rasjoner fra Compact!

Bare husk at de smaker 1000 ganger bedre bladet ut i vann. Og ikke glem salt!

Jeg kan fortsatt få brekninger når jeg tenker til bake på en laaang tur med tørr compact som frokost og lusj. blande med vann og salt - det gjør susen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 måneder senere...

Turmat er vel eigentleg ein rein vitskap i vår tid, ser det ut til. Vil eg vera gourmet ein gong, må eg pakka sekken i forhold til det. Det vanlege for mrg er heilt enkelt følgjande, når eg er på tur i 2-3 dagar, og nyttar meg av overnatting på turlags-hytter. For meg fungerer 1 eller 2 pakker knekkebrød som inneheld havre. Pålegg er eit par tube-ostar og litt fårepølse. Eg kjøper proviant på hyttene til middagen, men har med middagspølser, kjøtbollar og liknande, samt litt ris i ein pose for 1 eller 2 middagar, for å gjera middagen meir dryg, slik at det vert nok mat til ein matgamp som meg. Det er greitt å ha med litt niste og sjokolade å bita i undervegs på dagens marsj. Skulle turen gå om ei hytte utan proviant, tek eg med middag i forhold til det. Går turen opp lange liar der det er grunn til å tru at ein ikkje har tilgong til vatn eit lengre stykke, må det vera med litt drikke óg. Det er svært viktig å få i seg ein solid frukost før ein går. Etter dagens marsj plar eg eta til eg er så mett at eg nestan trillar ut dørane, men for meg er det det som fungerer, (utan at eg vil tilrå akkurat det til andre). Utan mat og drikke duger verken helten eller eg i det heile teke.

Godt måltid!

Helsing Stuttjukken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Fikk denne oppskrifta fra en kollega. Holder lenge - særlig om vinteren... Masse kalorier og smaker fantastisk på rasten som dessert etter havregryna. Dessuten er den så enkel å lage at selv jeg får den til. :)

Texas kake (Gry si turkake)

200 g margarin

2 ¼ dl vann

4 ss kakao

kokes opp og avkjøles litt

________________________________________

7,5 dl sukker

4,5 dl mel

½ ts natron

2 egg

1 ¼ dl rømme

blandes sammen med det andre – må ikke piskes!

stekes på 180grader i 30 min

________________________________________

Glasur:

100 g smør

6 ss melk

4 ss kakao

350 g melis

1 ts vaniljesukker

Er best når den har vært frosset. Del i passe turporsjoner og pakk i folie.

Dobbel porsjon er passe til langpanne – trenger ikke ta dobbelt med sukker… det holder med 1 kg! (Iallefall til hverdagsbruk)

Kaka må kjølne litt før glasuren has på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har funnet ut at klippfisk kan brukes, tro det eller ei. Jeg kjøper skinn& beinfri baccalao klippfisk . Legger den i bekken om kvelden før jeg kryper i posen. Og neste dag når teltet er pakket og det er tid for avmarsj , tar jeg opp fisken og putter den i en plaspose i sekken til ettermiddagen da det er tid for middag.

Freser den i gryten over bålet , sammen med litt krydder og løk (hvis jeg har med).Så fyller jeg på en halv liter vann, etter par spiseskjeer med olje og koker opp. Så dumper jeg en pose potetstappe i gryten og lar det svelle. Og Voila!!

Plukkfisk på ett kvarter. Godt er det også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Kjenner at det gjør vondt i hele kroppen med tanke på Delfiakake.

Siden fisketur er min greie, gir det seg selv at man spiser endel av det :lol:

Ellers er ei bra mel/gjærblanding bra når man skal bo lenge i telt. Nybakt brød er ikke å forrakte.

Knekkebrød er greit supplement, men har for mye volum i forhold til kaloriinnhold.

Til og med min sekk blir liten hvis 2 voksne og 2 sultne barn skal spise mye knekkebrød.

Toro har endel kjekkt.

Real er dyrt, men bra.

Og: Har man først tørka den kjøttdeigen (beskrevet tidligere i tråden), har med melblanding og littegranne ost, er veien kort til en pizza.

Tørrfisk er også fint supplement, lav vekt, mye protein.

( Så på et TVprogram om Norsk U-hjelp at den kan brukes som taktekking også :? )

Har prøvd noe Svensk turmat fra Blå Band. Tungvint, for lite, og ikke spesielt godt. Alt har konsistens som havregrynsgrøt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

SLURING!

Vil du ha en SKIKKELIG energibombe til frokost er sluring tingen!

stek bacon godt i en gryte tilsett vann og havregryn og lag havregrynsgrøt på vanlig måte.

Spis med sukker, rosiner og kanel. Eller blåbærsyltetøy(da blir det nesten som fleskepannekaker med blåbær)

(JA, jeg vet det ikke ser godt ut! Men det er godt!)

Spis FORT for dette er METTENDE og du har et fantastisk energioverskudd til langt ut på dagen. har enda ikke spist noe jeg kan gå like lenge på

hvis du steiker baconet hjemme sparer du tid om morgenen, men husk å få me deg fettet!

Et annet triks er å lagehavregrøt med smør. lag havregrøten som vanlig bare å ha i en STOR klump med smør, fettet gir deg energi leeenge.

spis med sukker kanel og rosiner!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan ikke se at andre har skrevet om FJORDLAND.

På hytte til hyttetur alene, er det ikke alltid like morsomt å lage mat.

Det siste året har jeg derfor brukt FJORDLAND middagsmat i tillegg til egg og bacon + brød og 4 pålegg. (Vet ikke alltid hva jeg vil ha).

I sommer var jeg på en tur alene på 4 dager. Det var minst 25 grader i skyggen (og --- ja -- jeg gikk tørr den ene dagen - det ble en lang og tung ettermiddag.)

Det var ikke noe problem med den siste pakken med FJORDLAND, selv om det må ha vært mange grader i sekken.

Varmt vann er alt som trengs, og det kan brukes til oppvask etter middagen.

At jeg i tillegg tar med en øl til hver dag, er en annen sak....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

ser ut som jeg er i godt selskap når det kommer til det å spise godt og mye i fjellet..

jeg har blitt flink på det meste nå. riktige klær, ikke mer enn nødvendig, kart, kompass, og la dingeldangel og andre duppeditter bli hjemme hvis jeg kan klare meg uten.

det jeg ikke har begynt å jobbe med, er maten. og sånt straffer seg når du handler turmat utelukkende med magen og ikke med hodet. medisterpølser, bacon, en god neve pasta de parma-pakker, egg(ja, det går faktisk helt fint! bare ikke snubble) ... og andre ting man flesker til med en lørdagskveld i heimen. så langt har det gått meget bra, og vi har hatt noen fantastiske kvelder i den norske fjellheimen.

men helt ærlig.. det er jo litt tungt av og til.. så bare å lese andre innlegg her, sparker meg milevis i riktig retning av å pakke fornuftig.

men er det noen som vet litt om tørking av kjøtt?

klippfisk har jeg veldig trua på! må prøves..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På toppturer spiser jeg ofte en pakke med kalde grillpølser. Det er kjapt, kjøtt metter og det gir mye energi. Det er en sær kost og ingen luksus middag, men har til gode å bli syk av det enda det er Gilde :roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

derfor brukt FJORDLAND middagsmat

Vel og bra, hvorfor skriver du PRODUKTNAVNET med store bokstaver? Er ikke det et MARKEDSFØRINGSTRIKS? Litt ubevisst snikreklame..

Gjentakelse fungerer jo osgå godt... :roll:

God og mett tur

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk beskjed om å kjøpe noen slike tortillas idag , for min datter hadde tenkt å lage tortillawarps. Litt digg. Men når jeg kikket på forpakningen og oppdaget hodbarhetsdatoen som utløp engang til sommeren , begynte jeg med en gang å lure på om dette kunne være turmat.

Når det gjelder kalorier ligger disse litt over vanlig kneip. Også når det gjelder fett. Mens karbohydrater er omtrent som kneip. Dette synes jeg er vært ett forsøk.

Holdbaret og karbohydrater ligger over foreks. polarbrød.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

hva med bønner og bacon på helgeturer?

ingenting er som lukten av bacon etter 5-6 timers marsj med sjokolade og kjeksknasking. Smaker fortreffelig med ett egg og to hvis du klarer å få de frem uskadd :)

Finnes det forresten havregryn/musliblandinger som kan kjøpes med ferdig innblandet tørrmelkspulver?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til litt lengre dagsturer gjør jeg følgende hjemme:

Skjærer godt bacon i terninger som jeg legger i en pose, skjærer ferdigstekte karbonader og grillpølser i terninger og legger i en pose. Når så tiden for å fylle vomma kommer hiver jeg på steikepanna, heller på litt rapsolje og tømmer baconposen oppi. Når baconet har fått litt tid i panna tilsettes karbonadene og pølsa. Mens det godgjør seg skjæres noen sjalottløker i biter som has oppi mot slutten av steketiden. Tilbehør: Polarbrød. Kraftkost!! Og man beholder pondusen :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.