Gå til innhold
kai

rypebestand i Lesja

Anbefalte innlegg

Rypebestanden har gått betraktelig ned de siste årene i de områdene jeg er kjent. Vanligvis er det svingninger i bestanden, men det har gått nedover de siste årene. Jakttrykket har ikke vært høyt, og vi har sluttet å jakte i disse områdene.

Etter tellinger jeg har foretatt har rovdyrbestanden økt, spesielt rovfugler og rev. Litt bekymringsmessig at ørnebestanden og ravn har økt så mye i fjellområdene.

Havørnen har trekt lengre inn i landet, grunnet økning.

Har ingen klare likhetstegn mellom bestandsforandringene, men det kan være en kombinasjon av dårlige klekking og høyt rovdyrtrykk.

Direktoratet for Naturforvaltning og fylkesmennene bør gripe inn mange plasser å vurdere fredning, lokale viltnemder er for dårlig å følge opp slik. Likeså bør det en bedre kartlegging av rovfugler, spesielt ørn.

Ørnebestanden er stor på enkelte områder.

Gikk gjennom et fjellterreng i fjor, som tidligere var et veldig godt rypeområde. Telte 7 havørner samtidig i luften, og mange enkeltfugler senere. Ravn gav jeg opp å telle. så 3 ryper, det eneste som ble skutt på turen var flere ravner.

Jeg mener de bør åpnes jakt på ørn igjen, på enkelte plasser. Skuddpremier som får folk til å jakte ravn, kråke og rødrev må også prioriteres.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.