Gå til innhold
  • Bli medlem

Fjellski


hvalhai

Anbefalte innlegg

Har hatt Nansen i mange år, og det skal nok holde hardt å velge noe annet. Går nesten bare utenfor løype eller i egne oppgåtte løyper. Skia bremser i oppkjørte løyper, de er litt i breieste laget. Men Nansen er da heller ikke ski du kjøper om du går mye i løype. Bruker forøvrig Riva 3 og Varg Morgedal. Kjempekombinasjon!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Har også Nansen, med 75-bindinger; og er meget fornøyd. Dvs: skia er utmerket til "offroad" bruk, men ikke fullt så gunstige i preppa løyper.

Hvis jeg skulle kjøpe meg ett nytt par ski, ville jeg seriøst vurdert Rago -- de har spennet jeg noen ganger savner på Nansen.

Det hele skummer egentlig ned til hva du skal bruke skia til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det vel stor sjanse for at du har kjøpt ski allerede. Og gode tips var det nok av over her. Har selv brukt Fischer e99 en sesong, helt grei så langt jeg har erfart. Kjøpte Alfa skistøvler (Goretex), disse var helt fabelaktig bra!!! Disse anbefales på det sterkeste. Kjøpte en str. større enn jeg trengte, sliter selv med kalde føtter :) Så en gang noen diskusjoner om at produksjonen av disse skulle legges ned, men det kom kontramelding etterpå, bare gjør noen søk på forumet så finner du nok info om dette.

Beit meg merke i at du skrev at skia også skulle brukes i løype. Min erfaring er at fjellski IKKE egner seg i trikkespor i det hele tatt. Dette er viktig å være klar over når du skal på tur. Fjellski er bra til sitt bruk. Men fy faen så sliten jeg var på en skitur jeg var med på med noen kammerater, de hadde vanlige langrennsski (bomma totalt med det vi hadde avtalt om å gå UTENOM skiløypene), vi måtte legge om planen etter noen mil og velge trikkesporene slik at byfolka klarte å gjennomføre. Og dermed var det jeg som måtte lide :) De brede fjellskia passer selvsagt ikke ned i de vanlige skisporene, friksjon blir omtrent tredeoblet. Men god trening er det gitt!

Jeg vet at det finnes endel slankere fjellski som jeg personlig gjerne skulle hatt, tror bl.a. Fisher har type. Disse leveres med stålkant og er mere solid enn vanlige langrennski. Disse kan selvsagt ikke brukes til skikkelige toppturer, men er altså en mellomting...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.