Gå til innhold
  • Bli medlem

Valg av ny padlevest


Anbefalte innlegg

Har også Palm Kaikoura i rødt og er veldig godt fornøyd med den. Behagelig å ha på.  Får plass til inreach i den ene  frontlommen og mobil i vanntett pose i den andre. I tillegg smålommer for fløyte, liten kniv etc. Baklomma bruker jeg ikke da jeg har drikke i dekksbagen men kan sikkert brukes til camelback. Har mere oppdrift enn mange andre vester.

Endret av Bamsemums
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
1 time siden, Marius Engelsen skrev:

Ser du er på padleforumet også :)

Kommer lommene på Kaikoura i veien for god padleteknikk og god rotasjon? Eller føles den på noen måte klumpete? Ser for meg at om det skjer vil jeg plages av dette.

Kaikoura er nok en del varmere enn Mocke med mesh mellom flyteelementene. Men julavesten jeg har fra før er jo en grei treningsvest allikevel som har plass til en mobiltelefon og drikkepose, selv om den trolig er litt varmere enn Mocke vesten. Så da kan jeg beholde julavesten som lett treningsvest, og heller gå for en skikkelig turvest. Det er kanskje den beste løsningen.

Jeg padler med flat åre, men bruker nesten wingåreteknikk. Med mye rotasjon i overkroppen. Merker ikke noe til vesten under padling. Den er ikke i veien under padling. Men til alt annet er den stor pga mye oppdrift og mye lommer. Det lever jeg veldig godt med. Bruker drikkepose på 1,5 liter. Og med gode feste muligheter til slangen. Kan anbefales til turbruk. 

Men til raske turer i nærområdet er det en mere minimalistisk vest.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fant en annen vest som også virker veldig bra. Hiko Stamina: https://www.hikosport.com/buoyancy-aids/2802-stamina-2802.html

Lommene virker mer praktisk enn den store lommen på Mocke, og ser man vesten i bruk på youtube dekker den lite av overkroppen. God bevegelighet (det er jo en løpsvest), drikkepose, og samtidig det jeg anser som nok lommer til mitt bruk. Kanskje en vest som kan brukes til alt, uten særlig kompromisser for min del?.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 minutter siden, kardam skrev:

Og gul kajakk

Alt hjelper, men jeg tror det er padleren, og ikke minst åren, som er mest synlig. Stor forskjell på en treåre/hvit åre, og en sort åre. Selv om lyse årer blender deg litt mer fra lanternen på bakdekket (eller hodet).

Hiko Stamina kom på tilbud til -40% i dag, og var favorittvesten til en på milslukern. Bestilte Hiko Stamina og Mocke Racer, så får jeg se hvilke som passer best. Begge gir svært god bevegelighet, dekker lite og passer til trening, samt har nok oppbevaringsplass til langturer.

Lommene på Hiko virker svært gode, en med glidelås, og tre stretchlommer utenpå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 timer siden, kardam skrev:

Og gul kajakk

Helt riktig. Mvh en som observerer kajakkpadlere og deres farger jevnlig fra 44 fot seilbåt. 

Tilfeldigvis kommenterte jeg akkurat dette for konemor for et par uker siden. Hvor utrolig mer synlig gul kajakk er i forhold til en blå og en rød. Så på det tidspunktet de tre sammen. 

Endret av SnorreL
Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 minutter siden, SnorreL skrev:

Helt riktig. Mvh en som observerer kajakkpadlere og deres farger jevnlig fra 44 fot seilbåt. 

Tilfeldigvis kommenterte jeg akkurat dette for konemor for et par uker siden. Hvor utrolig mer synlig gul kajakk er i forhold til en blå og en rød. Så på det tidspunktet de tre sammen. 

Akkurat. Siden jeg padlet blå kajakk var valget om den guleste vesten jeg kunne finne, enkelt. Og gul åre. Jeg vil synes godt på lang avstand. Så en signalrød caps ble også kjøpt inn for dette formålet. 

Man er ganske sårbar i en liten kajakk. Og bølger det litt, så synes man bare tidvis også. 

  • Liker 1
  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Det ble til slutt, etter mye prøving, en Hiko Stamina! :)

Jeg synes faktisk Marine Pool vesten min var bedre og lettere (700 gram) enn Mocke Racer. (Marine Pool fås på jula for 250kr, du får ikke mer vest for pengene!). Mocke Racer har en romslig lomme, noe jeg savnet på Marine Pool, men føltes mer klumpete og volumiøs der den ikke skal være det...

Hiko Stamina var minst like god å padle med som Marine Pool, faktisk litt bedre! Det er jo en løpsvest som veier lite, er myk, og gir fantastisk bevegelsesfrihet! Lommene ser ikke allverden ut på bilder, men de er kjempesmarte, veldig elastiske, lett å organisere og finne fram i og holder ting godt på plass! Tyngre gjenstander i de ytre lommene bør sikres med en snor og liten krok.

I dag hadde jeg med en 4-timers tur, og i lommene kan jeg ha alt dette ute at det på noen måte kommer i veien for skikkelig padleteknikk, heller ikke under trening og rulling:

- Nødpeilsender

- VHF radio med antenne

- Caps

- Solbriller

- Mobiltelefon i vanntett etui

- GPS

- Vanntett hodelykt.

- 2 Stk innpakkete vestlandslefser

- Camelback drikkepose på ryggen.

- Fløyte og neseklype festes på brystet i festepunktene.

- Kniv hadde også vert plass til, om jeg ville hatt det med. 

Alt var lett å finne fram, og lå trygt i lommene, med perfekt plassering i forhold til fullstendig bevegelsesfrihet. Vesten veier langt under halvparten av store tunge turvester, noe som er veldig behagelig 👍

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.