Gå til innhold
  • Bli medlem

Johnsens turlogg Aysgarth Falls og Bolton Castle


REJOHN

Anbefalte innlegg


Fin tur og fin gjeng.

P6252613.JPG
Da er første turen i England unnagjort. Ikke en lang tur, ikke en tung tur, men en kjekk kort tur. Kort i lengde, men lang i tid. Vi er er hele 26 stykker i følget: Lang lang rekke. I tillegg har vi med to guider – fra Italia, men godt kjent i områdene vi skal gå. Og vi kom vel fram – og tilbake på smale veier, og med skikkelig bratte bakker.

Vi gikk i området rundt Aysgarth falls og Bolton Castle. Turen var beregnet til omtrent 12 kilometer med litt opp og ned, men ingen store utfordringer. En enkel tur.
P6252624.JPG
Med så pass mange som nesten 30 stykker, ville det bli spredning mellom første og siste person. Det vil også bli en del stopp underveis.

Vi parkerte på en grei parkeringsplass ved Aysgarth Falls. Dette er en «severdighet» inne i Nasjonalparken «Yorkshire Dales».
P6252631.JPG


Bare etter noen minutters spasertur, kom første stopp. Ved «fossene». Jeg tror fallet må ha vært på minst 5 meter....

Det hadde regnet den siste tiden, og i følge guidene, var elva større enn den pleier å være. Og selv da var den ikke spesielt stor. Det må litt mer til før en foss imponerer nordmenn.
P6252645.JPG
Selv Fossebekken er med imponerende etter kraftig regn...

Nå var fossene bare en av tingene vi skulle se denne dagen. Vi skulle også innom Bolton Castle. En gammel borg med betydning i Engelsk historie. Mary Steward – Mary queen of Scot- var fange i borgen en kort periode, og eierne var betydningsfulle folk i sin tid.

Rundturen gikk omtrent hele tiden på det som betegnes som «public footpath». Det var stolper som viste vei, men ellers nesten helt uten merking. Heldigvis for oss, så hadde vi med guider. Disse fant fram uten problemer. Uten skikkelig kart hadde jeg hatt problemer.
P6252648.JPG
Disse stiene - «public footpath» gikk over stor jorder, gjennom le og mange «hull» i steingardene. For å finne fram var det nødvendig med gode kunnskaper eller kart. Hele turen gikk innenfor Landranger kart OL 30.

Vi hadde ikke været helt med oss. Det regnet lett stort sett hele turen, men siden dette var en «kosetur» ble det stopp for mat og drikke innendørs flere ganger. Sist stopp ble det bare drikke....

Det var vanskelig å vite hvilen «utrustning» som ville være best. Høye fjellsko eller lave fjellsko, regnbukse eller Gore-tex. Lett regn og opp mot 14-15 grader gjør at det blir vått uansett. Med slik lett regn hele dagen vil gras og marker være fulle av regn, og der det var sti, så ville det være mye sorpe.
P6252651.JPG
Jeg valgte fullt utstyr med Gore-tex. Likevel ble jakken gjemt i sekken en del av turen. Om jeg ble våt av regn eller av svette går som regel ut på ett. Andre gikk med korte bukser og lette jakker.

Det ble en litt uvanlig tur. Vi krysset mange marker og gikk gjennom små og smale åpninger i steingardene. Det ble etter hvert litt kjedelig, og svært ulikt en tur i heia. Siste stykket gikk litt mer opp i høyden med vid sikt over Yorkshire Moors Det var i hvert fall noe å få med seg.
P6252655.JPG
Gjengen var, på tross av været, i godt humør, og prat og latter gikk lett. Det er en hyggelig gjeng å ha med på tur. Det lover godt for de neste turene..

Les hele artikkelen

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.