Gå til innhold
  • Bli medlem

Oslo- hvor er det best å bo ift natur og kollektivtransport?


Anbefalte innlegg

18 timer siden, Bokhylla skrev:

Til dere som er kjent i Oslo- hvor er den ultimate plassen å bo om man vil ha naturen i gåavstand, og samtidig godt kollektivtilbud og trygge oppvekstvilkår?  Her er det bare å komme med subjektive kjærlighetserklæringer til stedet "ditt" 😆

 

 

12 timer siden, Gittiamo skrev:

... Men drar jeg rett fra jobb til Drammen så er den timen unnagjort. Uansett. Og da å bruke ett minutt til skogen, så er det så mye enklere.

6A3EDC59-B5FA-47C1-91B9-9898BC8FF56E.jpeg

Her: https://www.finn.no/147175480 😁

20190531_074904.thumb.jpg.ce5b4e639abf5e083ae236244961c1d1.jpg

Særdeles barnevennlig, kort avstand til marka og barneskole, busstopp like bortenfor, DH sykling, stisykling, klatring/buldring og stier for fottur/joggetur, og alpint/langrenn i umiddelbar nærhet. 

Spøk til side, jeg bodde på Bjerke en del år (med et par minutter til t-bane). Tok like gjerne sykkelrunden via sentrum og Majorstua for å få med venner på tur før vi dro opp i marka. 

Valgte å flytte ut av Oslo for en del år siden jeg stort sett ikke brukte tilbudene i byen lenger, og ville ha større plass og "luft" og utsikt. Minuset er lenger pendlevei til jobb nær Oslo, men det er mye på plussiden som veier opp.

Mye handler om innstilling, enten bor man for lang unna både det ene og det andre, eller så bor man nært nok til at opplevelsen er verdt en "annmarsj". 🙂

Eneste jeg savner er ordentlige fjell, hilsen vestlending i eksil på Østlandet. 😄

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

@Terka da er Drammen satt på lista 😉😂

 

hehe, neida! Men ja, skjønner godt savnet etter fjell! Synes fortsatt det er hakket "vanskeligere" plomme seg ut i marka, enn å bare skulle gå "rett opp på toppen" der. I allefall når man har dårlig orienteringssans og ikke er vant med skog på den måten. Første turen i marka etter at jeg flyttet hit viste jeg ikke forskjellen på røde og blå løyper, og ble så frustrert over hvorfor så mange av stiene gikk over en myr etc 😂

  • Hehe 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

09082014673.thumb.jpg.4d3b57e79067bf18ed1cb012a0dab027.jpg

På 31.5.2019 den 0.03, tronn skrev:

Her på Østerås er det stille og rolig. Høy pensjonistfaktor i mitt borettslag. Jeg bor rett ved senteret, da har vi gangavstand til alt vi trenger, og trenger ikke bil for å gjøre storhandel. 

Noen vil påstå at vi har marka rett utenfor døren. Det er for eksempel ikke mange hundre meterne vi må gå for å finne skispor ved snørike vintre. Men er du som meg, og ikke blir fornøyd før du går på sti, og ikke grusvei, så er det litt lengre å gå.

Mange mener det er for dyrt her, men flytter man fra Oslo får man definitivt mer for pengene. God buss og t-bane forbindelse(bane 2 går 8 ganger timen til kvelden). 15 min til Majorstua, og 22 min til Jernbanetorget.

Vi stortrives. Har startet med turorientering her nå, og da har vi masse poster både i nabolaget, og dypt inn i marka.

 

Hei

Jeg kan se, at jeg er nesten nabo til Tronn og vil bekrefte at det kort tilgang til Bærumsmarka fra Østerås/Eiksmarka. Et stykke å gå, men mulig på ulike stier/grusveier.Når jeg nå tar bilen opp til Fossum iblant er det fordi jeg ikke tør sykle med de 2 huskyer foran sykkelen på biltrafikert vei. Jeg gjorde det før med 1 husky, men nr 2 er for vill. Du skal ikke langt inn i Marka før du finner ubeferdede stier og mulige teltplasser. Flere bra badeplasser om sommeren.

Lett til sentrum med T-bane. Litt høy Tesla-, setter- og pensjonist faktor, men OK. Mine barn gikk i skole her. Jeg vet ikke hvor stort motepresset er nå, men den gang en viss "krokodillefaktor!". Men den ene elgkalv hadde pønker tendenser og den andre kjørte "hashplanka", så det merket vi ikke noe særlig.

Ellers må du ta et Oslo kart og studere nærheten til marka og sjekke med barnehage/skoler, offentlig trafikk og prisnivå, som ved aller andre boligkjøp. 

Tronn kan kjenne meg på disse 2 huskyer

Elgen

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@elgen ja har vært litt rundtomkring på tur og utforsking (mest i Østlige deler) av Oslo siden jeg allerede bor her. Men siden jeg ikke kjenner noen som bor i flere av områdene er det gøy å høre hvorfor folk bosatte seg akkruat der😀

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Oslo.jpg.ea4a030afc85a9e87ad0074386f45169.jpg

Det er bare å velge langs den røde streken. 

Selv er jeg vokst opp på Nordberg og har vært vant til å ta på skiene på trappa hjemme, evt ta kollektivt til f.eks Frognerseteren og gå en runde hjem helt fra jeg var liten. Litt avhengig av hvor du bor (f.eks nedre del nær Ring 3 og nær T-bane) så er du ekstremt godt dekket kollektivt også. 

Har også bodd på Kolbotn/Sofiemyr og det har hatt samme fordeler. MEd mulgihet for både tog og buss ikke veldig langt unna.

Så kommer det an på hvor du jobber/skal jobbe. Selv var jeg i servicebransjen og møtte og avsluttet jobbdagen rundt om i hele Stor-Oslo så det spilte ikke så mye rolle. Hva man definerer som trygge oppvekstområder er veldig individuelt, men begge de nevnte fungerte både bra for meg da jeg var liten og bra for meg da jeg hadde barnehagebarn. For å komme litt nærmere naturen, ha kort vei til jobb og ekstremt med friluftsmuligheter utenfor døra så flyttet jeg til Finnmark i stedet ;-)

Jeg har nok noe av den røde streken som jeg ikke ville bodd langs selv, men dette er veldig smak og behag da det faktisk bor bra folk hele veien rundt der ;-) 

Og så kommer det litt an på friluftsønskene også. Sørmarkaterrenget skiller seg noe fra Nordmarka f.eks



 

Endret av Espen Ørud
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Avstand til jobb er en vanesak. Om man ikke er vant til det, kan 30 min på t-bane virke lenge, men det går seg fort til. Husk at du de fleste steder i Oslo kan spare tid med å sykle til / fra jobb. Greie sykkelveier hele året. 

Jeg har selv kjøpt nyhus nær sørmarka, men dette området har dårlig kollektivtransport og lengre å sykkeldistanse, så det vil gå mye mer tid enn om du bosetter deg for eksempel langs t-banelinjen.

Med tanke på fremtidig prisutvikling så bør du styre unna blokkområdene ved Mortensrud og Trosterud og også videre opp mot Bjørndal og Holmlia etc.. I tillegg til Oppsal og Bøler er Lambertseter, Bergkrystallen og deromkring bra og har hatt fin prisutvikling. 5-10 min med sykkel fra marka, så litt mindre tilgjengelig enn på Oppsal og Bøler, men du får til gjengjeld et langt finere nærområde med mye mer tilbud, bedre barnehager, skoler, kino, hyggelig kjøpesenter etc. 

Er ikke godt kjent i Groruddalen, men tror Tonsenhagen og Årvoll kan være OK. Andre deler av dalen bør du styre unna med mindre du får råd fra lokalkjente. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Larsdx ja sykler til jobb på ca 30 min nå, og det er helt innenfor. Litt varierende hvor godt sykkelveinettverket er utbygd (enda) i noen deler av Oslo, men det kommer seg fort 😀 Hadde det kun vært meg hadde reisevei ikke vært noe problem. Men då jeg jobber tredelt turnus med jobbing på lørdager og ikke har bil, blir avstand og kollektivtilbud viktig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi bor på Langerud ved Rustad Skole og har skiløype som går rett inn i Østmarka 3 min fra døren om vinteren. Det tar knappe 10 min å gå til fots til Rustadsaga / Nøklevann Beach og derfra åpner Østmarka seg. Om sommeren sykler vi inn med ungene i sykkelvogn og går korte turer. Er i området rundt Abildsø, Langerud, Skullerud, Bøler og Bogerud. Overkommelige priser og Østmarka som nærmeste nabo.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
På 31.5.2019 den 7.38, borgern skrev:

Tonsenhagen. Rett ved marka, mange stier og lysløype rett ved. Buss der kjører hele døgnet.

 

På 31.5.2019 den 7.38, borgern skrev:

Tonsenhagen. Rett ved marka, mange stier og lysløype rett ved. Buss der kjører hele døgnet.

Støttes. Bodd der i åtte år. Var vel egentlig eneste alt. da jeg skulle finne sted. 

Rett ved Lillomarka. Kort med buss til Østmarka (Lindeberg-området). Ikke langt til Nordmarka. Buss mot Romeriksåsen rett ved. 

Fint utgangspunkt for landeveissykling på Romerike. 

Busser i alle retninger. Linderudsenteret 10 min unna. Kort vei til Storo. Drøyt 20 min å trille til Oslo S med sparkesykkel.

Kan ikke komme på noen ting som kan få meg vekk fra paradis.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Egrab ja har vært der en del da et vennepar av meg bor i en av de høyblokkene- fantastisk utsikt!

Det eneste aberet der før meg er at det kun går buss, og at jeg ikke syns noen av badevannene som er rett i nærheten er så fine som for eksempel Nøklevann, Lutvann eller Ulsrudvann. Men ja, veldig fint område, så absolutt en plass jeg vurderer :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser at Voksenlia ovenfor Bogstadvannet ikke er nevnt. Vi bodde her i tre år i blokkene helt øverst i lia inntil nå i vinter (måtte flytte pga behov for mer plass og at mannen ville ha egen garasje🤪). Etter flere år på Torshov hvor vi brukte marka fra Maridalen må jeg si at jeg var litt skeptisk til hvordan det skulle bli, men jeg ble helt frelst! Brukte fem min fra døra til jeg var innenfor bommen mot Strømsdammen, og da kan du stikke ut på sti med en gang om du ikke ønsker å bruke markaveiene. Hele Nordmarka ligger for dine føtter året rundt. Nå vet ikke jeg hvilken prisklasse du leter etter bolig i, men dette er et område på denne siden av byen hvor du får mye for pengene - kanskje fordi de med litt høyere budsjett ikke vil bo i terrasseleiligheter 🤔 Mye bra vanlige folk, god spredning av unge og gamle. Du skal ikke langt inn i skogen før du praktisk talt går helt alene - i hvert fall hvis du liker sti. På vinteren gikk jeg også på randonnee i Wyller med ski in/ski out - man må traske litt til bakken, men det funker med feller. Flere barnehager også, og skoler. 32- og 45-bussen går rett utenfor døra og T-bane linje 1 bare noen minutters gange unna. Jeg pleide å sykle til jobb og det tok ca 20 min til sentrum. Og utsikten slår de fleste - legger ved et bilde fra terrassen vår.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1d69.jpg.f2866cde47295988dca1224cfbd07be3.jpg

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.