Gå til innhold
  • Bli medlem

Johnsens turlogg Mandag og tur.


REJOHN

Anbefalte innlegg


Bjødnali og Sælandsskogen.

P3180874.JPG
Det var ingen god værmelding for søndag. Nå fikk ikke YR helt rett, men på lørdagskveld ble det meldt om en fuktig søndag.

Bestyrerinnen var som vanlig klar på at hun kunne tenke seg en søndagstur. Broderen og Bjørg var også interessert i å bli med, men hva om vi hoppet over søndagen og tok turen på mandag?

Værmeldingen for mandag var mye bedre....
P3180878.JPG
Det ble en søndag uten tur. Gjennom de siste 20.30 årene har ikke det skjedd så ofte. Noen ganger på grunn av sykdom eller skade, men stort sett så har det blitt en søndagstur. Som pensjonist er det mulig å tilpasse turer til været. Og siden Bestyrerinnen også er lønnet av NAV, var det ingen ting i veien for å snu på flisa og gå tur en mandag.

Hvor turen skulle gå var et annet spørsmål. Bestyrerinnen foreslo stranden. Der har vi vært noen ganger, og selv om det vavr meldt sol, så skulle det blåse opp mot kuling. Vind og strand er ikke helt en optimal kombinasjon. Det blir «oppoverbakke» i motvinden....
P3180898.JPG
Jeg kunne tenke meg skog og innlandet. En tur som er forholdsvis kort, og ikke for mye eksponert for vind, er Selandsskogen Urddalen Bjødnali, Sjelset og tilbake til bilen.

Vi kunne ta oss god tid på mandagsmorgenen. Avtalen var å treffe broderen og kona klokka 11. Det tar 20 minutter å kjøre opp til Sælandsskogen, og litt før halv tolv, var vi på parkeringsplassen, klar for tur.

Yr holdt hva de lovet. Det var sol, og vind. Taksdalsvannet gikk hvitt. Et stykke langs vannet luktet det bål, og litt etter kunne vi se et oppslått telt. En familie med en liten unge på tur.
P3180901.JPG
Vi fortsatte vår tur oppover langs Urdåna. Det var bløtt i stien, men steinene var tørre og det gjorde det lett å gå. For å komme frem med lave sko, var det nødvendig å gå utenom noen plasser.

Litt lengre opp, traff vi på to karer. De hadde med redskap, og var i gang med å utbedre stien. Det var nye steiner på en del våte partier, og karene hadde alt gjort en god jobb. Den gamle opparbeidete stien er ofte vanskelig å komme fram på – tørrskodd, så noen steiner i de dypeste hullene vil være bra.
P3180905.JPG
Oppe mot Bjødnali var det is enkelte plasser. Frost om natten, selv om det er nesten 10 ggrader om dagen.

Vi var ikke alene. Det satt andre oppe ved hytta. Med en forbedret sti og mer merking, vil turen rundt bli populær. Alt nå er det mange som går tur i området. Det kunne vi se på parkeringsplassen. Mandag og 9 biler da vi kom. !2 13 biler da vi for.

Med så pass mange på en vanlig mandag, vil det være stappfullt på en flott søndag.
P3180908.JPG
Det er grei vei fra Bjødnali til Sjelset. Øverst, hvor det er flott utsikt mot Bryne og havet, pleier vinden å ta i om det blåser. Denne gangen var det meldt vind, og det gikk hvitt på vannet da vi startet. Oppe i skaret var det helt greit.

Den siste kilometeren langs bekken og tilbake til bilen, er et flott stykke, med marker trær og gammel vei. Bortsett fra at denne gang var bekken brun og ikke noe videre å se på.

Alle var enige om at det hadde vært en flott tur.

Les hele artikkelen

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.