Gå til innhold
  • Bli medlem

Johnsens turlogg En flott tur langs nordsjøen.


REJOHN

Anbefalte innlegg


Sol og hestehov.

P1000139.JPGVærmeldingen var ganske annerledes for søndag enn det jeg opplevde på lørdag. De snakket om sol og lite vind. Det skulle bli kaldere, men selv kuldegrader gjør det ikke egentlig kaldere enn det jeg hadde over toppen på lørdagsturen.

Da var det vind, sludd og hage. - riktig utrivelig en stund. Vinterklær var så avgjort en fordel.

Søndagsmorgen fant jeg fram samme klær. Og gjorde klar til en vintertur.
P1000304%2B%25282%2529.JPG
Forrige uke hadde Bestyrerinnen sterkt antydet at vi burde ta turen fra Hå til Varhaug, men hun ble kjapt nedstemt. Denne søndagen kom ikke dagens turmål til avstemming. Vi satset på Jærkysten. Spesielt siden værmeldingen var på skikkelig god. Yr melde om både sol og lite vind. Perfekt for en tur langs sjøen.

Broderen har jo sin egen grunn til å ta denne turen. Han prøver å finne årets første vipe, og det er ofte vi ser fuglen ned ved Bodle ganske tidlig på våren.

På denne turen fikk vi ikke se vipa, men det er rapportert at den har kommet.
P3100818.JPG
Det var først og fremst været som huskes fra denne turen. Sol. Og litt trekk, men stort sett bakfra. Det ble med andre ord et virkelig flott turvær. Det var ikke helt tørt. Noen av myrene var fortsatt bløte av alt regnet i uka.

Vi kom litt sent i gang. Det flotte været skulle i følge værmeldingen først komme litt ut på dagen. I tillegg måtte vi en tur ned til Varhaug med en bil, før vi kunne ta mot Hå og parkeringsplassen til den gamle prestegården.
P3100832.JPG
Der var vi ikke alene. Det var alt en masse biler, og en god del folk på vei sørover. Det er ikke så mange som går hele veien til Varhaug gamle kirkegård (og jeg pleier å gå både frem og tilbake), men denne dagen var det flere på vei.

Denne gangen satte broderen i gang appen som måler skritt og avstand. Omtrent 12.000 skritt og ni kilometer. Til en forandring hadde vi det ikke travelt. Likevel gikk det ganske greit nedover (sørover) langs kysten.

Broderen hadde anskaffet nytt kamera, og det ble tatt noen bilder. Det betydde igjen at den som stoppet opp for å ta bilder virkelig måtte henge i for å ta igjen de som «bare» gikk.
P1000209.JPG
Noen egentlig stopp ble det ikke på veien. Med sol i ansiktet og vinden bakfra, ble det en vårtur. Vi så hestehov, som jo ofte er den første markblomsten på våren.

I flott vårvær er det lett å drømme seg bort, og tenke på hvor sommerens turer kan gå. Etter en grei tur rundt Lifjellet på lørdag, var bakfoten ikke helt grei. I stede for å tenke på sommerturer,ble det mer tanke på å nå fram til Varhaug.
P3100834.JPG

Det var i hvert fall ikke snakk om å ta turen tilbake. Håpet er at ting retter seg utover vår og sommer.

Les hele artikkelen

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.