Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hva vil det si at en skalljakke har fôr / vattering i seg?
Jeg leser litt om to forskjellige jakker:

Haglofs Spitz
https://prisguiden.no/produkt/haglofs-spitz-herre-299555

Haglofs Roc Spirit
https://prisguiden.no/produkt/haglofs-roc-spirit-skalljakke-herre-299422

Disse to jakkene er i mine øyne veldig like. Spitz jakken har oppnevnt fôr/vattering, mens Roc Spirit har ikke (Jeg har sistnevnte, og er nysgjerrig på begrepet) 
Finner ikke svar via google-søk, så jeg antar dette er noe "alle" vet utenom meg..:angel:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det står ikke at Spitz-jakka er vattert. Du bør lese spesifikasjone på jakka hos de seriøse selgerene (Fjellsport bl.a har god beskrivelse av produktet). Virker som to ganske så like jakker med litt forskjellig snitt. Begge 3-lags GTX uten for. 

Uansett så er vattert jakke vattert med tynt «boblejakkefor» inni mens det kan være mesh i jakker som bare er foret. Beste er å søke litt rundt med Google for å finne ut hva slags for en jakke har.  

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg vil påstå at hvis det er vattering, så er det ikke ei skalljakke. Men det trenger jo ikke å bety at den ikke kan ha mange øvrige egenskaper til felles med ei skalljakke.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Enig i at det egentlig ikke er en skalljakke om den er foret. Men flere merker selger såkalte skallklær med noe foring.  Norrøna og Bergans har i hvert fall noen klær, kategorisert som skall, med foring (primaloft)  

Uansett i dette tilfeller så er det Prisjakt som ikke har spesifikasjonene i orden. De henter vel bare opp stikkord fra selgerene og «oversetter» de. Antar de har oversatt 3-lags til foring.  Eller noe sånt idiotisk. Men det Prisjakt skriver om alle sine produkter må man ta med en klype salt. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Omnilite skrev:

Spitz er "Gore Tex Pro"

Roc Spirit er "Gore Tex"

Det betyr at Spitz har den nyeste Gore Tex membranen som skal ha bedre pusteevne enn de eldre typene. Du kan sjekke forskjellene på siden til Gore.

https://www.gore-tex.com

Jeg finner ikke det du skriver spesifikt om Spitz inne på linken..
Leste i går kveld at Roc Spirit jakken min er godt beregnet til fjelltopp turer, men at man ville bli enormt svett inni. Jeg har brukt jakka nesten hver dag i 3 mnd nå, men har ikke har noen veldig heftige toppturer med den enda.

Dersom Spitz jakken rett og slett er en oppgradering av Roc Spirit, der nesten alt er likt bortsett fra membranen puster mye bedre på Spitz, så vurderer jeg å gå til innkjøp av den altså. En svett og klam gore-tex jakke er ikke mye kjekt på tur.. Det er jo bare å slenge Roc Spirit på finn slik den ikke blir totalt bomkjøp.. 
Noen som har noen gode formeninger her som kan hjelpe meg med valget?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Skrevet (endret)

Fjellsport blant annet skriver i sine speks at Spitz har 3-lags pro. Mens Roc er i Gore-Tex C-Knit. 

Du bør ikke ta utgangspunkt i hva Prisjakt skriver om produktet. Bare å Google begge jakkene det så finner du produktinformasjon på jakkene. Jeg fant både på Fjellsport sine sider og Haglöfs egne hjemmesider. 

Men begge jakkene er jo fine og funksjonelle 😊 hva som er best til deg kommer an på bruken. Skal du bare ha til lett utebruk er jo dagens jakke mer enn god nok. 

Endret av Gittiamo
La til litt

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Skrevet (endret)
17 minutter siden, Gittiamo skrev:

Fjellsport blant annet skriver i sine speks at Spitz har 3-lags pro. Mens Roc er i Gore-Tex C-Knit

Takker for svar!
Jeg har alltid trodd at 3-lags GTX er 3-lags GTX, ikke at det fantes flere underkategorier her også. Nå fikk jeg en god pekepinn på hva jeg ska google etter for dypere informasjon! Takk😊

Endret av Rogavel

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Terka
   Noen på forumet som har erfaring med Arcteryx Alpha AR skalljakke?
   Trenger snart en ny skalljakke for vinterfjell (bratt fjell/fjellklatring og toppturer på ski) og noe isklatring. 
   Har i dag en MH Tupilak jakke som begynner å bli slitt, vinterens versjon av denne har ikke lufting under armene (noe jeg ønsker på toppturer) og dermed havner den litt ned på ønskelisten.
   Norrøna Trollveggen GTX Pro eller Light er sjekket ut og funnet ok, men Arcteryx Alpha SV passer(meg) mye bedre på alle områder/mine kriterier.
   Denne uken er Arcteryx Alpha AR mye billigere en Arcteryx Alpha SV (som er en klart favoritt bortsett fra prisen), men jeg har kun sett den på nett, de andre er prøvd. Et minus er lavere slitestyrke på AR ift SV, men ellers kan den være aktuell.
   Jakka: https://arcteryx.com/ch/en/shop/mens/alpha-ar-jacket
   De få reviews jeg har funnet på nett av Alpha AR:
   http://scottishmountaineer.com/arcteryx-alpha-ar-jacket-review/ https://www.travelerted.com/2015/arcteryx-alpha-ar-hardshell-jacket-review/amp/ Håper er altså at noen på forumet har den og har brukt den i tilsvarende aktiviteter som listet opp innledningsvis, og kan gi en "Yay", eller "ligg unna" vurdering. 😄
  • Av unirune
   Min gode gamle Arc'teryx Theta AR skalljakke er moden for utskiftning, og jeg ønsker tips om lignende modeller (Theta AR har gått ut fra sortimentet til Arc'teryx). Jeg har sålangt bare prøvd Norrøna falketind Gore-Tex (spontankjøp pga god pris i outlet), men savnet umiddelbart det forlengede ryggpartiet på Theta AR. Likte heller ikke mobil-lommen som er alt for liten for moderne smarttelefoner, men det er en bagatell. Vurderer derfor å sende denne i retur.
   Ønskede egenskaper:
   Solid og slitesterkt stoff (har andre lette jakker) Forlenget ryggparti Gode luftemuligheter under armene Gode justeringsmuligheter på hetta Ellers er jeg ikke låst til noe merke. Funksjon og kvalitet > mote og merkenavn.
   Takker for alle idéer og innspill!
  • Av elisati
   Har noen erfaring med denne jakken? https://www.bergans.com/catalog/clothing-women/jackets-women/shell-jackets-women/Eidfjord-Lady-Jacket
   Tenker meg en ny skalljakke og er generelt veldig glad i passformen og kvaliteten på Bergans sine klær.  Tar også gjerne i mot  tips om andre gode skalljakker
   Bruksområdet for jakken er allsidig friluftsliv.
    
  • Av A-nala
   Hei. 
    
   Lurer på om noen har erfaring med noen av følgende klær:
   norrøna recon, hvordan er buksa i all slags vær? Puster greit? Noen som har brukt den 2018 modellen eller vet litt om det er store forskjeller på de andre utgavene og 2018?
    
   Arcteryx beta ar og eventuelt alpha ar?
    
   skal kjøpe en skallbukse og da er jeg på utkikk etter noe som er holdbart. Også kanskje tåler en dags vandring med regn. 
   Eller kanskje har dere tips til andre merker enn de jeg har skrevet over her? Har ikke satt noen makspris så bare kom med tips. 
  • Av Elisabeth Skartland
   Hei!
   er det noe som har erfaring med en av disse jakkene fra Bergans? Det står mellom modellene Cecilie Skog, Eidfjord og Dynamic.
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.