Gå til innhold
  • Bli medlem

Matpakke når ein bur på betjent/privateigd turisthytte.


Gunn Evensen

Anbefalte innlegg

Det kan være en mulighet å kjøpe brød på betjente hytter. Har gjort det selv ved flere anledninger, sist på Litlos på Hardangervidda. Gikk nesten en uke på det brødet der. Fantastisk godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Folk i Norge har så god råd idag at de ikke klarer å begripe at noen faktisk også er fattige og at de sliter med ting som for andre er helt selvfølgelig. Det leser man overalt på sosiale medier. Det eneste folk tenker på er sin egen situasjon og hvordan den kan bli bedre. 

Håper nesten på at vi får en stor nedgangskonjunktur i Norge slik at vi får tilbake det Norge en gang hadde. Vi begynner å miste den norske sjelen. Hvis boligprisene kan synke 50% kan vi kanskje også få tilbake en sosial boligpolitikk, som alle med hus idag sier er det beste som finnes. 

Dessverre er det slik at jo rikere folk blir jo mindre bryr de seg om andre og jo mer blir man opptatt av å sikre seg selv mer. (generelt, ikke alle).

 

  • Liker 4
  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 29.1.2019 den 17.47, Gunn Evensen skrev:

Spørsmålet er om det er frekt å ha med eigen fjøl, pålegg, emballasje osb. og smørje nista si ved bordet i matsalen på ei slik hytte? 

 

På 29.1.2019 den 17.47, Gunn Evensen skrev:

eg treng litt innføring i skikk og bruk

Dette var det trådstarter spurte om. Ble vel gitt mye svar rundt dette, at dette ikke var greit, selv om de fleste ikke sa det rett ut. 

Hadde spørsmålet vært stilt feks slik: 

På grunn av begrenset økonomi ønsker jeg lage mine egne matpakker, hvordan gjøres dette best på en privatdrevet turisthytte. 

Forslag til mat som er egnet for en 8 dagers tur tas også i mot. 

Tipper det hadde vært en helt annen og konstruktiv respons i den tråden, det som ble resultatet i dette tilfelle. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det ble gitt få konstruktive svar her. Hun trengte bare et ja eller nei. Ikke en avhandling i hvordan og hva hun skal spise og hvordan forvalte egne penger 🙈 

Jeg har ikke hatt råd til full bevertning på slike hytter. Å dra på disse hyttene har skjært seg langt inn til beinet hos meg.  Er vel ikke noe galt i det? Jeg har jo derfor selv laget egen mat utenfor hyttene.  Og mange kan si «hvorfor drar du dit da?»  men er man flere så må man bare henge seg på de om man vil ut og oppleve livet fremfor å sitte hjemme alene. 

Veldig flott med full treretters og pen garnityr på maten på disse fjellstuene, men jeg hadde vært like Happy for bokslappskaus. Men det valget har man ikke og man er nesten tvungen til å kjøpe flott restaurantmat (som jeg så absolutt elsker men kan avstå fra) 

Endret av Gittiamo
  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes ikke folk er så på viddene jeg, folk prøver å hjelpe, er konstruktive og kommer med konkrete priser, regnestykker og egne erfaringer med «skikk og bruk». Bedre kan det ikke bli! 👍

(Det var trådstarter som dro inn økonomi først selv, og da er det naturlig at noen nevner det. Så er det hundrevis (tusenvis) av folk inne og leser, og er med på disusjonen. Sånn blir det :) )

Og nå bidro jeg med enda ett helt unødvendig innlegg 🤣

 

(Ikke glem at det sitter mennesker bak alle disse velmenende rådene - ikke kjekt å få kritikk for alt som blir skrevet som ikke er helt slik svar som trådstarter ønsker seg)

Endret av Marius Engelsen
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Personlig synes jeg disse brødskiveprisene er så borte i natta at jeg konsekvent tar med egen mat på betjente hytter. Det er vel noe politisk motivert som har hengt ved meg siden studenttiden. Jeg opplever at man ved å ha disse skyhøye prisene segregerer befolkningen på betjente hytter, og lar folk med dårligere råd velge bort disse flotte naturområdene til fordel for selvbetjente hytter, hvor frokosten kan lages langt billigere. En pakke havregryn til 134kr. Det kan ikke forsvares.

Betjente hytter får holde et monopol og stenge sine selvbetjente kvarterer for å maksimere profitten i sesongene. Det irriterer litt. Det er heller ikke kjekt å komme til disse forbudskiltene hvor all telting innen 500 meter skal betales til den betjente hytta. Jeg liker ikke at allemannsretten uthules til fordel for disse fjellhotellene.

Men det sagt, så svinger jeg mer enn gjerne sliten innom og bestiller en middagstallerken og iskald pils før jeg går videre til teltplassen. Litt hykler i det daglige må man være. Men varm middag til 150,- (sikkert dyrere nå) er jo ikke så gærnt priset heller.

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.