Gå til innhold
  • Bli medlem

Johnsens turlogg Søndagstur med Norskeklubben.


REJOHN

Anbefalte innlegg


Første tur på Grand Canaria i 2019,

P1270249.JPG
Det er etterhvert blitt en tradisjon. Gjengen samles i Puerto Rico i slutten av januar. Ikke for å slite solstoler, men for å slite skosåler. Det er likevel været som gjør at vi velger å gå turer i «syden». Få plasser i Norge med kortbukse og blusevær i januar.

I 2018 var vi muligens uheldige, og hadde regn nesten hver dag. Med temperaturer ned mot 10 grader ble det litt surt inne i mellom. Dette året var Yr - så langt – rause med både sol og varme. Termometeret i bussen på vei fra flyplassen rundt klokka ti om kvelden, viste 19-20 grader......
P1270241.JPG
Søndag arrangerer Norskeklubben tur. Det kommer folk fra både Puerto Rico og Arguineguin. Og så går hele gjengen ned til Puerto Rico eller Arguineguin annen hver gang. Nede blir det møte med allsang og noe å drikke til.

Denne søndagen ville endepunktet være Arguineguin.

Gjengen er fulltallig dette året. Edvin og Anne Margrete kommer fra Tysvær med et tidlig fly, og steller i stand kveldsmat til sultne folk fra Jæren – Sigbjørn, Anne Lise, Kjell, Ingrid og Bestyrerinnen – med meg....
P1270257.JPG
Edvin, valg til turleder mot bare en stemme, sammen med nestleder Anne Margrete startet årets tursesong med å gå ned til Puerto Rico, for så å gå opp bakken mot Norskeplassen. En liten omvei på et par – 4 kilometer. Vi andre valgte å gå fra hotellet direkte til Norskeplassen. Det er bare 3 kilometer.

På Norskeplassen var det folk, masse folk, og mange som ville være med Norskeklubben på tur. Turen skulle gå Miljøruta mot Arguineguin.
P1270258.JPG
Vi var nesten 60 som startet turen, noen falt av underveis, mens andre kom til. Vi var 56 som kom til Arguineguin.

Med så mange sammen på tur er det vanskelig å holde alle samlet. Det ble noen små oppsamlingspauser underveis, men Norskeklubbens folk er flinke til tilpasse farten etter forholdene. I dette tilfellet de som går litt senere enn de sprekeste,
P1270271.JPG
Norskeklubben er som regel heldig med været på sine turer. Nå er det som regel flott vær på Kanarieøyene, men likevel må Norskeklubben ha en direkte linje til værgudene, Denne gangen var det ekstra fint vær. Blå himmel og blå sjø. Sol og nesten ikke vind, og best av alt en temperatur rundt 20 grader – i sola.

Miljøruta er en fin søndagstur. Den går slik at det er mulig å få tatt noen ganske bra bilder, og naturen er selvsagt ganske annerledes en hjemme. Denne dagen gikk vi og riktig nøt turen nedover mot havet.
P1270274.JPG
Nede i Arguineguin nøt vi drikke.

Det tok litt tid å synge både den røde grønne og hvite sangen, og vi fikk noen gode vitser inne i bland. For vår del gikk turen videre ned til stranden og mot Balito og opp bakken tilbake til hotellet.

Turen med Norskeklubben ble omtrent 9 kilometer, med vårt spesielle tillegg ble det (for noen av oss) en søndagstur på 14 kilometer, En skikkelig søndagstur i kortbukser og bare tynn bluse – i januar.
P1270278.JPG


Les hele artikkelen

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.