Gå til innhold
REJOHN

Johnsens turlogg Søndagstur langs jærstrender.

Anbefalte innlegg


Bestyrerinnen og jeg i vinden.

P1130094.JPG
Det ble ingen tur på lørdag. To timer på sykkel og med styrketrening i stede. Både akilleshælen og været gjorde at jeg valgte å ta det med ro. Bestyrerinnen var veldig klar på at hun gjerne ville være med til «syden» og der er planen å gå. Mange turer, som i fjor og året før. Det er ikke lenge til vi drar.....

Planen var å ta en litt lengre tur på søndagen. Yr var mer velvillig med finvær søndag enn på lørdagen, og det kunne se ut som om det var mulig å få en «tørr» tur rundt Lifjellet. En tur på to – tre timer, som nå er blitt en langtur...
P1130079.JPG
Lørdagsmorgen var det regn. Det blåste og skulle blåse mer ut over dagen. Regn og vind var ikke det jeg hadde sett fram til. Bestyrerinnen mente det burde være greit med en kortere tur.

Klokke ble nærmere halv elleve. Jeg måtte igjen ta en beslutning. Regn og vind? Og bestyrerinnen ville helt på tur sammen med meg. Det ble til at vi valgte å gå langs sjøen.
P1130088.JPG
Det er ikke lange kjøreturen ned til Reve havn. Fra havna er det mulig å gå både sørover og nordover. Den vanligste turen går sørover mot Orre – og Friluftshuset. Som har oppe på søndager og serverer kaffe og lapper. Et godt turmål for en søndagstur.

Det tar normalt rundt en time å gå fra havna og til Friluftshuset på Orre. Mesteparten av turen går på strand, men den første delen går over marker. På sommeren er det ungdyr ute. Vi velger normalt andre turer da. Det er mulig å gå nordover på sommeren, selv om jeg ikke har gått her så ofte.
P1130097%2B%25282%2529.JPG
Det var fortsatt ikke skikkelig vinter denne søndagen. Mer høst egentlig. På Reve blåste det friskt. Vi fikk vinden bakfra på vei sørover, og etter en stund var det mulig å gå med noen små lettelser i antrekket. Glidelåsen på jakken nesten nede.

Det gikk hvitt på sjøen. Vi kunne se store bølger ute i havet. Bestyrerinnen var glad hun ikke var på den enslige båten vi kunne se ute i horisonten. Mye lengre uten enn normalt, antakelig på grunn av bølgene som tårnet opp nærmere land.
P1130106%2B%25282%2529.JPG
Uvær og storm har endret Revestranden siden sist vi gikk her. Sjøen gikk mye nærmere sanddynene. Mye av sanden var forsvunnet og stranden var dekket med grus og stein. Alt på bare en måned.

Bølgene som ruller over stein og grus lager lyd. Mye lyd. Det er faktisk mulig å høre bruset hjemmefra om natten.
P1130107.JPG
Vi fikk en liten pause på Friluftshuset.

Hjemover - nordover - ble en blandet fornøyelse. Vinden tok seg opp og det blåste 13-14m/sek rett i mot. Det kom noe regn, men vi fikk også noen små solgløtt inne i mellom. Vind i mot og bløt sand gir ikke de beste forholdene, selv om det er paddeflatt.
P1130117.JPG
Det ble liksom litt oppoverbakke en god stund.

Det var ikke mange folk mellom Reve havn og Jærens rev. Etter dette kunne vi se en hel del på tur. Noen hadde faktisk tent opp bål og hadde en skikkelig utflukt.
P1130125.JPG
Tilbake ved Reve havn gikk vi på kjentfolk. Godt utstyrt med både Leica M 3 og Rolleiflex 6x6. Selv har jeg lagt Leica`en litt på hylla, men det var skikkelig kjekt å få se slike kamera i bruk. Det minnet om de gode gamle dagene.

Både Bestyrerinnen og jeg var enige om at det hadde vært en fin tur – i vinden.

Les hele artikkelen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.