Gå til innhold
Terka

Fikse skinnhansker?

Anbefalte innlegg

Favoritthanskene mine for bruk når skituppene peker nedover i terrenget begynner å bli slitt. Skinnet begynner å bli tynnslitt på fingrene, og er slitt bort enkelte steder.

Noen som har tips til hvordan få fikser dem, enten lappe eller "plasterløsning" ? (Ducktape er jeg kjent med... 😄)

20181129_204628.thumb.jpg.97f0012cd3a9152774596f3f88b8a278.jpg

20181129_204559.thumb.jpg.f91fa77799718ab845a18a4fb77cbbdc.jpg

20181129_204504.thumb.jpg.0c67df3b89511bf568cbb46f8e1a6fd9.jpg

Det er denne hansken/modellen det et snakk om (Selvsagt "discontinued" av Hestra): https://www.outdoorgearlab.com/reviews/snow-sports/ski-gloves/hestra-vertical-cut-freeride

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg fikk ett år ekstra ut av favoritthanskene mine ved å bruke kontaktlim og tynt geiteskinn :)
Men vrient å få det til å sitte skikkelig ytterst i tuppen nære sømmen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tenker to ting. Det ene er at skinnet ser ut til å ha blitt morkent også utover de stedene som nå har blitt slitt hull på. M.a.o. det bør skiftes skinn i patcher. i så måte ville jeg tenkt f.eks. på https://www.systudio.no som jeg vet er en dyktig mann. Koster litt, men go'hanskene  og du får mange fine turer
Det andre jeg tenker på er; du må slutte å klamre deg så fælt til stavene når du setter utfor bratta :-) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
8 minutter siden, martin.m skrev:

Det andre jeg tenker på er; du må slutte å klamre deg så fælt til stavene når du setter utfor bratta :-) 

Har nok vært noen skarpe stålkanter og steiner/berg innom der også. 😄

Annen finurlig ting er at jeg er venstrehendt, venstre hanske er ok mens høyre har fått juling.

Takk for tips om å bytte inn skinn @martin.m. 👍 En av de tingene som har gjort disse hanskene ekstra bra er at skinnet innvendig har vært ekstra mykt ift andre modeller, noe som gir veldig godt grep.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vi har et skomakerpar i Lillehammer som er helt herlige og som fikser de utroligste ting. Kanskje det er noen sånne nær deg? Etter å ha fulgt de folka på Lillehammer på Facebook en stund nå har jeg konkludert med at jeg skal prøve å få de til å fikse ting jeg tidligere har dømt til døden og kastet for å kjøpe nytt. Ser de fikset ting jeg tidligere har trodd var hinsides hjelp og gjør at det ser nesten nytt ut. :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Hammer
   Da!! har skoene mine virkelig lagt inn både årer og påhengsmotor! De har fått tilbake til en tilstand som minner mer om produkter som leveres som byggesett!
   Det skal sies at jeg ser overhodet ikke noen gode grunner for å ikke kjøpe nytt par av de skoene jeg har (Crispi Besseggen). Holdt lenge, upåklagelig gode å gå i (faktisk eneste paret sko jeg har hvor jeg ikke får vondt i leggene), relativt lette, og generelt svært fornøyd. 
   Men! Jeg pleier svært ofte å bli bløt fra innsiden pga. Gore-Tex membran. Derfor har det sneket seg inn en ørliten tanke på å prøve ut et par sko uten membran. Noen gode forslag på tilsvarende sko? Og hvorfor skal jeg kutte ut GoreTex? Er jo fint å gå tørrskodd når jeg koper rundt med lav intensitet. 
  • Av qwer993
   Forbruket av sitteunderlag og liggeunderlag i skum har vært litt for høyt. Enten blir de gjennomhullet i lyngen så de lekker, eller så blir de revet opp av kvist og grener i tett skog.
   Det er bare å påføre limet midt nede i sprekken. Dersom det er revet bort litt skum så det er et hull, eller om det blir en grop, så lar det seg fint fylle med lim også. Smeltelimet smelter sammen med selve skummet, slik at det blir en skikkelig sveis som blir helt tett.
   Limet er varmt så det er lurt å bruke hansker for å kunne stryke bort lim.
   Før liming:


   Etter liming:

   Oversiden:

    

    
  • Av Chirsbom
   Hei, 
   Ser jeg har et behov for å oppgradere opplegget mitt med bekledning for hendene. 
   Bruken er primært ordinær frilufts camping sommer som vinter. 
   Nå har jeg et par merino ull liners, et par vel brukte skinnhansker med kunstig foring, et par forede softshell hansker, en tykk ullvott og en billig vindtett overtrekksvott. 
   Det jeg ønsker er tips til et par gode hansker som tåler en støyt som "arbeidshansker" og som gir god fingerfølelse, dvs at jeg kan gjøre relativt mye med dem, gjerne med utskiftbart for. Og et par vind- og vanntette votter som tåler mange minus, og med utskiftbart for. 
   Har kikket på Hestra og Black Diamond primært, kjenner ikke til Norrøna sine alternativer, og Arcteryx blir nok for dyrt. 
   Skinn vs kunstig? Ullfor vs kunstig for? Hvor mange "deler" trengs til å dekke de fleste behov for arbeid med en camp, men og holde kulden på avstand? 
   Takker og bukker for alle innspill! 
   Mvh
   Christian.
  • Av ost
   En gang midt på 90-tallet fikk jeg kjøpt en slik bråkebøtte. Den fungerte utmerket frem til tidlig 2000-tall da pumpa knakk. Kombinert med en radikal endring av utelivet endte primusen i et evig flyttelass. Først i 2015 fikk jeg karret meg til å kjøpe en ny pumpe, som ble satt på nå i 2017... 
   Når jeg nå ENDELIG skal prøve å få liv i den gamle rakkeren, ser jeg at den helt mangler primer pad (veken som lå på bunnen). I tillegg slår det meg at jeg jo bør ta en sjekk på det meste andre som sjekkes kan. Så: hva bør jeg se på og sjekke? Vet noen hvor jeg finner primer pad? Og kan bensin som har stått på flaske i 15 år fortsatt brukes? 

   Ny pumpe til venstre, gammel til høyre. Ble litt satt ut av den hvite plastdingsen på enden av plastrøret som erstatter det jeg antar er ett kobberfilter på den gamle. Skal dette tas av? 
  • Av Fjellgeita84
   Hei.
   Jeg kunne tenke meg å forsøke å lage egne skaller / samesko, men har noen spørsmål angående valg og bruk av materialer til dette. Har du erfaring på området, takker jeg på forhånd for svar, tips, råd og linker til steder som selger materialer til dette formålet
   Jeg har lest at såler lages av panneskinnet fra dyreskallen og at overlæret lages av skinnet fra bein og legger hos rein. Er det noen steder man kan få kjøpt slikt skinn?
   Jeg har også lest at garvet reinskinn kun egner seg til innendørs bruk eller der det er tørt. Vil dette si at jeg må operere med 100% ubehandlet reinskinn, eller finnes det skinn som på annen måte er spesielt behandlet for bruk til mitt formål?
   Er det mest fordelaktig å sy for hånd eller med symaskin? Og hvilke materialer er best egnet å sy med, samt bruke som varmeisolasjon? Har f.eks lest at skaller tradisjonsmessig syes med tråder som er laget av sener fra reinsdyret og fylles med sennegress ( evnt kartanka ) for å holde føttene varme. Hvor kan man i såfall få kjøpt tråder laget av reinsdyr sener ??
   Hvordan gjør jeg skallene mest mulig vanntett?
   Finnes det noen steder hvor man også får kjøpt rimelig skinn ( alle typer ) uten pels? ( til andre formål som f.eks klær )
   Jeg er generelt opptatt av å lage skallene på den tradisjonelle måten, men vil også høre om andre sine metoder og erfaringer for å finne løsningen som resulterer i best mulig holdbarhet og varme, da intensjonen er å bruke skallene fast gjennom hele vintersesongen.
   Kan også være interessert i å kjøpe ekte og brukte skaller / samesko str 39 - 40 dersom noen har å tilby til en rimelig penge
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.