Gå til innhold
  • Bli medlem

Kløv til Samojed


Leif88

Anbefalte innlegg

Hei! Er det noen her inne som har Samojed og bruker kløv? Familien har skaffet seg Samojed og vi vil gjerne at den skal lære seg med kløv. Er det noen som har Kløv og anbefale til denne rasen og gjerne erfaring med Samojed? 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vår Eurasier som i og for seg er avlet opp på blant annet Samojed bruker Laika kløv. En god kløv uten noe mikkmakk som er svært holdbar.

Ett lite bonustips er å bruke en nomesele under kløven, da kan hunden trekke og slite uten at kløven flytter seg bakover. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har bare brukt Togo-kløv fra Seleverkstedet til mine samojeder.  Er veldig fornøyd med det. Noen venner har vært fornøyde med Laika-kløver til sine samojeder.

Det kan være ganske stor forskjell i størrelse på samojeder, så jeg vil anbefale deg å vente med å kjøpe til hunden er eldre/ utvokst.

Endret av Kaisi
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker togokløven fra seleverkstedet, og er veldig fornøyd. Samojeden her elsker å jobbe med den på. Undersøkte endel da jeg skulle investere, husker ikke detaljene men mener det var noen få alternativer fra utlandet(Sverige og USA) jeg også vurderte pga prisen. Fant ut at det var like greit å kjøpe norsk, både pga alle gode omtaler/anbefalinger og at prisen nok ble lik mtp importitgiftene. De er meget solide og vel verdt investeringen. Aldri opplevd noe plager av den(gnagsår mm) og f.eks Laika ligger vel tettere inntil kroppen, som jo ikke er fordel mtp all pelsen:) ser for meg må bli fortere varmt for de:) står i tillegg mye nyttig på nettsida til seleverkstedet om bruk av kløv. bilde av fornøyd frøken som fikk kjølt seg ned i varmen 800moh på høstferieturen vår. Unormalt varmt kan en si...

874C078B-2927-4053-BEEA-AA1D367918B7.jpeg

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

21 timer siden, Leif88 skrev:

Takk for gode svar :) noen som har svar på hvilken størrelse en voksen Samojed hannhund burde ha? Han er valp enda, så vanskelig og ta mål

Må nok vente til han er vokst ferdig. Valgte minste seleverkstedet anbefalte til samojed tispe, angret litt i ettertid da det ble litt liten plass i veskene..hadde da prøvd en Laika kløv som har helt annen form, og den ble for sid til henne, valgte størrelse litt utfra dette...så viktig å tenke på målene både hund og hvordan kløven er utformet. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for masse gode råd og tips :) 

spørs om det må ventes til han blir litt større før kløven kjøpes... fikk råd om og starte «tilvenning» med kløv tidlig så de skulle bli vant med det, men blir ikke og kjøpe en kløv som han bare vokser ut av :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi kjøpte kløv i forhold til forventet størrelse og den ble bitte litt liten, kunne kanskje gått opp en størrelse. Likevel har kløven fungert ypperlig på alle turene vi har vært på, og da er det snakk om alt fra turer på en til tre uker og nå sist Norge på langs. Det viktige for oss var å tilvende hunden tidlig slik at han ble komfortabel med å gå med den. Hunden bærer nå kløv i steinur, kratt, fjell og over elver uten problemer. I starten hadde vi bare pakket doruller i kløven for å fylle den opp og det er utrolig hvordan hunden må bruke hodet for å komme seg frem i vanskelig terreng. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.