Gå til innhold
  • Bli medlem

Et oppgjør med friluftsbransjen


Memento mori

Anbefalte innlegg

Annonse

Tonje er kul. Hun har alt av det som gir status i dag. Men hun gir litt faen i det og gjør sin greie. Hun gjør dette for egen del og ikke så mye følgerene. Men hun er tilfeldigvis ung, jente og blond og gjør dette for å finansiere sin livsstil. 

Det hun skriver om bot ol er jo ingen hemmelighet. Mange kjøper seg følgere for å få innpass og så sponsorer. Er jo en form for investering i egen fremtid. Men kun for de spesielt interesserte spør du meg. Men de driter jo i konsekvensene. De vil jo helst bare tjene på å bruke seg selv som markedsføringsmateriell. Det er mange av de og de tjener jo på å få flest mulig likes. Og om en blondine står halvnaken på en klippe så får hun garantert mye likes. 

Når ga du sist en likes til en oppstilt søt jente på en fjelltopp? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Kjell Iver endret tittelen til Et oppgjør med friluftsbransjen

Enda en. Er kanskje en trend på sosiale media om en velger å følge den typen kontoer. Men de som ikke liker den trenden får gå i seg selv, for de skaper den selv. Om de ikke følger den type kontoer, og liker den type innhold, så stopper det fort av seg selv. 

Men har enda til gode å treffe på oversminkede jegere og halvnakne damer på fjellturene mine, så enten går jeg på feil plass eller så er det ikke så ille i virkeligheten som de vil ha det til. Men klikk får de med slike oppkonstruerte problemer.

En jakke fungerer foresten akkurat like bra om den er gul, blå, rød, grøn, rosa eller svart...

Endret av Jan Erik Hansen
  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

16 minutter siden, tubbs skrev:

Mengde likes på slike bilder avgjøres fullt og helt av mengden klær vedkommende har på seg :)

Bra du er kjønnsnøytral :)

Er det noe unorsk med dette behovet for oppmerksomhet som enkelte har? Usikker på om det bare har med sosiale medier å gjøre. Alt skal være så voldsomt og dramatisk. 

Men det er en haug med folk som faktisk går ekstreme turer og har helt unike opplevelser i naturen, som ikke poster ett ord om det på sosiale medier. Det er lett å glemme, men det er mange flere enn man tror, og jeg syns det er litt kult.  

 Halvnaken på en fjelltopp eller bruk av bannskap eller store bokstaver for å få oppmerksomhet, det er vel noe av det samme. Det var jo noen som tok fri fra jobb en lengre periode for å gå på tur, men hver eneste eneste dag kom det nye oppdateringer i ymse sosiale medier, hva er eventyret med det? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Jan Erik Hansen skrev:

Enda en. Er kanskje en trend på sosiale media om en velger å følge den typen kontoer. 

Nå er vel faktisk Tonje en av de som faktisk startet denne trenden. Hun var bare 17 år når hun startet sin friluftskarriere og det hele ble filmet. Samtidig begynte hun å legge ut turer på sosiale nettverk. Det var før det hele tok av. Men fra hun var 17 år har hun levd av og for friluftsliv. Det var ganske så unikt da at en så ung, og pen, jente mer eller mindre flytta ut i bushen alene. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

21 minutter siden, 200-meter samler skrev:

Burde man ikke kunne skrive skikkelig norsk før man legger ut innlegg på nettet? Eller eier ikke folk skam lenger og skriver slik de vil? Det heter ikke "hvordan type", men "hvilken type".

Det vrenger seg hos meg når jeg leser slikt. Men jenta slutta jo skolen som 17-åring for å leve ute i naturen. Det går jo på bekostning av noe. Så får man heller bære over med skriveferdighetene. Viktigste her er jo budskapet hun ønsker å formidle. 

At noen tydeligvis føler seg trua av en ung jente, får gå på deres kappe. Ikke hennes. Denne jenta her er tøffere enn de fleste hardbarka mannfolk 👊🏻💪🏻

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 minutter siden, Gittiamo skrev:

Det vrenger seg hos meg når jeg leser slikt. Men jenta slutta jo skolen som 17-åring for å leve ute i naturen. Det går jo på bekostning av noe. Så får man heller bære over med skriveferdighetene. Viktigste her er jo budskapet hun ønsker å formidle.

Jeg kunne skrive korrekt bokmål etter barneskolen. Og skjønner ikke helt greia med at å være ute i naturen = tøff.

Endret av 200-meter samler
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange vil ha den høyeste hesten, men går også tom for glass før stein.

Naturen brukes som kulisse, men koker det ikke ned til å handle om $? For uten likes, sponsorer og utstyr kommer du ingen vei. Alt koster penger, ingen tigger på gata etter fiskesnøre så de kan bruke det til å skaffe seg mat. Noen jobber for å skaffe seg det de trenger for å kunne gjøre andre ting når de ikke jobber. Andre gjør andre ting for å slippe å ha en vanlig jobb.

Før hadde moteverden vår, sommer, høst og vinterkolleksjoner. Nå finnes det vår, sommer, høst og vinterkolleksjoner av friluftsutstyr.

Go figure, det gjelder å finne de som kjøper nytt før det gamle er utslitt.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

50 minutter siden, Phoney skrev:

Hva har dette med tema i tråden å gjøre? Angrep på skribenten det linkes til i stedet for saken er unødvendig. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

5 timer siden, Phoney skrev:

Dette var ganske flaut å lese for Blomseth sin del som tydeligvis er opptatt av utviklingen i friluftsbransjen men lite opptatt av å følge regelverk i land hun reiser til. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 timer siden, ost skrev:

Hva har dette med tema i tråden å gjøre? Angrep på skribenten det linkes til i stedet for saken er unødvendig. 

Nei, dette forteller bl.a. om karakteren til skribenten! Høyst reell i denne sammenhengen, slik jeg ser det.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Klippet fra kommentar på innlegget på Facebook, forøvrig fint at Tonje svarer på sitt eget innlegg. Anbefaler å lese gjennom de.

Jan  Eivind Danielsen:

Du er ikke alene som sport og aktivitetsbloggere som ønsker å klassifisere deg selv som hardcore/ekte og stemple «rosa» gjengen (som ofte har flere følgere) som oppmerksomhetssyke wannabees. I klatring har vi en del «søte» middels sterke jenter med fine bilder som har flere følgere enn de skitne dødssterke introverte gutta. De dødssterke gutta misstenker at de søte svake jentene får alle sponsorkronene siden de har flest følgere. Sikkert noen sterke introverte skitne skamsterke jenter som tenker det samme. Men hvem har egentlig mest rett på følgerne og oppmerksomheten der ute? Hva er det folk er ute etter på Instagram? Er det drømmen, inspirasjonen, estetiske bilder eller dokumentar og reality? Har egentlig noen retten på sin side til å redusere andres bidrag i denne åpne verdenen? Eller er det en daglig konkurranse om å dele det som skaper lysten på mer?

Her er Tonjes svar:

Ser hva du skriver, men det var ikke fordelingen av sponsor potten jeg sikta til nå. For meg handler dette om at arenaer som friluftsliv og idrett skal gli over fra å være en sminkefri, lite seksuell og utseende presset greie til å skulle bli en del av det vi kaller for «rosa-blogger-verdenen». Det er så jævla viktig blitt å se bra ut på bilder selv på TUR, hvor man skulle tro at det er innafor å ikke nødvendigvis måtte se så dandert og «perfekt» ut. Det skaper et irriterende press hvor man føler på at en må ut med den beste versjonen av seg selv hele tiden for å henge med i tiden. 

Det andre er at - JA - jeg har et stort problem med å forholde meg til at fine bilder og pene gutter og jenter skal være veien å gå hvis du skal leve av friluftsliv fremover. Det handler ikke om å være hardcore. Jeg er IKKE hardcore. Men det handler om at hvis man skal være et forbilde innafor sport og friluftsliv, så mener jeg at en bør ha en bakgrunn for det annet enn flotte bilder av seg selv og trutmunn satt litt på spissen.

Personlig lurer jeg på om vi begynner og bli gamle og litt sære, når «reklamebilder» på insta engasjerer oss såpass som det gjør. CADC9AC8-E361-4080-8DF3-2E08A2D555BD.thumb.jpeg.482c823f81d035723203d96b253483fb.jpeg

Forøvrig en flott himmel i kveld, hadde jeg vært på rett sted, kunne jeg fått en flott instabilde🤣

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror heller mange er misunnelige på at noen får mer oppmerksomhet enn andre for å gjøre mindre. Og noen påberor seg jo å eie begrepet friluftsliv, og blir litt smågretne når andre har en annen definisjon på dette. 

Jeg liker å legge ut bilder på Instagram. Og min profil er veldig variert om man ser fra start og til nå. Men flest følgere fikk jeg da jeg la ut flest turbilder. Nå føler jeg meg nesten låst til å legge ut turbilder, siden det er dette folk la merke til når de begynte å følge meg. Men jeg har såpass forstand at jeg vet jeg aldri blir noen influencer eller lignende der. Jeg bare liker å dele på lik linje med at jeg elsker å se andres bilder. 

Btw. Helt enig i at himmelen er instavennlig i kveld. 

 

95CDB83E-F99B-4DC8-8990-9698B81752A1.jpeg

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.