Gå til innhold
  • Bli medlem

Helt Alene - Ny serie på NRK


whistler

Anbefalte innlegg

Takk for påminnelsen. Denne "Helt alene" fenget meg tydeligvis ikke så fryktelig, for jeg har rett og slett glemte å se de siste episodene. Men om vinteren fenger det kanskje mer, så de skal jeg jammen se nå. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Annonse

Likte episode 2:laugh: En ærlig sjel!

!!! -- SPOLER  nedenfor --  !!!


Var nok litt mer en han hadde forventet. Det hjalp jo ikke på med den altfor tunge sekken eller været heller. Hadde håpet han skulle gi det et nytt forsøk etter en prat med Jens da...!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 28.9.2018 den 12.16, Hammer skrev:

Synes det er et utrolig "press" på at så lenge man møter folk, så er man ikke alene. Det er jo (unnskyld språket) noe forbanna tull!
For en god del mennesker i verden, så er man aldri så alene som når man vandrer rundt i det ukjente. Selv om man møter folk hver 100 meter. Her er det tre ungdommer som setter seg selv ut i det ukjente, og ønsker å mestre en situasjon uten hjelp fra trygge kjente personer/omgivelser.  Det gjør de jo!
At det er en drone som snurrer rundt av og til betyr jo ikke at det går en fotograf rundt vedkommende. Man får jo kjøpt konsum produkt droner med 7 km rekkevidde. De som driver "proft" med dette vil jeg tro kanskje har tilgang på enda bedre utstyr. dvs. at Jens trolig satt 5 km unna og filmet en del av de bildene som blir omtalt her. At han kom med kamera er jo veldig bra, hvis ikke ville jo han rockeren hatt turen og opplevelsen for seg selv. Så ville ikke vi hatt noe å diskutere/klage/sutre over.

Synes det er helt greit at serien heter "Helt Alene", ut i fra de involverte sine erfaringer. Det er en del svært bastante meninger ute å går og veldig mye "Jeg mener "dette" om saken, alt annet er tull". Hva med å prøve å sette seg inn i situasjonen til de som utfører, og til den menige innbygger?  For folk flest er dette "helt alene". Og Nrk lager tv for folk flest.

Tviler på at Jens satt 5km unna. Det er normalt sett ulovlig, og krever at man er to operarører. Normal praksis er også blant profesjonelle, å bruke konsumer droner fra Dji. Særlig i tv bransjen hvor budsjettet er lavere enn for reklame.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så episode 1 og 2 i går. Veldig bra serie! :) 

 

 

—————SPOILER ———————

Fikk litt vondt av han gutten i episode 2, han som hadde gledet seg så mye! Hadde han begynt turen med en sekk som var litt lettere og fått mye bedre vær, er jeg sikker på at han hadde fått en mye bedre opplevelse.

Alt var vått, kaldt, tungt og grått hele tiden, og ett telt uten fortelt som det regner rett inn i hver gang man åpner. Jeg synes faktisk ikke han taklet det så aller værst, alt tatt i betraktning, og veldig hyggelig når jens kom på besøk 🤗🤗🤗

Håper ikke det tar motivasjonen fra han...

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må si jeg synes i hvert fall at denne serien som vier hver person ett program, var et konsept jeg liker mye bedre enn disse seriene med noen damer, som de driver og hopper mellom hele tiden, og mye går bort i å minne om hvem og hvor for hver gang. Her fikk man liksom følge en i fred, og det var i grunnen passe langt - og ulike konsepter.

Dessuten blir jeg aldri lei av padlere som er så ferske at de ikke har lært opp/ned på ei åre ennå, det er like morsomt hver gang så siste episode av forrige sesong slo godt an her.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

29 minutter siden, Arcticpeak skrev:

Hva er det store grønne hun i første episode drar rundt på pulken? 

Er vel en artic bedding:) Veldig glad i min, rommer alt av soveutstyr+++😊

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ble imponert over han 16 - åringen i siste program! Ingen sure miner, selv om jeg helt fra godstolen formelig kunne kjenne hvordan myggen krøp og stakk overalt... Flott pågangsmot og en ungdom som allerede er mange hakk over den gjennomsnittlige voksne i ferdigheter og selvstendighet. 

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg sett hele begge sesongene. Synes denne siste var minst ett hakk over den forrige - denne likte jeg, og så alle fire episodene høvelig på rappen. Variert og fint, flinke disse ungdommene.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har sett de to første av sesong 2. Folk er virkelig forskjellige, virkelig to ytterpunkter der. En voksen, turvant og åpenbart meget fysisk sterk jente som egentlig ikke hadde noen problemer med å gjennomføre overhodet. Gått mange, mange mil på ski før hun, bodd i telt mange, mange netter - om enn ikke på skikkelig langtur som her. Hun var stort sett bare på tur hun og det var full mestring og ekte turglede. Hun var riktignok ikke helt alene, med bestyrer og gjester på hytter innimellom. Flott turbeskrivelde og et spennende "bekjentskap", men kanskje ikke helt det jeg forventer med tanke på konseptet: litt for mye hjelp, og litt for dreven i utgangspunktet. 

Og en ung gutt som elsket naturen, en skikkelig drømmer, men som neppe hadde vært mye på tur før. Med en hund som heller ikke var allverdens vant - stakk av, livredd for elver. Gutten vaset rundt i barføttene, gadd ikke ta på seg regntøy, aaaaaltfor tung sekk (på tross av moren hadde påpekt det). For ikke å snakke om hvor tung den måtte ha blitt når alt ble gjennomvåt! Og så fikk han skikkelig surt nordlandsvær nærmest uavbrutt i tillegg. Stakkars fyr! At han holdt ut en uke er rett og slett en bragd det står skikkelig respekt av.

Skal se de to neste i kveld. Håper på noe midt i mellom disse to ytterpunktene. En forberedt nybegynner med realistiske forventninger og ambisjoner. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syns serien var helt topp, kudos til NRK som lager mye bra for oss som er natur/friluftsinteresserte.

Bra at dem også får frem begge sidene ved tur, lett å kjenne seg igjen i hvordan ting ting kan svinge underveis og at det ikke alltid er bare solskinnshistorie. I episode 2 var jeg nesten lettere bekymret- Skumle værforhold til å bli nedkjølt i, valgt av bekledning og vanskeligheter med teltoppsett. Tror nok ikke han glemmer denne turen med det første. Men han ga ikke opp, det skal han ha! Imponert av alle sammen.  

   

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
14 timer siden, ViktorS skrev:

Flere enn meg som ble stresset av at hun dama ikke benyttet alle bardunene på fjellheimen Xtreme teltet sitt, særlig når det blåste opp??? (Sesong 2, episode 1)

Ja, det var vel noen som fremdeles satt igjen i holderne sine der 🤔 Ikke godt å si hvorfor de ikke var i bruk. Men var det ikke et Svea hun hadde?

Uansett; en flott serie med mange flotte bilder 😊 (og personer).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

20 timer siden, RolvS skrev:

Grom serie altså! Hadde ikke funnet den, hadde det ikke vært for forumet. Episode 4 i sesong 1 var litt av en oppvisning i turglede!

Etter å ha lest denne kommentaren i går fant jeg fram nevnte episode. 

At jeg fikk lyst å dra på tur var ingen overraskelse, men at ungene på 7 og 10 skulle bli så oppgiret hadde jeg ikke ventet. Nå lurer begge på når vi kan gå på en sånn tur. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.