Gå til innhold
  • Bli medlem

DNT


bevern

Anbefalte innlegg

Skogens Stønn skrev (9 minutter siden):

Hmmm....hvor har du dette fra? hvilke sterke såper er det de bruker? Og hvor gjør de dette uten å ha fått tillatelse til utslipp?

Litt avhengig av størrelse på hytta (antall personekvivalenter etc.) og om det er innlagt vann eller ei, kan dette være noe man ikke trenger utslippstillatelse for:

Sitat

[...]

Utslipp av gråvann fra bygning uten innlagt vann, regnes normalt som forurensning uten nevneverdig skade eller ulempe og trenger ikke utslippstillatelse, jf. forurensningsloven § 8 tredje ledd. I konkrete tilfeller vil imidlertid gråvann kunne inneholde forurensning av en slik karakter at terskelen i forurensningsloven § 8 tredje ledd er overskredet. Kommunen må i slike tilfeller informere den ansvarlig om at utslippet av gråvann må ha særskilt tillatelse i medhold av forurensningsloven § 11 for å være lovlig, jf. forurensningsloven § 7.

[...]

Men antar at man ikke kommer utenom dette for de større DNT-hyttene. Nå er ikke jeg så bevandret på DNT-hyttene, men en del av disse er vel basert på å hente vann i nærmeste bekk, altså ikke innlagt vann? Uansett, dette er nok noe som kan variere fra hytte til hytte om det trengs utslippstillatelse eller ikke.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Fjellfilmeren skrev (11 timer siden):

Bruker man såpe?

Jeg vasker støpejernskjele med damp - steikendes varm og tilsett varmt vann = damprengjøring 😄

Gulv og benk vaskes med mikrofiber.

Sengetøy tas med hjem.

Ja, mikrofiber erstatter såpe i de aller fleste tilfeller, til og med flekkfjerning på tøy. Men kanskje ikke vask av håret, men der bruker jeg stort sett bare kaldt vann som jeg også dusjer i hver dag. Såpe bare på strategiske steder, dvs nederst på ryggen og oppunder armene pluss barbersåpe hvis jeg skal høvle kjakan. Og jernpanner skal jo ikke ha såpe. Jeg koker panna ut med vann og tørker med mikrofiber etterpå. Såpe er egentlig en uting og stort sett unødvendig (med unntak av hendene for smittevern mot korona)

Endret av Skogens Stønn
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skogens Stønn skrev (15 timer siden):

Såpe bare på strategiske steder, dvs nederst på ryggen og oppunder armene pluss barbersåpe hvis jeg skal høvle kjakan. 

Kona setter sikkert litt pris på om tissen får litt såpe også ;) 😁

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fjellfilmeren skrev (1 time siden):

Kona setter sikkert litt pris på om tissen får litt såpe også ;) 😁

Nå er kanskje ikke dette et typisk fjellforumtema, men nei.  Du bør helt bare bruke vann (her snakker vi innenfor forhuden), og det bør skje en gang om dagen. Hvordan det stiller seg for kvinner skal jeg ikke en gang forsøke meg på å ha en mening om.

Dette var noe jeg hørte av en hudspesialist som ble intervjuet i forbindelse med tur og reinhold (lurer på om Mr. Monsen var med der, og han fik skryt av hvor fin hud han hadde). Hennes råd var minst mulig såpe, men de stedene jeg nevnte trengte nok litt, i hvert fall av og til.

Her kan du også lese litt:

https://www.ung.no/oss/464835

Her er tips fra Mr. Monsen på langtur: https://www.nrk.no/kultur/lars-monsens-villmarkstips-1.2884 Riktignok sier han at det ikke gjør noe om man blir møkkete og lukter når man er på tur alene langt av vei. Men det jeg vil at du skal tenke på er at det er en grunn til at han gjør det slik. Det er fordi det er dette kroppen tåler best. Jeg gjør nok mye det samme som ham, men så lenge det er isfritt vann pleier jeg å ta et bad med jevne mellomrom, helst daglig om det ikke er for guffent (sludd, kuling).

Men en gylden middelvei i det vanlige dagliglivet der man holder seg ren og luktfri med rent vann og lite såpe hver dag er noe jeg holder meg til. Såpe er ikke så bra for huden, ikke varmt vann heller. Jeg dusjer (minst) en gang om dagen i kaldt vann, og med minimal såpebruk. Ingen klager over at jeg lukter eller ser møkkete ut, heller ikke kona som egentlig er samboer (på 18. året, så hun burde ha rukket å si i fra nå)

Endret av Skogens Stønn
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.