Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Skal gå en liten tur i 2019, fra Lindesnes til nordkapp, så avslutte turen ved Grense Jakobselv. Satser på å fullføre turen etter en 5 månders tid?...  Er fra nord i Norge, så det område er greit. Men da lite kunnskap om alt sør for Trondheim. Mulig noen her har litt og fortelle da  :)

 

Hvordan er Hardangervidda? starter siste uken i mai fra Lindesnes å er på vidda i Juni en gang da,  har veldig lyst å ta turen til trolltunga før jeg vandrer videre nord og mot Galdhøpiggen. Regner med det er MYE snø som smelter i den tiden men er det mulig og gå den veien uten ski/truger? eller er det snø som dekker deg opp til brystet i retning trolltunga?

 

Galdhøpiggen i Juni? hvordan er turen? Planen er å gå fra og til Spiterstulen. 

 

Finland? Noen som vet om en side der jeg kan skrive ut kart, som kartutskrift sin side?  gå over finskegrensa er vel smertefritt? som i sverige? Har aldri tatt turen der før.

 

Tusen takk 😃

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Npl er en lang tur, og det er noen i år som ga seg etter 2 dager, 6 dager og flere som fikk problemer ganske tidlig. Men også en del som går enda. 

Så gode forberedelser er nok lurt. Ikke minst å ha det psykiske på stell. 

Anbefaler deg og lese gjennom bloggen til @Anders_G Utentur.com 

Men start i mai treffer du råtten snø ett eller annet sted helst 2 steder opp på og ned fra fjellet. Hvor dette skjer varierer fra år til år. 

Norge på langs info gir deg også mange innput. 

7 timer siden, Alexandersen skrev:

 Lindesnes til nordkapp, så avslutte turen ved Grense Jakobselv. Satser på å fullføre turen etter en 5 månders tid

Bare ekstra delen fra Nordkapp til Grense Jakobs elv er ca 40 mil i luftlinje. Du trenger ca en mnd bare for å gå det strekket. Så du bør nok regne 7 mnd på hele turen hvis du skal ca 20 km om dagen. 

Hadde nok unngått å ta med Trolltunga eller andre ekstra spennene plasser, men heller hatt fokus på faktisk å fullføre NPL.

De spennende plassene kan du fint ta senere en gang, og du har ikke nok tid til disse. 

Du kan også søke her på forumet under Bøker media taggen  og finne mere info.

Hva har du gått av lengere turer fra før, eller er dette første lange turen?

Lett sekk i den grad det er mulig er også viktig. 

Ville nok kjøpt «ekte» kart til turen, er litt styrete med papirkart som ikke liker vann etter min erfaring. Du mister også oversikten når du ikke kan brette ut kartet og se hele linja. 

Lykke til med en spennende tur, har du et sted du deler turen? En blogg? Det å være med på hele turen også planlegging er veldig artig syns jeg og flere her inne. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei og tusen takk for et godt svar! har lest en del blogger men skal ta meg god tid og lese gjennom de du skriver om :)

 

ja det er en rimelig lang rute, spesielt siste delen. Mulig du har veldig rett på å droppe ekstra turene til tunga og Galdhøpiggen. fokus er jo å fullføre turen da. min letteste sekk er en trollhetta på 2.8kg. Turer som dette har jeg ikke gjort før, lengste fra før er på 4 uker på sommerføre og 3 uker på vinter. Det er gjort flere ganger da.

Har klart og skrive ut kart fra kartutskrift frem til nordkapp, videre må jeg kjøpe. det koster for mye om jeg skulle kjøpt alle kartene :( satser på at kartmappen holder de tørr.

 

Har ingen blogg da, bare en instagram. tusen takk! det kommer godt med :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 timer siden, Alexandersen skrev:

det koster for mye om jeg skulle kjøpt alle kartene

Det blir solgt slik NPL sett med kart på finn med jevne mellomrom, en del av disse har aldri vært i bruk. 2500-4000kr for et sett. 

Et annet viktig tips er og ikke gå langt og hard på asfalt til å begynne med, mange ødelegger turen allerede første dagen, da de gjerne vil gå litt ekstra for å ha noe å gå på i forhold til skjema, og glemmer at de skal være på tur i 6 mnd. 

Når du skal være på tur så lenge, må du sørge for at du veier like mye hver dag, og ikke går ned i vekt, kostholdet er viktig. Ikke skader beina med gnagsår etc, eller bruker opp kroppen.  Så vekta på sekken totalsett er utrolig viktig. Det sier også noe om hvor godt forberedt du er, les om AT, CDT i USA, så ser du statestikk på hvem som fullfører. 

Gå heller mindre distanser hver dag, og ha færre hvilke/ordnedager er Mitt beste råd. Nyt turen, ikke mange sjangser du får til en NPL tur i livet, bruk den så bra du bare kan👍

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tror et viktig valg i Sør-Norge er om du skal ta bryet med eget telt, mat osv. 

Det er  mange som går Norge på langs uten telt, eller med begrenset bruk av telt. Snakket med en og det var KUN i Børgefjell at han strengt tatt trengte telt sa han.

Har litt sansen for opplegget til disse folkene..https://www.ut.no/tur/2.17403/

 image.png

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 13.9.2018 den 19.34, Kjell Iver skrev:

Jeg tror et viktig valg i Sør-Norge er om du skal ta bryet med eget telt, mat osv. 

Å kutte ut telt eller mat blir litt skummelt, teltet veien bare 2kg, Lindesnes - ljosland er et godt stykke og ikke ha en sikker bolig og legge seg i om en trenger det. Egen mat? kjøpe mat på hytter? tror jeg fokuserer på å frakte egen mat under turen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av eflaaten
   Jaja, da kom den skuffende meldingen om at jeg ikke ble trekt ut til Expedition Amundsen 2019. Jeg har vært med to ganger tidligere, en gang som team og i fjor som individuell. Så det er ikke veldig synd på meg, men hadde håpet å kunne delta en siste gang og kunne høvle av litt av fjorårets tid. Dessuten stiller dama til start med ei venninne, så vi håpte begge kom med. 
   Så nå kom det et plutselig vakuum som må fylles!  Er det noen som kjenner til tilsvarende eller iallefall lignende løp med ski og pulk? Helst i Europa slik at det blir relativt kortreist? Men det kan også være lenger vekk. Har søkt litt rundt, men virker som det er temmelig nisje dette her.
   Alle tips suges inn i vakuumet med takk!
  • Av Friluftsamatørene
   Hardangervidda - Trondsbu - Sandhaug 2018 Del 2 av 3
   Da er det dags for å fortsette turen på Hardangervidda. Vi har gått inn fra Trondsbu, ikke langt fra Dyranut. Turen har gått inn forbi Snerro og Sandhaug, og vi befinner oss på ukjent mark bak fjellene i sør.
   Det ble igjen et fantastisk møte med vår vakre nasjonalpark på Hardangervidda. Hardangervidda er og blir en av favorittene våres og ga også denne gangen flotte naturopplevelser med vakkert landskap, flott dyreliv, vær og vind, og så klart fiske. Kom å bli med videre på turen!
  • Av Friluftsamatørene
   Det ble igjen et fantastisk møte med vår vakre nasjonalpark på Hardangervidda. Hardangervidda er og blir en av favorittene våres og ga også denne gangen flotte naturopplevelser med vakkert landskap, flott dyreliv, vær og vind, og så klart fiske. Kom å bli med på turen!
  • Av UTE avdelingen
   Hardangervidda har flere åpne steinbuer. Vi ‘samler’ på dem. Idag får du være med oss til Knutsbu. 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.