Gå til innhold
  • Bli medlem

Er det lov med primus i skogen nå? (Buskerud)


Tittei

Anbefalte innlegg

Annonse
1 time siden, Memento mori skrev:

Denne dukket opp, viser hvor fort det kan spre seg. 

 

Ja... Der hjelper det ikke med "Vi er like ved vannet, og har dessuten en bøtte klar om noe skulle skje..."

Ganske illustrativ (og skremmende) video.

Dert er også litt fascinerende å se hvor apatiske mange av tilskuerne er. Lurer på om jeg hadde reagert annerledes??

Endret av Eksilbergenseren
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan denne stemme? https://www.yr.no/spesialvarsel/skogbrannfare.html

Jeg ser at på Øvre Eiker i Buskerud så ligger skogbrannfaren på grønt og gult. Men det har da ikke kommet sååå mye regn her?. Virket veldig rart og ble veldig skeptisk kjenner jeg. Jeg helte en bøtte med vann på gresset i går og det tok over 5 min før det trakk ned i jorda, så denne listen er kanskje litt skummel å stole på? Men så klart, det hadde jo vært hyggelig om den kunne stoles påog primusen igjen kunne graves frem. Tror likevel jeg velger å stole på meg selv og avventer. Bare litt dumt å legge ut en slik liste om den ikke er til å stole på. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Leste i Ringerikes blad i går om en gruppe som hadde fyrt bål langs kanten av Sperilien som måtte slukke etter at det kom en oppsynsmann for 2 dager siden. Det var uklart hva som gjaldt. I Drammen er de veldig tydlige, så tydlige at jeg måtte lese denne to ganger for å få med hva de faktisk mente. Konklusjon til slutt mangler det di skriver først. Viktig å få med helheten. 

Forvirring rundt bålforbudet Drammensregionens Brannvesen sitt innlegg

Forvirring rundt bålforbudet

Den lange tropeperioden er over. Temperaturene er nå "normale" og vi merker at høsten er på vei. Innimellom kommer ei regnskur. Dermed er det mange som spør: Er bålforbudet opphevet?
1534318233949.MaxSize.msw-w.w-749.msh-h.

Nei, det er det ikke. Vi skal forklare hvorfor. Bålforbudet gjelder fra 15. april til 15. september og er regulert i Forskrift om brannforebygging §3. Vi opphever ikke et forbud som er nedfelt i en forskrift. Hva andre brannvesen (kommuner) gjør har vi ikke kontroll på. Så er det en viktig presisering i regelen om bålforbudet: Det er likevel tillatt å gjøre opp ild der det åpenbart ikke kan medføre brann.

I veiledningen til forskriften §3, note 11 er dette presisert. Med " åpenbart ikke kan medføre brann" menes f. eks at det ligger snø på bakken , eller at det har vært mye nedbør over lang tid. En regnværsdag innimellom er altså ikke nok til å oppheve bålforbudet.

Aktsomhetsparagrafen
I forskriften §3 står det at: "Enhver plikter å vise aktsomhet ved gjennomføring av aktivitet som kan føre til brann". Aktsomhetskravet gjelder alltid, uavhengig av selve bålforbudet. I veiledningen heter det at "aktsomhetskravet innebærer en plikt til å være oppmerksom, og så langt som rimelig ta forholdsregler for å redusere sannsynligheten for brann og konsekvensene av brann". Det er den som tenner på som er ansvarlig dersom ilden sprer seg, uavhengig om du er inne eller ute. I note 5 står det at §3 må forstårs vidt og omfatter f. eks engangsgriller og andre bål- og peisinnretninger.

Skogbranner
Drammensregionens brannvesen hadde 21 skogbranner i juli. Det er svært krevende å jobbe i opptil 12 timer ute i skogen med tungt utstyr i ulent terreng. Vi klarte å slokke skogbrannene før de ble for store, takket være dyktige folk. Vi vet aldri hva neste hendelse er. Vi er forberedt på det meste. For å redusere sjansen for en stor skogbrann er det viktig at folk forstår, og tar nødvendig ansvar når de ferdes i skog og mark.

Derfor: Åpen ild i skog og utmark er forbudt fra 15. april til 15. september. Dette gjelder bål, grill, engangsgrill og bålpanne. Takk for at du hjelper oss med å forebygge brann.

Har du spørsmål?
Ta kontakt med avdelingsleder Forebyggende avdeling, Odd Ellingsen m: 32 04 44 03

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I min kommune (Songdalen i Vest-Agder) ble totalforbudet opphevet for ei ukes tid siden, og det generelle forbudet gjelder. Det betyr for meg at jeg har begynt å bruke primus, men unngår å bruke bål eller kvistbrenner. Fungerer fint for meg. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

44 minutter siden, Memento mori skrev:

Leste i Ringerikes blad i går om en gruppe som hadde fyrt bål langs kanten av Sperilien som måtte slukke etter at det kom en oppsynsmann for 2 dager siden. Det var uklart hva som gjaldt. I Drammen er de veldig tydlige, så tydlige at jeg måtte lese denne to ganger for å få med hva de faktisk mente. Konklusjon til slutt mangler det di skriver først. Viktig å få med helheten.

Folk blander sammen Totalforbud, som kan innføres lokalt og den sentrale forskriften som gjelder uansett over hele landet! D.B. (eller andre lokale brannvesen) har ikke myndighet til å oppheve sentral forskrift!

Ser ingen tydelig konklusjon. D.B. nevner ikke Totalforbudet med et ord. :( Viser bare til sentral forskrift. Så da er det vel som før Totalforbudet ble innført.  :) Vanlig bålforbud fra 15 april og til 15 sep.  

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 6.8.2018 den 9.04, Joachim V skrev:

Om yr.no sitt varsel stemmer eller ikke forandrer vel ikke de forbud som er innført. 

Kan ikke se der noe som tyder på at totalforbudet er opphevet selv om det bare nevnes bål/grill i de siste postene.

Totalforbudet gjaldt da, men de hadde unntak. Og de tilatte kokeapparater, men ikke engangsgriller og bål.

Og som du nevner, YR kan ikke bestemme noe som helst, når det kommer til eventuelle Totalforbud. Men, kan gi gennerelle råd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg så også denne mld fra brannvesenet. Syns ikke den var uklar på noen som helst måte. Nå er det en mnd igjen til 15.sept. Jeg velger å bruke primus med fornuft og dropper resten disse korte ukene som er igjen. Nå er det også meldt om masse dårlig vær fremover, så da blir det enda enklere. 

Er ikke så ofte jeg er enkel i noe som helst, men dette syns jeg ikke var vanskelig. Jeg trengte ikke finlese noe som helst. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.